Setari Cookie-uri

Versace si D&G, parintii pitzi?

A avea stil nu este similar cu a avea gust. Cel putin, nu intotdeauna. In ultima vreme a luat amploare un stil vestimentar kitschos, care ne ia ochii dis de dimineata cu cele mai stralucitoare paiete si un machiaj strident, de parca mandrele s-ar indrepta la un bal mascat.

A avea stil nu este similar cu a avea gust. Cel putin, nu intotdeauna. In ultima vreme a luat amploare un stil vestimentar kitschos, care ne ia ochii dis de dimineata cu cele mai stralucitoare paiete si un machiaj strident, de parca mandrele s-ar indrepta la un bal mascat. Cunoscute si sub numele de “pitipoance”, acestea se ataca napraznic, de fiecare data cand sunt criticate datorita hainelor pe care le poarta. Doar au cheltuit sume impresionante pe o pereche de pantaloni de firma, paietati strident, cu eticheta la vedere. Insa, hainele colorate, (cat mai) transparente, bijuteriile imense care abunda sunt la moda, nu?
De aceea este de preferat sa fie purtate toate odata, in miezul zilei, seara, nu conteaza. Stralucitor sa fie!

Nu mi-a fost usor sa abordez acest subiect. Dar, din pacate, observ tot mai des tinere care, desi au beneficiat din plin de calitati fizice demne de luat in seama, adopta un stil extrem de vulgar, considerand ca asa arata sexy. Nu sunt impotriva hainelor de firma. Din contra, aprciez calitatea si indrazneala celor care stiu sa investeasca. Insa, majoritatea fie dispun degeaba de bani, deoarece nu stiu ce sa aleaga, fie se multumesc cu haine ieftine pe care observi de la o posta logo-ul “Versace”. Decat un fals, mai bine o tinuta simpla si rafinata, care iese in evidenta printr-un accesoriu bine ales.

Necazul este, ca multe “pitzi” se cred chic fara sa cunoasca sensul adevarat al termenului. Si nu ma refer acum doar la tinerele care se imbraca in necunostinta de cauza. Sunt destule vedete autohtone care ofera exemple negative. Asta inseamna ca ori stilistii lor sunt permanent in vacanta, ori increderea in propriul gust vestimentar “fin” este exagerata. Lipsa talentului trebuie substituita cumva, nu? Si cum altfel daca nu prin rochite scurte, mulate, decoltate, imprimeuri tip leopard din cap pana-n picioare si pantofiori din lac. Nu in ultimul rand trebuie alese hainute cu nume sonore, neaparat la vedere: D&G, Versace, sau Chanel.

Din nefericire, aceste nume mari n-au gresit cu nimic sa merite a fi asociate cu fenomenul piti-kitsch despre care vorbim. Inca mai intalnesc persoane care nu stiu sa faca diferenta intre D&G si Dolce & Gabbana. D&G reprezinta o linie casual a marii companii, adaptata la tendintele sezoanelor, in timp de Dolce & Gabbana promoveaza colectii de lux, lenjerii dar si parfumuri, ochelari de soare si diferite alte accesorii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.