Setari Cookie-uri

Colectă de haine uzate pentru o colecție unică de slow fashion

Electric Castle și Promenada Mall București au lansat colecta de haine uzate ce vor fi transformate în prima colecție de haine din materiale reciclate sub marca festivalului.

Campania “It's not goodbye, it's wear you later” își propune să promoveze consumul sustenabil și reutilizarea creativă, toate fondurile obținute din vânzarea colecției urmând să fie donate unor programe de ajutorare a copiilor din medii defavorizate.

Până pe 9 aprilie, hainele vor fi colectate într-o cutie specială, amplasată la etajul 1 al Promenada Mall București. Poate fi donat orice tip de îmbrăcăminte atât timp cât este curată, indiferent de materialul din care este produs și gradul de uzură, fiind exclusă lenjeria intimă și încălțămintea. Hainele colectate vor fi preluate de Velements, unul dintre promotorii modei sustenabile în România, pentru a fi transformate, prin tehnici de reciclare și redesign, într-o colecție vestimentară de tip capsulă. Pentru ca nicio bucată de material să nu fie risipită, resturile textile vor fi utilizate pentru crearea unor bean bags care vor asigura un plus de confort la festival. Toți cei care se alătură campaniei au șansa de a câștiga un bilet la EC10 dacă pozează cutia de colectare a hainelor și o postează pe Instagram.

Citește și:

Colecția va fi pusă în vânzare la Electric Castle 2024, iar încasările vor fi donate către World Vision cu scopul de a susține proiectele pe care fundația le derulează pentru copiii din medii defavorizate.

Electric Castle are o tradiție lungă în inițiativele de reutilizare creativă. Acum 10 ani, festivalul lansa prima colecție de genți realizate din materialele de promovare outdoor (mesh-uri, bannere), inițiativă reluată cu succes, de-a lungul timpului. Festivalul colaborează constant cu tineri designeri din România, prin colecții dedicate ce se regăsesc în zona anti-mall de la fiecare ediție. La rândul său, Promenada s-a dedicat, de-a lungul timpului, promovării modei sustenabile, găzduind expoziții și colecții de haine din materiale reciclabile, dar și prin susținerea și implicarea în diferite inițiative și proiecte din zona fashion-ului sustenabil.

Citește și:

Mai multe informații despre campania “It's not goodbye, it's wear you later” pot fi găsite aici.

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.