Setari Cookie-uri

Cum poți obține un chip întinerit fără lifting chirurgical?

Descoperă o nouă tehnică revoluționară de înfrumusețare: procedeu rapid, nedureros cu efecte imediate

FaceTite utilizează energia termică minim invazivă cu radiofrecvență, care permite contracția pielii și topirea grăsimii subdermice, conturarea feței și a gâtului, proceduri care anterior puteau fi obținute doar prin intervenție chirurgicală. Mai multe detalii despre procedură ne oferă dr. Angela Tecuceanu, medic specialist chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și estetică.

Dr. Angela Tecuceanu

  1. Ce este FaceTite și ce implică procedura?

FaceTite este procedura aprobată FDA (Food and Drug Administration) cu scopul de rejuvenare facial, ce utilizează energie de radiofrecvență bipolară RFAL (Radio-Frequency Assisted Liposuction) pentru remodelarea tridimensională a țesuturilor. Acțiunea FaceTite determină contracția pielii și topirea grăsimii subdermice realizând conturarea zonei feței și gâtului, datorită efectului termic asupra țesutului subdermic. Coagularea țesutului adipos și remodelarea dermică duc la contracția pielii vizibilă atât în timpul procedurii, cât și în următoarele luni. După doar o procedură, se obțin rezultate asemănătoare liftingului chirurgical, fără cicatrici și cu timp redus de recuperare.

Citește și:

Procedura este minim invazivă și nedureroasă, iar la final oferă pacientului o piele fermă și un contur facial definit.

  1. Cum este diferită față de o intervenție chirurgicală clasică?

FaceTite este o inovație în domeniul esteticii pentru că permite obținerea unor rezultate care înainte puteau fi obținute doar printr-o intervenție chirurgicală. Procedura presupune utilizarea canulei Facetite, ce permite vizualizarea în timp real a parametrilor în timp ce țesuturile se încălzesc până la temperatura internă de 68-700, fără a produce leziuni de arsură, iar cut-off-ul extern între 38-400 pentru inducția de colagen și elastină. La finalul procedurii se poate efectua lipoaspirația pentru realizarea unui contur mandibular mai bine definit. Durează aproximativ 45 de minute și se realizează cu anestezie locală, fiind un proces puțin traumatic pentru țesuturi cu rezultate vizibile după 6 săptămâni ce continuă să se îmbunătățească până la 12 luni.

Citește și:

Intervenția clasică implică bisturiul, pe când noua tehnologie utilizează energia termică minim invazivă cu radiofrecvență bipolară pentru conturarea facială și remodelarea pielii. De asemenea, recuperarea devine mai rapidă și mai ușoară, fără timpi de spitalizare.

  1. În ce cazuri este recomandată această procedură?

FaceTite este recomandat pentru pacienții care încep să vadă formarea de piele laxă la nivelul feței și gâtului precum și în cazul celor ce se confruntă cu aspectul de bărbie dublă. Procedura poate fi combinată cu injectări de acid poli-L-lactic pentru potențarea efectului de stimulare a colagenului și obținerea unui efect natural de lifting facial nonchirurgical.

4. Care sunt zonele în care se poate aplica procedura?

Citește și:

Procedura se utilizează pentru îmbunătățirea laxității pielii de la nivelul jumătății inferioare a feței și gâtului, în orice zonă mică cu piele laxă sau care are exces de grăsime, cum ar fi bărbia dublă și linia mandibulară

  1. Care sunt efectele FaceTite și în cât timp se văd rezultatele?

Primele rezultate se pot vedea imediat după ce intervenția a luat sfârșit și se îmbunătățesc treptat într-un interval de 6-12 luni, pe măsură ce corpul formează colagen nou timp în care se realizează contracția pielii.

  1. Care este rutina de îngrijire după această procedură?

Procedura se realizează cu anestezie locală, iar pacienții pot părăsi clinica în aceeași zi. În funcție de zona și de amploarea tratamentului, un pansament compresiv poate fi purtat timp de câteva zile pentru a obține rezultatele dorite. Majoritatea pacienților își pot relua activitățile obișnuite imediat după procedură.

Citește și:

Este recomandată o dietă cu alimente moi, ușor de mestecat, în primele 2 zile. Se recomandă evitarea băilor fierbinți și a saunei timp de 5-7 zile.

Post-intervenție, recomandăm pacienților să limiteze orice fel de exercițiu fizic timp de 7-10 zile și reluarea treptată a sportului ulterior. Este importantă menținerea unui mod de viață echilibrat fără variații de greutate semnificative.

Masajul facial și drenajul limfatic sunt eficiente pentru a reduce edemul local și le recomand la 14 zile postprocedură. Nu trebuie folosite pungi cu gheață sau gheață simplă pentru a calma zonele iritate.

  1. Există un anumit interval de vârstă a pacienților pentru care este recomandată FaceTite?

De regulă, cei mai buni candidați pentru FaceTite sunt cei aflați între 30 și 65 de ani ce nu au indicație de lifting facial sau nu își doresc intervenții cu anestezie generală ce implică un timp de recuperare prelungit. Intervenția poate fi repetată în funcție de nevoile pacientului însă majoritatea celor care trec prin această procedură aleg să o repete o dată la 5 ani astfel încât să-și mențină pielea fermă. Procedura este aleasă atât de către femei, cât și de către bărbați și se realizează în siguranță la Arcadia Medical Beauty. Alături de FaceTite, pacienții Arcadia Medical Beauty pot opta și pentru BodyTite, procedura ce utilizează același principiu extins la nivelul corpului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.