Setari Cookie-uri

8 Semne de manipulare emoțională pe care nu le băgăm în seamă (deși ar trebui)

Este un lucru greu de observat și ai nevoie de timp pentru a îți da seama că cineva se folosește de tine, însă există câteva modalități pentru a recunoaște când ești manipulată emoțional.

Ai cunoscut vreodată pe cineva care poate obține tot ce își dorește ori de câte ori vrea? Te-ai uitat la această persoană cu uimire și, totuși, un pic dezorientată pentru că nu ți se pare corect?

foto interior si prima pagina: bruniewska Shutterstock

Dacă simți că a profitat de tine, probabil că ai dreptate. Mulți oameni sunt manipulatori emoționali la locul de muncă, în viață și în relații.

Este un lucru greu de observat și ai nevoie de timp pentru a îți da seama că cineva se folosește de tine, însă există câteva modalități pentru a recunoaște când ești manipulată emoțional. Iată care sunt semnele astfel încât să înveți să te ferești de aceste persoane:

1. Te invită în spațiul lor

O modalitate prin care manipulatorii câștigă controlul asupra situației este prin a te invita în spațiul lor - astfel încât să te afli pe teritoriul lor. Este un lucru de control pentru ei, în timp ce tu te simți precum un oaspete - așa că îți va fi dificil să îi contrazici cu privire la ceva.

Citește și:

2. Mai întâi știu că trebuie să te asculte

S-ar putea să crezi că este un comportament bun, însă ei caută punctele slabe din povestea ta, să găsească lucruri care să te critice și să te judece pentru propriile scopuri. Te vor lăsa să vorbești ore întregi doar pentru a folosi aceste informații împotriva ta mai târziu.

3. Întorc faptele

Chiar dacă știi foarte clar ceea ce vrei sau spui, persoanele manipulatoare vor găsi o cale de a întoarce adevărul și de a îl folosi în favoarea lor.

4. Te bombardează cu informații

Pentru a te copleși și a îți schimba părerile astfel încât să fii de acord cu ele, vor veni adesea cu multe informații astfel încât să nu mai timp să procesezi totul.

5. Vorbesc tare

Din anumite motive, unele persoane cred că dacă vor vorbi mai tare, îi vor face să pară mai inteligenți sau mai buni. De asemenea, ele cred că au întotdeauna dreptate.

Citește și:

6. Sunt destul de negativiste

Persoanele manipulatoare emoțional nu sunt foarte fericite - întotdeauna găsesc motive pentru a se plânge de viața lor, de munca lor, de oamenii din jurul lor. Își doresc să controleze alte persoane deoarece atunci se simt fericiți și au un sentiment de control.

7. Folosesc ultimatumuri

Aceste persoane îți vor oferi un termen limită, îți vor spune să iei o decizie cât mai repede cu putință. Însă știi că grabă strică treaba - nu le lasă să te influențeze; ia-ți cât timp ai nevoie pentru a lua o decizie sau a face o schimbare.

8. Te judecă în mod deschis

Nu își cer scuze pentru că îți spun că greșești sau faci lucrurile greșit în momentul în care știi că ești pe drumul corect. Nu te lăsa influențată de nimeni în drumul către succes; urmează-ți întotdeauna intuiția și ai încredere în tine.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.