Setari Cookie-uri

15 trucuri pentru un somn usor linistit

Sfaturi pentru somn odihnitor.

7. Fa cateva exercitii. Miscarea te ajuta sa obtii un corp sanatos, dar contribuie si la un somn linistitor.

8. Relaxeaza-te. Uita de toate problemele avute peste zi si incearca sa te relaxezi gandindu-te ca o sa gasesti o solutie pentru toate.

9. Formeaza-ti un ritual. Seara asculta o muzica placuta sau citeste o carte. Astfel de activitati te detensioneaza si te ajuta sa obtii un somn cat mai linistit.

10. Evita somnul peste zi. Somnul prelungit din timpul zilei poate favoriza insomnia peste noapte. Asadar, limiteaza-te la maxim 20 sau 35 de minute cand vrei sa te odihnesti si alege ore din timpul pranzului.

11. Fa un dus cald. Apa calduta, nu foarte fierbinte detensioneaza muschii si contribuie la relaxare.

12. Diminueaza stresul. Ca sa nu te simti foarte obosita seara, in timpul zilei incearca sa incluzi in activitatile tale si pauze menite sa te destinda.

Citește și:

13. Mergi in pat cand ai obosit. Nu ignora semnele pe care ti le transmite organismul. Noaptea, cand incepi sa obosesti si nu te mai poti concentra la ceea ce ai de facut, opreste-te. Mergi in pat si incearca sa adormi. A doua zi vei avea un randament sporit.

14. Asigura-ti confortul necesar. Calitatea somnului este la fel de importanta pentru un somn linistit. Alege o lenjerie placuta la atingere si haine cat mai confortabile.

15. Controleaza perna si salteaua. O saltea confortabila, care se muleaza exact dupa forma corpului tau contribuie la un somn odihnitor. Perna este la fel de importanta; trebuie sa fie moale si comoda, astfel incat sa ofere sprijinul necesar gatului in timpul noptii.

sursa foto interior si prima pagina: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.