Kudika
25 Ianuarie 2018

Originar din India si Sri Lanka, cardamomul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, pretul lui fiind depasit doar de sofran si vanilie. 

Cardamomul isi datoreaza aroma deosebita, dul­ceag-pi­canta, unui ulei eteric, compus din peste 120 de sub­stante. Cardamomul este foarte folosit in medi­cina ayurve­dica, fiind eficient in tratarea ulcerelor bu­cale, a problemelor digestive, chiar si a depresiei. Merita sa aruncati un praf de cardamom in oala cu bucate, nu doar pentru aroma sa, dar si pentru a va pastra sanatatea.

foto interior si prima pagina: jeehyun, Shutterstock

Iata cateva recomandari:

Digestie - Ca si ghimbirul, din a carui familie face parte, cardamomul combate multe pro­­bleme di­gestive. Folositi-l pen­tru a combate greata, acidi­ta­tea, ba­lonarea, arsurile de sto­mac, lip­sa apetitului sau consti­patia. Se administreaza 3 cani de ceai pe zi.

Detoxifiere - Consumat re­gulat, cardamomul ajuta corpul sa elimine toxinele prin rinichi.
Diuretic - Motivul pentru care cardamomul este un detoxifiant atat de bun este actiunea sa diuretica. Curata tractul urinar, vezica, rinichii, eliminand toxi­nele, apa in exces si combatand infectiile.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: