Setari Cookie-uri

Învață cum să dansezi pentru a face mișcare și a te distra !

Există multe activități pe care un adult le poate face pentru a se distra și a ieși din cotidian. După o zi stresantă de muncă, nu e nimic mai plăcut decât să te relaxezi făcând ceea ce îți place.

Unii aleg să deseneze sau să picteze, alții să cânte, alții să facă sport. În ultimii ani, multe persoane, ajunse la vârstă adultă, aleg să-și petreacă timpul liber dansând. Mulți oameni decid să înceapă dansul ca activitate sportivă, deși este o modalitate grozavă de a se relaxa și de a-și exprima creativitatea. Deci, dacă te-ai hotărât că vrei să înveți să dansezi, hai să-ți spunem cum să începi - de la vârsta ideală până la echipamentul de dans și coregrafie - iată ce trebuie să știi despre dans.

Cum arată primul curs de dans?

În timp ce fiecare persoană va avea propriul stil, oamenii nu se nasc neapărat cu abilitatea de a dansa. Acesta este motivul pentru care mulți aleg să ia cursuri private de dans. Lecțiile de dans urmează un anumit ritm în funcție de stilurile predate (salsa, vals, merengue, tango, hip hop, breakdance, balet, step etc.) dar încălzirea este de obicei primul lucru pe care îl faci. Instructorul tău va dori să faci niște exerciții de încălzire pentru a te asigura că corpul și mușchii tăi sunt gata să danseze. De asemenea, trebuie să te întinzi pentru a evita rănirea. După ce te-ai încălzit, poți începe să dansezi. Vei învăța treptat fiecare pas și apoi vei exersa pe muzică. Chiar de la prima lecție vei urma această structură, dar este posibil să nu observi nicio diferență sau un progres prea mare în timpul primei lecții. Poate dura ceva timp până vei învăța majoritatea pașilor de dans, iar profesorul îți va explica probabil cei mai obișnuiți pași înainte de a începe să-i deprinzi așa cum trebuie. Primul tău curs privat va funcționa probabil și ca o sesiune de probă.

Citește și:

Poți învăța să dansezi indiferent de vârstă?

Mulți oameni cred că adulții nu sunt suficient de flexibili pentru a învăța să danseze și că copiii ar trebui să înceapă cât mai devreme dacă vor să devină dansatori când vor crește. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. Nu numai copiii pot învăța să danseze, ci și cei mari pot lua cursuri de dans pentru adulti. Indiferent de vârsta, poți începe și să înveți să dansezi în orice stil. Cel mai important lucru este că va trebui să dedici timp acestei activități, ceea ce poate fi dificil pentru cei care au deja multe în program. O școală de dans este adesea cea mai bună soluție pentru acest lucru, deoarece poți găsi un curs care să-ți convină.

Cum să îți faci curaj pentru a începe să dansezi

Citește și:

Este important să ai încredere în propria ta persoană. Încrederea ta este mai importantă decât vârsta, ceea ce ar trebui să fie o ușurare pentru unii începători. Nimic nu te împiedică să iei cursuri și să înveți stiluri precum zumba, salsa, bachata, tango, dans de sală, dans latin, dans contemporan, hip hop sau dans oriental.

Pe de altă parte, copiii nu pot începe nici prea devreme lecțiile de dans. Totuși, de la 4-5 ani pot să facă primul pas. Picioarele copiilor sunt încă în curs de dezvoltare și articulațiile sunt destul de fragile, dar aceștia pot urma cursuri pentru începători cu un profesor adecvat. Ca începători, ei învață să-și dezvolte abilitățile motorii și să-și miște corpul. Este o modalitate excelentă pentru copii de a câștiga încredere.

Citește și:

Cât despre tine, dacă ai decis că vrei să dansezi, nu mai ezita. Dacă nu vei avea încredere deplină în tine, îți va fi foarte greu să faci vreun progres. În plus, ar trebui să te asiguri că te și distrezi atunci când dansezi pentru că acesta este, în principal, scopul tău. Totuși, trebuie să te și concentrezi pe lucruri precum lucrul la postură și flexibilitate, deoarece trebuie să înțelegi beneficiile pe termen lung.

De ce ar trebui să înveți să dansezi?

Există multe motive bune pentru a învăța să dansezi. Nu poți începe să înveți să dansezi dacă nu ești motivat. Ca orice altă activitate de agrement, dansul trebuie să fie ceva ce îți dorești să faci. Fiecare își poate găsi propriile motive pentru a face acest lucru. Unii oameni aleg să învețe să danseze doar pentru distracție. La fel ca orele de muzică și pictură, lecțiile de dans sunt perfecte pentru relaxare în timp ce asculți muzica care îți place.

Citește și:

Este important să ai activități de agrement și hobby-uri. Să înveți să dansezi este benefic atât pentru bunăstarea ta mentală, cât și pentru cea fizică, iar un curs de dans este cel mai bun mod de a ieși din rutina programului tău săptămânal. Mulți oameni uită cât de important este exercițiul pentru bunăstarea lor.

Deoarece unii oameni sunt mai artistici decât atletici, dansul este o combinație bună a celor două. Îți permite să faci exerciții, devenind creativ în același timp. Prin dans ai, de asemenea, toate șansele de a cunoaște oameni noi. De exemplu, dacă te muți într-un oraș nou, te poate ajuta să-ți găsești prieteni noi și, în același timp, un nou hobby.

Dansul aduce oamenii împreună. Câteva lecții de dans te pot ajuta chiar să te întâlnești cu dragostea vieții tale. Dar dacă ai găsit deja sufletul pereche, aceasta ar putea fi o oportunitate grozavă de a face ceva împreună. Dansul este bun și pentru reducerea stresului, îmbunătățirea încrederii în sine, a memoriei și a creativității, precum și pentru a pierde în greutate.

Citește și:

Nu contează ce stil de dans vrei să înveți. Poți să începi să dansezi oricând îți dorești…tot ceea ce îți trebuie este încredere în sine și voință!

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.