Setari Cookie-uri

4 moduri prin care poți face o schimbare în bine în viața ta

Când simți că nu mai poți este bine să te uiți la obiceiurile pe care le faci zilnic și care te duc la epuizare. Dacă vrei să aduci o schimbare în viața ta, descoperă patru moduri care să te ajute.

Perioadele încărcate de la locul de muncă, îndatoririle casnice zilnice și întâmplările neașteptate, te pot face să îți pierzi dorința de a vedea lucrurile cu adevărat importante din viața ta. După astfel de momente, ai nevoie de o schimbare în bine, pentru a-ți găsi calmul interior și a funcționa și în exterior. Cum poți face asta, descoperă în acest articol.

  1. Stabilește o rutină zilnică

Chiar și zece minute zilnic alocate pentru plăcerile tale pot face diferența pentru starea generală de bine. Fie că îți place să citești sau să faci pilates la primele ore ale dimineții, încearcă să îți formezi un obicei din a face zilnic ceva pentru tine. Dimineața e un moment favorabil, deoarece încă nu s-au adunat grijile și agenda nu e plină.

Citește și:

Imediat după ce te-ai trezit, stai departe de telefon și acordă-ți câteva minute înainte de a începe cu adevărat ziua. Prin acest mod, conștientizezi lucrurile importante și te organizezi mai bine pentru ziua care stă să înceapă. Seara, vei observa o reală îmbunătățire în capacitatea ta de concentrare după o zi plină, dacă la început ai avut grijă de tine.

  1. Implică-te în acțiuni sociale

Una dintre cele mai bune modalități prin care îți poți îmbunătăți starea de bine este prin dăruire. Poți să dăruiești timpul și bunătatea ta copiilor din mediile defavorizate, care au nevoie de ajutor pentru a merge la școală. Un copil care s-a născut într-un mediu defavorizat îți poate trezi sentimente complexe, cum ar fi:

Citește și:
  • nedreptatea, pentru că îi lipsesc multe lucruri normale;

  • mila, fiindcă nu are instrumente ușoare pentru a schimba ceva;

  • tristețea, pentru că ne simțim neputincioși în fața sărăciei lui.

Pentru acești copii, fiecare drum către școală este o reală provocare, care începe de acasă. Fără suport și încredere într-un viitor prosper, copiii cunosc multe piedici. Tocmai de aceea, trebuie ajutați de oamenii cu suflet mare, care cred în visurile și viitorul lor.

Fundația United Way face demersuri în acest sens, pentru a pune o cărămidă în a construi o lume mai bună pentru ei. Fii supererou pentru micii supereroi și implică-te în educația copiilor defavorizați, împreună cu United Way. Faptele tale vor fi răsplătite în zâmbete și mulțumire, dar și într-o stare de bine permanentă.

Citește și:
  1. Delimitează viața personală de cea profesională

Boala prezentului o reprezintă munca exagerată în fața laptopului și, în general, la locul de muncă. Deși pare o acțiune fără consecințe, dacă nu delimitezi orele pentru timpul tău liber de cele pentru muncă, vei avea o stare generală proastă, iar sănătatea ta va avea de suferit.

Iată cum poți echilibra balanța între viața personală și cea profesională în câteva moduri simple:

  1. Prioritizează somnul

Un somn bun este cel mai bun medicament pentru sănătatea ta și starea de bine. Când dormi suficient, te trezești odihnit și gata să duci la capăt toate îndatoririle pe care le ai. Pe cealaltă parte, zilele cu puține ore de somn se transformă în oboseală constantă și stres.

Indiferent de munca pe care o ai pe timpul zilei, nu încerca să renunți la orele de somn pentru a putea termina tot ce ți-ai propus. În final, nu vei avea același randament și sănătatea ta se va înrăutăți. Iată cum poți avea un somn odihnitor:

  • încearcă să te culci, respectiv să te trezești, la aceeași oră;

  • evită telefonul odată ce te-ai băgat în pat;

  • ai grijă la ce și cât mănânci la cină;

  • menține o temperatură optimă în dormitor;

    Citește și:
  • folosește o pernă și o saltea confortabilă.

Acestea sunt patru moduri care te pot ajuta atunci când vrei să faci o schimbare în bine pentru sănătatea ta, respectiv în stilul de viață. Setează-ți priorități și descoperă cum poți să trăiești bine și frumos prin pași simpli.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.