Setari Cookie-uri

7 idei de decorare cu tapet a spațiilor și încăperilor de dimensiuni reduse

Unul dintre cele mai apreciate avantaje ale tapetului este versatilitatea sa. Acest fapt înseamnă că tapetul poate fi amenajat în orice spații, chiar și în cele cu dimensiuni reduse.

Cu puțină creativitate, tapetul poate fi o modalitate excelentă de a adăuga personalitate camerelor mici. Așa că, nu-ți fie teamă să experimentezi cu acest instrument versatil de decorare.

Iată câteva idei de amenajare tapet pentru spațiile și încăperile de dimensiuni reduse:

1) Motive și culori îndrăznețe

Tapetul poate fi montat pe orice perete, inclusiv pe peretele unei debarale, unui hol, în baie sau în orice alt spațiu de trecere. În aceste fel, tapetul creează un punct de interes în asemenea spații, dându-le personalitate. Poți opta pentru un model cu motive florale sau pentru modele de tapet abstract, în culori vii.

2) Modele repetitive de dimensiuni mari

Contrar așteptărilor, modelele repetitive de tapet cu pattern-uri mari pot funcționa bine în încăperi mici, dar pe un singur perete. Recomandat ar fi alegerea peretelui opus ferestrei. Aceste design-uri creează un sentiment dramatic și modifică percepția camerei, oferindu-i astfel, o dinamică specială.

Citește și:

3) Tapetarea tuturor pereților unei încăperi mici

Unul dintre cele mai bune moduri de a face o cameră mică să pară mai mare este să folosești tapet pe toți pereții. Este important să alegi designul adecvat, în culori deschise, luminoase, cu detalii mici. De exemplu, modelele repetitive mici tind să funcționeze mai bine în spații mai restrânse, deoarece nu copleșesc vizual.

Aceste modele de tapet creează de asemenea, o senzație de continuitate și coerență, dacă sunt amenajate pe pereții unui dormitor mai mic. Acoperirea pereților în mod unitar creează un sentiment de mișcare, transformă optic încăperea și o face să pară mai mare.

4) Modele de tapet cu linii verticale

Modelele de tapet ce prezintă linii verticale sunt o altă alegere bună pentru camere și spații mici, deoarece îndreaptă privirea în sus, crescând senzația de înălțime în acel spațiu. Este important să alegi astfel de modele de tapet în culori deschise, pentru a completa senzația de spațiu.

Citește și:

5) Tapet în culori deschise

Culorile pastel sau deschise au proprietatea optică de a absorbi lumina. Tapetul de culoare deschisă, cum ar fi tapetul pastel, poate ajuta o cameră mică să pară mai mare și mai luminoasă datorită modului în care reflectă lumina. Pe de altă parte, culorile închise pot micșora un spațiu mare și îl pot face să se simtă mai intim.

6) Modele de tapet cu scene naturale sau cu panorame urbane

Utilizarea unor modelele de tapet ce prezintă peisaje naturale (în culori pastel) sau imagini urbane stilizate cu atracții celebre reprezintă o modalitate excelentă de a crește sentimentul de profunzime dintr-o încăpere. În acest caz, poți opta doar pentru accentuarea unui singur perete cu un asemenea peisaj sau panoramă, creând astfel senzația de adâncime vizuală. Încăperea va părea mai mare decât este în realitate.

Citește și:

7) Scheme de culori monocromatice

Optează pentru modele de tapet cu o paletă de culori monocromatică, cum ar fi diferite nuanțe ale unei singure culori. Această abordare creează un aspect armonios, făcând camera să se simtă mai spațioasă. Aceste modele de tapet pot fi utilizate în special pentru dormitoarele de dimensiuni mai mici. Este esențial să iei în considerare schema generală de design, iluminatul și alte elemente din cameră atunci când alegi modelul de tapet. Combinația potrivită de tapet, mobilier, iluminat și accesorii ajută la crearea senzației de spațiu pe care o dorești într-o cameră de dimensiuni reduse.

foto dream-prints.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.