Setari Cookie-uri

7 Lucruri pe care trebuie să le știi despre iubirea adevărată. Cum să ai o relație autentică, puternică și fericită

"Cel mai dureros lucru e să te pierzi pe tine în timp ce iubești pe cineva prea mult și să uiți că ești și tu special." - Ernest Hemingway

Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi pentru a avea o relație autentică, puternică și fericită:

1. Nicio relație nu poate înflori doar pentru că două persoane se iubesc

Pentru ca o relație să supraviețuiască și să prospere, are nevoie de mai multe elemente (nu doar de dragoste): încredere, respect, atenție, bunătate, răbdare, empatie, angajament, comunicare, înțelegere, loialitate, compromis, siguranță... și de doi oameni dispuși să ofere toate aceste lucruri.

2. Iubirea de sine nu este niciodată egoistă

Atunci când te iubești mai întâi pe tine, capacitatea de a îi iubi pe cei din jurul tău într-un mod mult mai sănătos, mai altruist și mai grijului este mult mai mare.

3. Perfecțiunea nu există

Nicio relație, chiar și între suflete pereche, nu este perfectă... și asta deoarece perfecțiunea nu există. În momentul în care cerem perfecțiune aducem nefericire în viață și în interacțiunile cu cei din jurul nostru.

Citește și:

4. Bunătatea este importantă

Ori de câte ori este posibil, alege bunătatea. Arată bunătate față de oamenii dragi - partenerul de cuplu, membrii familiei - chiar și față de străini. Arată bunătate chiar și celor care te-au rănit. Îți va aduce numeroase beneficii în moduri pe care nici nu ți le imaginezi.

5. Iubirea trebuie arătată

Nu putem presupune că cei din jurul nostru știu cât de importanți sunt pentru noi, așa că este vital să le arătăm în cuvinte și acțiuni.

6. Sunteți diferiți, însă întotdeauna egali

Tu și partenerul tău sunteți două suflete diferite în relație... însă întotdeauna egale. Nu contează cine câștigă mai mulți bani, are mai mulți ani, este mai puternic, mai sănătos, mai educat - amândoi meritați același nivel de respect. Compromisul respectuos este vital.

Citește și:

7. Comunicarea este extrem de importantă

Vorbește, spune ce ai pe suflet fără perdea, ascultă - nu doar în momentele frumoase, ci și în cele mai puțin frumoase. Este important să îți amintești că tu și partenerul tău sunteți o echipă și că niciodată nu luptați unul împotriva celuilalt.

foto main: Iaroslava Daragan, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.