Într-o lume care este într-o continuă schimbare și fugă și se dezvoltă de la o zi la alta, este responsabilitatea noastră de a avea mai multă grijă de planeta noastră, casa în care trăim. Este momentul să ne informăm corect și să schimbăm lucruri importante în viețile noastre astfel încât să ne unim pentru un obiectiv comun: acela de a trăi într-un mediu curat și sănătos și de a fi cât mai aproape de natură.

Reciclare: impactul personal

Cu cât reciclăm mai mult, cu atât mai puțin gunoi va ajunge în gropile destinate acestuia și în fabricile de incinerare. Este important să învățăm să reutilizăm astfel încât să reducem impactul negativ pe care îl avem asupra mediului înconjurător.

Totul începe cu o singură persoană. Reciclarea se reduce la acțiunea unei singure persoane. Produsele noi pot fi realizate din deșeurile pe care tu ai învățat să le reciclezi în mod corect.

Cum înveți să reciclezi corect și eficient? Sfaturi pe care orice persoană ar trebui să le știe:

1. Știi ce și unde arunci?

Asigură-te că pui materialele potrivite în recipientul potrivit de reciclare - hârtie, carton, metal, plastic.

2. Cum reciclezi hârtia și cartonul?

Pentru a ocupă mai puțin spațiu, cartonul trebuie aplatizat; atât cartonul, cât și hârtia (ziare, reviste, hârtie de birou, plicuri) pot fi reciclate atâta timp cât nu sunt contaminate cu alimente, lichide sau deșeuri. Hârtia nu poate fi reciclată dacă este amestecată cu alte materiale (plastic/metal)

3. Cum reciclezi cutiile metalice?

Înainte de a recicla cutiile de alimente și băuturi, trebuie să îndepărtezi de pe ele etichetele de hârtie sau de plastic și să le cureți de materialele reziduale.

4. Cum reciclezi plasticul?

La fel ca și în cazul celorlalte produse, este important să îndepărtezi alte materiale de pe plastic și să te asiguri că acesta este curat și că nu conține reziduuri.

Reciclare: impactul industrial

De zeci de ani industria de reciclare a oferit nenumărate beneficii pentru mediu și economie. După ce deșeurile reciclabile sunt plasate într-un coș de reciclare, acestea urmează să fie procesate și transformate în produse curate, de înaltă calitate. Prin urmare, sunt create articole noi cu mult mai puțin impact asupra mediului înconjurător.

Exemple de succes: Angajamentele Garnier

Garnier este un brand global de beauty, accesibil tuturor, care isi propune sa devina primul brand natural cu adevarat sustenabil de pe piata mass-market. Din 1904, Garnier ofera produse de beauty eficiente, inovatoare, inspirate si imbogatite de natura.

Este unul dintre brandurile cele mai mari si mai extinse pe plan international pe care Cruelty Free International le-a aprobat vreodata in cadrul programului Leaping Bunny, acesta fiind un salt urias nu numai pentru Garnier, ci si pentru industria frumusetii in ansamblu.

In 2020, brandul a lansat Green Beauty: Angajamentele Garnier pentru Sustenabilitate, o abordare 360 in materie de sustenabilitate, care a condus la transformarea fiecarei etape din lantul valoric si la reducerea drastica a impactul brandului asupra mediului inconjurator.

Reciclare: impact personal și impact industrial. Top 8 efecte și beneficii ale reciclării:

- consum redus de materii prime;
- previne poluarea aerului și a apei;
- conservarea resurselor naturale ale planetei;
- protejarea ecosistemelor și a faunei sălbatice;
- mai puține deșeuri pentru depozitele de gunoi și incineratoare;
- economisirea energiei;
- reducereea emisiilor de carbon care schimbă climatul;
- crearea locurilor de muncă în orașe.

foto main pixabay

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: