Setari Cookie-uri

4 Lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a merge la salon pentru o schimbare de look

Cand vine vorba de o schimbare de look (fie tunsoare, fie culoare), multe dintre noi au deja cateva idei bine intiparite in minte. Un astfel de moment ne poate afecta intr-un mod destul de puternic viata, aducand fie tristete si dezamagire deoarece nu a iesit asa cum ne doream, fie zambete si mai multa incredere in noi.

Cand vine vorba de o schimbare de look (fie tunsoare, fie culoare), multe dintre noi au deja cateva idei bine intiparite in minte. Un astfel de moment ne poate afecta intr-un mod destul de puternic viata, aducand fie tristete si dezamagire deoarece nu a iesit asa cum ne doream, fie zambete si mai multa incredere in noi.

Ce este de facut? Ceea ce putine femei stiu este ca noi insine putem transforma procesul de schimbare intr-unul mai putin riscant cu cateva elemente de baza.

foto interior si prima pagina: hedgehog94, Shutterstock

Noi am adunat 4 sfaturi eficiente de care ar fi bine sa tineti cont inainte de a merge la salon pentru o schimbare de look.

1. Cunoaste-ti forma fetei si textura parului

Fiecarei forme ale fetei i se potrivesc anumite coafuri. In momentul in care ai aflat daca fata ta este rotunda, alungita, patratoasa, triunghiulara, dreptunghiulara sau ovala, iti poti da seama si ce ti se potriveste cel mai bune.

Citește și:

Cea mai buna modalitate de a iti da seama de forma fetei este prin a te uita la linia maxilarului.

De asemenea, este foarte important sa stii textura parului deoarece acest punct joaca un rol semnificativ in aspectul coafurii pe care vrei sa o obtii. Daca ai parul gros si cret nu te astepta ca stilistul tau sa te ajute sa ajungi blonda precum Christina Aguilera. Invata sa ai asteptari mai realiste si sa gasesti inspiratie de la vedetele sau modelele al caror par are aceeasi textura cu al tau.

2. Ia in considerare stilul tau de viata

Acesta este un lucru foarte important de care trebuie sa tii cont. Coafura pe care o porti reprezinta cine esti si ce faci. Daca ai o viata foarte ocupata si stii ca nu ai timp pentru aranjarea parului, alege un look mai lejer (nu te gandi la un breton drept daca parul tau este cu tendinta de incretire).

3. Poti merge la salon pentru o parere

Citește și:

Daca inca nu esti sigura de ce iti doresti, programeaza-ti o intalnire cu stilistul. Asigura-te ca parul tau este spalat si pieptanat si ca nu contine multe produse de ingrijire astfel incat stilistul sa isi dea seama de textura parului si de cum se comporta cand este aranjat.

Nu uita sa iei cu tine si cateva imagini ca inspiratie. De asemenea, intreaba-ti stilistul si despre ingrijirea si intretinerea coafurii pe care ti-o doresti pentru a afla daca aceasta corespunde stilului tau de viata – cat de des ar trebui sa revii la salon pentru o intretinere, cat de repede se duce nuanta de vopsea pe care ti-o doresti, de cat timp ai nevoie pentru coafarea parului dupa spalare.

4. Asigura-te ca esti pregatita pentru o coafura noua

Daca mergi la salon doar pentru a iti taia varfurile, atunci nu trebuie sa iti faci griji. Insa daca vrei ca din par foarte lung sa ajungi la un bob scurt, aceasta este o schimbare radicala si, odata facuta, nu mai este cale de intoarcere. Asigura-te ca nu este o decizie spontana, ci o alegere gandita.

Citește și:

Daca nu esti sigura, intreaba persoanele dragi din jurul tau ce parere au despre look-ul pe care vrei sa il incerci.

sursa material: Cosanzene.ro

Vizionare placuta


Cetățeană a Universului cu cosițe ombre moderne, reacționează pozitiv la tot ce înseamnă fashion, adoră pisicile și pinguinii și e una dintre cele mai zen persoane pe care le cunoaștem....

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.