Setari Cookie-uri

Iei în calcul întoarcerea la birou? Iată 4 lucruri pe care merită să le știi pentru a face tranziția de la work from home

Dacă iei în calcul să te întorci la birou, află care sunt rezultatele celor mai recente sondaje referitoare la munca de la birou și cum poți face tranziția de la work from home într-un mod facil.

Deși a adus beneficii demne de luat în considerare într-o perioadă în care sănătatea angajaților era amenințată, munca de acasă a implicat nu doar avantaje, ci și dezavantaje.

Iată care este opinia angajaților în ceea ce privește întoarcerea la birou și află cum poți face tranziția de la munca de acasă înspre munca de la birou într-un mod facil.

Tot mai mulți angajați susțin că au nevoie de cel puțin 3 zile pe săptămână la birou

Tinerii angajați au ajuns la concluzia că munca de la birou oferă beneficii care nu pot fi înlocuite de lucrul din confortul propriei case. Un sondaj realizat de Genesis Property, compania fondata de antreprenorul Liviu Tudor, arată că aproape 70% dintre angajații din Generația Z admit că au nevoie de cel puțin 3 zile pe săptămână la birou.

Citește și:

Principalele motive care stau la baza acestei alegeri sunt:

  • posibilitatea de a lucra mai eficient și de a maximiza productivitatea;

  • accesarea oportunităților de dezvoltare profesională;

  • mai mult timp petrecut cu echipa;

  • întâlnirile în persoană cu clienții;

  • sporirea șanselor de a fi promovat;

  • menținerea unui echilibru optim între viața personală și cea profesională;

  • cadru de lucru eficient și colaborativ, pe fondul unei relații pozitive cu colegii.

Observă care sunt beneficiile muncii de la birou

Pentru fiecare angajat în parte, munca este percepută diferit, iar avantajele pe care le obține lucrând de la birou sunt diverse.

Astfel, pentru a identifica avantajele importante pentru tine, poți începe prin a crea o listă cu beneficii pe care le obții lucrând de la birou. Cuprinde în acea listă lucrurile care îți plac atunci când vine vorba despre munca de la birou. De exemplu, faptul că poți interacționa cu un coleg în pauza de masă, faptul că ai un spațiu doar al tău, dedicat concentrării, în care poți să fii mai productiv sau chiar faptul că te poți bucura de o cafea și o gustare proaspătă atunci când vii la birou.

Citește și:

Cele mai des întâlnite avantaje ale lucrului de la birou în rândul angajaților și care te pot inspira și pe tine sunt:

  • interacțiunea cu cei din jur și oportunități mai variate de socializare;

  • o mai bună colaborare profesională cu superiorii și colegii;

  • echilibru între viața personală și cea profesională;

  • posibilități de dezvoltare profesională și avansare în carieră;

  • spații de lucru moderne și facilități integrate pentru angajați.

Propune managerului posibilitatea de a avea un program flexibil

A reveni la un program de lucru fix poate fi dificil, în special după tranziția de la munca remote, în care flexibilitatea a fost principalul beneficiu. În plus, deși angajații intenționează să se întoarcă la birou, aceștia nu își doresc să fie restricționați sau să renunțe la flexibilitate.

Citește și:

Prin urmare, dacă iei în calcul întoarcerea la birou, poți propune managerului un program de lucru flexibil, care să te ajute să te acomodezi și să te reintegrezi în noul format. Solicită, de exemplu, să începi activitatea într-un interval orar potrivit, care să-ți permită să eviți traficul aglomerat de dimineață sau seara.

Evaluează şansele de a face trecerea de la work from home treptat

Pentru a te bucura de o tranziție cu adevărat reușită, este important să evaluezi șansele de a face trecerea de la work from home treptat. Implicațiile angajatorului sunt deosebit de importante în această etapă, deoarece acesta este cel care poate facilita tranziția și te poate ajuta să te acomodezi rapid.

Pe lângă programul de lucru flexibil, poți reintroduce munca de la birou treptat în rutina ta. Sugestia este să mergi la birou o zi sau două pe săptămână și să crești frecvența progresiv, până în punctul în care îți este confortabil.

Citește și:

Cu un număr tot mai mare de angajați care optează pentru întoarcerea la birou, tranziția de la work from home devine un aspect esențial de luat în considerare. În acest proces, angajatorii trebuie să dea dovadă de flexibilitate, pentru ca angajații să se poată bucura de beneficiile reale a ceea ce înseamnă întoarcerea într-un mediu de lucru fizic.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.