Setari Cookie-uri

Silueta perfecta cu ajutorul fitness-ului

Cand si cum ne apucam de sport?

Cat de des si cum practicam fitness-ul?

Nu exista un numar ideal de sedinte pe care trebuie sa le urmam atunci cand incepem sa mergem la o sala de fitness, acesta depinzand de obiectivele de pe care ni le setam (de exemplu, daca si cat dorim sa slabim), dar si de nivelul la care ne aflam. Pana de curand, un factor era si de programul zilnic, insa majoritatea salilor s-au adaptat stilului de viaţa alert al femeilor moderne si au un program extins atat in timpul saptamanii cat si in weekend.

Revenind la cel mai important criteriu, obiectivul setat, pentru a pierde surplusul de kilograme este recomandat efortul cardio (banda, bicicleta, dans, step aerobic, etc) minim 30 minute. De asemenea se recomanda si tonifierea musculaturii prin combinatii de exercitii cu sau fara greutati.

Pe parcursul unei saptamani se pot alterna antrenamentele cardio cu cele de tonifiere in functie de obiectivul stabilit. Numarul de sedinte variaza intre 2 si 5 pe saptamana.

Citește și:

Aerobic sau forta?

Tot in functie de obiectivul setat, antrenorul alege cea mai buna combinatie intre exercitii.

Exercitiile de tip aerobic ajuta la diminuarea tesutului adipos si dezvolta rezistenta organismului la efort.

Exercitiile regasite in fitness sunt destinate tonifierii musculaturii si cresc rezistenta musculara cu ajutorul aparatelor si al greutatilor.

Asadar, cu totii avem nevoie de motivare, insa aceasta nu vine pur si simplu, ci trebuie sa isi aiba radacinile in informarea asupra beneficiilor si in setarea unui obiectiv clar.

Articol scris de Diana Oprea, expert Kudika.ro

One Fitness (www.onefitness.ro)

Pagina de Facebook a salii (www.facebook.com/1one.fitness?fref=ts)

Telefon: 021 224 07 04

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.