Setari Cookie-uri

Portul Galata de la Istanbul este în continuare una din cele mai mari atracții ale orașului

Karaköy, una dintre locațiile obligatorii de la Istanbul, oferă totul, de la cazare de lux la cumpărături, restaurante și centre de artă contemporană.

Galataport, portul de origine al Istanbulului pentru croaziere, care se află în centrul orașului, a fost premiat pentru „Cel mai bun proiect de dezvoltare nouă” la nivel mondial în cadrul premiilor MAPIC 2023 ținute la Cannes în Franța. Cu această recunoaștere, Galataport a devenit noul centru de atracție turistică al orașului.

Asigurându-și primul loc la categoria „Cel mai bun proiect de dezvoltare nouă”, Galataport Istanbul a fost pentru inovația adusă datorită noilor tehnologii, pentru impactul local și pentru cel avut asupra mediului, pentru mixul de retail și caracteristicile arhitecturale care urmăresc să crească traficul, satisfacția clienților, cheltuielile medii și experiența unică oferită într-o nouă destinație de cumpărături.

Citește și:

Galataport Istanbul se mândrește cu un mix de mărci locale și internaționale, oferind oaspeților o experiență diversă și unică. Se remarcă printr-un centru bogat de gastronomie, 40% din suprafața lui este alocată localurilor unde se poate servi o masă caldă. Acesta găzduiește nu numai cele mai importante grupuri de retail și investitori din Turcia, ci și mărci internaționale importante. Paket Postanesi, care este unul dintre monumentele simbolice ale portului de la Istanbul în acest sens, duce comerțul și măiestria multiculturală din Karaköy până în prezent. Acest lucru se realizează prin artizani din modă, design, gastronomie și bijuterii care s-au ramificat din Istanbul în lume. Reunind publicuri diferite în același spațiu, portul găzduiește evenimente de artă și cultură deschise tuturor și două muzee de artă proeminente în Turcia.

Citește și:

Karaköy, o descoperire remarcabilă cu vedere la Bosfor

Situat lângă Podul Galata și în josul turnului cu același nume, Karaköy acoperă zona de la malurile Cornului de Aur până la Bosfor. Unul dintre cele mai vechi și mai istorice cartiere de la Istanbul și un important centru comercial și nod de transport, Karaköy este astăzi un punct cu noi spații de artă, design și diverse locuri de explorat. În același timp sunt prezentate caracteristicile tradiționale și arhitecturale ale cartierului.

Dacă sunteți un pasager de croazieră care sosește la Galaport, priveliștea spectaculoasă a Bosforului vă întâmpină în timp ce vă andocați la Karaköy. Dacă sunteți pe jos, mersul pe renumitul pod Galata de la Istanbul este una dintre cele mai bune modalități de a ajunge în regiunea portuară din Karaköy. Portul istoric de la Istanbul se transformă într-un cartier vibrant cu gastronomie, cultură, arte și cumpărături, Galataport găzduiește și cele două muzee foarte faimoase din Istanbul.

Citește și:

İstanbul Modern, primul muzeu de artă modernă și contemporană din Turcia, este situat pe terenul Galataport İstanbul. Renzo Piano, arhitectul câștigător al Premiului Pritzker, a proiectat clădirea inspirându-se din apele strălucitoare ale Bosforului și din reflexele sale de lumină. İstanbul Modern expune lucrările artiștilor internaționali și locali care interpretează în diferite discipline. Muzeul găzduiește, de asemenea, expoziții de artă modernă și contemporană din întreaga lume în spațiile sale de expoziție permanente și temporare.

În același cartier se află și Muzeul de Pictură și Sculptură de la Istanbul, primul muzeu de arte plastice din Turcia. Muzeul oferă o privire de ansamblu semnificativă asupra istoriei artei turcești de la sfârșitul Imperiului Otoman la sfârșitul secolului al XIX-lea până la sfârșitul secolului al XX-lea. Există 10.497 de picturi, 719 sculpturi, 257 de produse de ceramică, 182 de caligrafii, 10 icoane și o instalație în colecția muzeului.

Citește și:

Karaköy exemplifica energia și structura multiculturală a Istanbulului. Cartierul plin de viață este, de asemenea, remarcat pentru moscheile, bisericile și sinagogile importante din punct de vedere istoric și arhitectural. Moscheea Kılıç Ali Paşa și Biserica Sf. Grigorie Iluminatorul sunt printre reperele istorice din cartier.

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.