Setari Cookie-uri

Sculpturile lui DALI aduse la viață de designeri români la FASHION Moments – Dialoguri: MODA vs SCULPTURA

Un eveniment by Alin Gălățescu

Joi, 29 februarie, la Sala Mare Arcub a avut loc un inedit eveniment inspirat de opera lui Salvador Dali. Sub bagheta estetică a lui Alin Gălățescu, designerii români au adus la viață sculpturile artistului catalan și le-au transpus pe catwalk.

Elementele specifice creației lui Dali, de la mustățile excentrice până la buzele volutptoase ale lui Mae West au întregit elementele poveștii care s-a desfășurat pe catwalk. Extravagant și la limita dintre reverie și coșmar, așa cum sunt și operele lui Dali, exercițiul stilistic desfășurat în capitală a fost un moment care trebuie să rămână punct de reper pe scena modei românești.

Atmosfera suprarealistă a fost completată de neașteptatele personaje pe picioroange, îmbrăcate în creații spectaculoase și care păreau atunci coborâte din ramele Ispitirii Sfântului Anton sau Visului cauzat de zborul unei albine în jurul unei rodii cu o secundă înainte de trezire. De altfel, întreaga notă estetică a showului poate fi încapsulată în exact această secundă înainte de trezire, atunci când nu înțelegi dacă ceea ce vezi și auzi e aievea sau plăsmuire.

Citește și:

În cadrul evenimentului realizat de Alin Gălățescu, Galatea lui Dali a îmbrăcat toate formele feminității, de la imaculatul sferelor divine la coșmarul suprarealist.

Designerii: Antonia Nae, Alexandra Calafeteanu, Andre Salon, CERA MIHAILESCU, Carmen Roata, Denis Predescu, Elena Todirasco, Essa Lian, Atelier Isabelle Vijiiac, Loski by Roxana Mișaca, Laura Olteanu, Lia Aram, Maria Tureanu, Raluca Soare, Sebastian Stanciu Ștefan, Katalin Samoi Accesorii Vintage Bazar, Atelier Danessa, Ana Maria Ilie, Raluca Soare.

Make up: Mirela Vescan

Hair: Erica Gonczi

Muzica: ZUM Music

Foto REMUS NICOLAESCU

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.