Setari Cookie-uri

Care sunt cele mai bune soluții antiparazitare: cele tip tabletă sau cele aplicate pe piele? Iată!

La ora actuală, există două tipuri de soluții antiparazitare: (1) așa-numitele produse „spot-on” – care se aplică direct pe pielea animalului, (2) precum și produsele care se administrează pe cale orală.

Cele care au apărut prima dată sunt soluțiile spot-on, ulterior dezvoltându-se tabletele masticabile cu timp de acțiune mai rapid. Află care sunt diferențele dintre cele două categorii, în ceea ce privește eficiența, și care sunt – în acest moment – cele mai recomandate soluții pentru animalele de companie. Află totul despre importanța unor solutii antiparazitare de buna calitate.

Solutii antiparazitare spot-on: riscul ca produsul să se șteargă înainte să fie absorbit în piele e ridicat

Apărute prima dată, soluțiile spot-on au fost, la un anumit moment, o inovație a acelor vremuri. Totuși, posesorii de animale de companie și-au dat seama într-un termen relativ scurt că modul de aplicare nu este eficient. Fiind în continuă mișcare, de cele mai multe ori, animalul nu permitea aplicarea corespunzătoare a soluției antiparazitare. Aceasta ajungea să se prelingă pe blană și să se șteargă, în loc să fie aborbit de blană. Majoritatea produselor din categoria spot-on au nevoie de cel puțin 24 de ore / 48 de ore pentru ca efectele să apară, în funcție de tipologia de dăunător. Aceste dificultăți în aplicare, precum și timpul lung de așteptare pentru apariția primelor efecte, au determinat cercetătorii să dezvolte o nouă soluție, mult mai eficientă sub formă de tablete masticabile, cu un timp de acțiune mult mai rapid.

Citește și:

Soluțiile antiparazitare tip tablete: ușor de administrat și cu timp rapid de acțiune

Soluțiile antiparazitare de tip tablete sunt extrem de eficiente, datorită substanțelor active pe care le conțin. Se pot administra oral, fiind absorbite în tractul gastro-intestinal și ajung în sânge, eliminând riscul ca produsul aplicat pe piele să se șteargă și să nu fie absorbit.

Modul de aplicare este, cu alte cuvinte, mult mai eficient, mult mai rapid și mult mai la îndemână. Substanțele pot să acționeze în diferite moduri, în funcție de tipologia produsului, respectiv tipologia de parazit pe care ne dorim să îl combată. De exemplu, există produse care blochează sistemul nervos al parazitului, dar și substanțe care îi pot inhiba procesul de dezvoltare și de reproducere. Tabletele de acest tip se administrează fie într-o singură doză, fie într-un ciclu de tratament, se pot stoca și transporta cu ușurință. Nu uita să ceri recomandarea veterinarului.

Citește și:

Găsești cele mai bune suplimente veterinare la Veteco.com: inclusiv soluții împotriva paraziților

Veteco.com are peste 20 de ani de experiență în domeniul veterinar și vine în întâmpinarea ta cu o multitudine de produse pentru buna îngrijire a animalelor. Găsești în oferta acestui distribuitor inclusiv suplimente veterinar, dar și vaccinuri sau soluții de tip antiparazitar.

În această perioadă, când căldura trezește la viață insectele dăunătoare, tot mai multe persoane aleg soluțiile oferite de Veteco.com pentru a-și proteja animalele de companie. Primăvara și vara este sezonul căpușelor și al puricilor, dar nu este de ignorat apariția paraziților intestinali, mai puțin cunoscuți, dar extrem de nocivi. Veteco.com îți poate oferi și consultanță în alegerea produselor, dar și asistență în procesul de achiziție. Mai mult, activează la nivelul fiecărei regiuni din țară, prin intermediul unei rețele extinse de distribuitori. Veteco.com a introdus pe piața din România primul antiparazitar, numit FrontLine, încă din 1999.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.