Setari Cookie-uri

De ce pisicilor le place catnip(iarba mâței)?

Dar de ce pisicilor le place catnip? Se pare că această plantă ascunde mai multe proprietăți, inclusiv calmarea pisicilor sau euforia lor.

Catnip ar putea fi un adevărat remediu pentru aceste feline. Într-adevăr, le poate face jucăușe sau vesele sau le poate calma pentru o relaxare perfectă. Ce este catnip? Ce efect are această plantă asupra acestui animal? Si cum să i-o dau?

Nu este un secret pentru nimeni că pisicile iubesc această plantă. Care este motivul? Înainte de a răspunde la această întrebare, ar fi mai înțelept să ne gândim puțin la această plantă și să cunoaștem câteva dintre proprietățile ei, conform petspoint.ro

Ce este catnip? Cătușnica, zisă și iarba-mâței sau minta-mâței (Nepeta cataria), este o specie din genul Nepeta din familia Lamiaceae, originară din sudul și estul Europei, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și părți din China. Această plantă conține „nepetalactonă”, o moleculă care atrage pisicile. Frunzele, tulpinile și florile de catnip eliberează un ulei aromat. Cu toate acestea, nu toate pisicile sunt receptive la molecula de nepetalactonă.

Citește și:

Deși nu toate pisicile sunt afectate de această plantă, 50 până la 70% sunt sensibile la aceasta. Într-adevăr, experții spun că nepetalactona afectează pisicile ca un feromon, prin receptorii din nas. În ceea ce privește efectul, acesta diferă de la o pisică la alta. Unele pisici devin entuziasmate și vesele, în timp ce altele devin calme și relaxate datorită acțiunii acestei plante. În funcție de genetică, nu toate pisicile sunt receptive la această plantă. Efectul catnip-ului durează 10 până la 15.

Cum să oferi catnip animalului tău de companie? Pentru a evita deficitul de fibre, ai o soluție foarte simplă: catnip. Netoxică și special adaptată pentru aceste animale cu patru picioare, această plantă le va ajuta să se detoxifice în mod natural. Este disponibila în toate magazinele pentru animale de companie. Pisica ta va fi foarte atrasă de ea și va uita rapid celelalte plante. Îi va oferi aportul necesar pentru tranzitul său și îi va potoli dorința de a mânca în altă parte. Ca bonus, este ușor de întreținut: nu va trebui decât să o udați la fiecare 2-3 zile și veți observa că crește rapid.

Citește și:

Iarba pisicii poate fi achiziționata sub mai multe forme: tub, spray sau ulei. Le poți crește chiar și în grădina ta. Diluând catnip în apă, puteți împrospăta jucăriile animalului dvs. de companie. De asemenea, puteți presăra catnip uscat pe patul felinei sau pe stâlpii de zgâriere. Important! Deși catnip-ul este un pariu sigur pentru majoritatea pisicilor, nu ezitați să solicitați sfatul medicului veterinar înainte de a-l folosi, în special în ceea ce privește cantitatea de oferit pisicilor dumneavoastră. Această plantă poate fi, în anumite cazuri, dăunătoare pentru feline.

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.