Ce sunt alimente bio?
Alimentele pe care le gasim acum in magazinele mari sunt obtinute in conditii “industriale”, conditii care au ca scop principal obtinerea a cat mai multor produse vandabile, intr-un timp cat mai scurt si cu cheltuieli investite cat mai mici. Asadar, pentru aceste beneficii ale producatorului sunt folosite substante care grabesc cresterea plantelor si copacilor, animalele sunt crescute in spatii tot mai mici, impachetarea si imbutelierea alimentelor se face in asa fel incat acestea sa se conserve si sa reziste cat mai mult, ca in final sa constatam ca toate aceste procese implica un numar mare de chimicale care ne pot afecta sanatatea.
Intr-adevar, se considera ca alimentele bio aduc un plus de vitamine si minerale, sunt sarace in toxine, ajutand in felul acesta mentinerea sanatatii. Insa pentru noi, romanii, preturile foarte piperate ale acestor alimente nu ne sunt tocmai accesibile. In alta ordine de idei, noi avem propriile noastre alimente bio provenite de la vanzatorii din mediul rural pe care ii gasim in piata si care vand "cele mai bio" alimente la preturi de 10 ori mai mici decat cele din magazinele Bio! Dar care din pacate sunt tot mai marginalizati de standardizarea pietei si de altii care, sa zicem, se descurca mai bine.
Spune-ti parerea!