Setari Cookie-uri

5 idei de rețete care te ajută să slăbești

Duci o viață sedentară, mănânci multe preparate tip fast-food, iar kilogramele în plus își fac resimțită prezența? Este timpul să faci o schimbare în viața ta!

Hai să descoperi cinci idei de rețete pe care le poți găti rapid și care vor contribui la un stil de viață mai sănătos!

În primul rând, este esențial ca în dieta ta să se regăsească cât mai multe legume, precum conopidă, morcovi, broccoli, ardei gras, spanac sau sfeclă roșie. Totodată, se recomandă să înlocuiești desertul cu fructele de sezon. De exemplu, încearcă cireșe, căpșune, piersici sau mere, fructe ce pot fi integrate într-o mulțime de rețete simple. Să ai în vedere, însă, că majoritatea specialiștilor recomandă să mănânci puțin și des: mese intercalate cu gustări la un interval de două sau trei ore. În acest fel vei reuși să îți gestionezi mult mai bine pofta de mâncare.

Una dintre rețetele simple și super nutritive pe care merită să le încerci ar fi cea de conopidă la cuptor cu smântână și mozzarella. Ai nevoie doar de o conopidă mică, smântână fermentată, mozzarella, câteva condimente și în aproximativ 40 de minute te vei bucura de un preparat cald și plin de savoare. Amestecă ingredientele, pornește cuptorul și lasă preparatul să se rumenească!

Citește și:

Dacă nu vrei, însă, să folosești cuptorul, poți opta pentru o salată rapidă și foarte gustoasă. A doua rețetă recomandată de noi este cea de quinoa și brânză feta. Pe lângă ingredientele de bază, ai nevoie de roșii cherry, castraveți, ceapă roșie, ouă, ulei de măsline, zeamă de lămâie și puțin fistic. Amestecă ingredientele bine și în 5-10 minute te vei bucura de o salată fresh și extrem de gustoasă!

O altă legumă sănătoasă pe care o poți include în meniul tău mai des este sfecla. Aceasta poate fi integrată în diverse rețete de salate foarte nutritive și hrănitoare, iar dacă vrei să îți surprinzi papilele gustative, încearcă salata cu năut și sfeclă. Combină următoarele ingrediente și bucură-te de o masă cu adevărat gustoasă: țelină, năut, castraveți, ridichii, pătrunjel, ardei capia, ceapă verde și țelină apio.

Citește și:

De asemenea, poți opta și pentru un bol vegan în care să combini cartofi dulci, năut, ceapă roșie, vinete, orez și roșii cherry. Tot ce trebuie să faci este să amesteci aceste ingrediente cu condimentele preferate și vei obține un preparat delicios pentru prânz sau seară!

Nu în ultimul rând, mai poți încerca o rețetă de humus cu ardei capia, cartofi la cuptor și salată de legume. Folosește năutul pentru a realiza un humus homemade delicios și asezonează-l cu cartofi și salată. Poftă bună!

foto pixabay

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.