Setari Cookie-uri

Top 5 ceaiuri aromatice si beneficiile lor pentru organism

Pe langa ceaiurile medicinale care au o multime de beneficii in ceea ce priveste sanatatea organismului nostru, mai sunt si ceaiurile aromatice care vin ca o completare ce imbina placerea de a savura un ceai delicios si contribuirea la cresterea imunitatii si tratarea afectiunilor usoare.

E destul de frig afara si deja simt aroma ceaiului negru cu lapte care ma relaxeaza intr-o dupa-amiaza friguroasa de iarna, cand stau in casa si incerc sa imi adun gandurile in cateva randuri. Dar cateva randuri nu imi ajung pentru ca sunt atat de incurcate incat nici nu as sti de unde sa incep si cu ce sa continui, pentru ca de terminat, probabil nu voi termina niciodata sa le deslusesc.

Si pentru ca ceaiul reuseste sa ma relaxeze adesea, m-am gandit sa profit de acest lucru si sa caut cateva ceaiuri care sa imi aduca si mici benefici asupra organismului, daca in ceea ce priveste gandurile nu pare sa ma ajute mai nimic.

foto: cana de ceai, Shutterstock

Ceaiul alb

Ceaiul alb nu contine atat de multa cafeina precum contin celelalte tipuri de ceai, insa ceaiul alb contribuie la imbunatatirea circulatiei cardiovasculare, lupta impotriva celulelor canceroase si chiar a diabetului.

Citește și:

Acest ceai este bogat in antioxidanti, lucru ce ajuta la protejarea organismului impotriva radicalilor liber si ajuta la incetinirea procesului de imbatranire.

Este bine de stiut ca ceaiul alb lupta cu succes impotriva virozelor, lucru benefic pentru aceasta perioada in care racelile sunt in plina expansiune.

Ceaiul de hibiscus

Nu stiu daca ai incercat pana acum ceiaul de hibiscus care este absolut delicios, insa daca nu ai facut-o am sa iti spun aici cateva dintre beneficiile uimitoare pe care la are asupra organismului, si cu siguranta il vei incerca.

Contribuie eficient la mentinerea tensiunii arteriale in limitele normale si impiedica aparitia eventualelor afectiuni in acest sector.

Este un foarte bun relaxant deoarece ajuta la eliminarea starii de anxietate si nervozitate crescuta reusind sa redea echilibrul sistemului nervos si al sectorului emotional.

Citește și:

Un alt lucru foarte important pe care ceaiul de hibiscul il face pentru organismul nostru este eliminarea lichidelor retinute in exces si o usoara detoxifiere in acest sens.

Ceaiul negru

Un beneficiu foarte important pe care il are acest ceai negru este combaterea celulitei si lupra eficienta cu acele kilograme in plus care noua, doamnelor, nu ne dau pace niciodata si sunt ca un cosmar ce pare sa nu se mai termine.

Imbunatateste starea danturii si o face sa devina mai rezistenta si mai sanatoasa, astfel incat problemele dureroase ale dintilor sa stea cat mai departe de noi.

Ceaiul negru este benefic in lupta impotriva ridurilor si a petelor pigmentare datorita continutului ridicat de antioxidanti. In acelasi timp, ofera stralucire parului inchis la culoare.

Ceaiul de tei

Ah…imi aduc aminte de gustul ceaiului de tei pregatit de bunica in fiecare dimineata si de felia de paine unsa cu unt si dulceata de visine pentru un mic dejun absolut delicios. Poate din cauza asta eram si un copil linistit, pentru ca nu imi lipsea ceaiul de tei la micul dejun, sau cine stie, poate chiar am fost un copil cuminte.

Citește și:

Chiar si acum beau ceai de tei in serile in care gandurile despre care va vorbeam mai devreme devin atat de agresive incat imi fura somnul si il ascund bine de tot, pentru ca oricat as incerca nu pot sa adorm decat dupa ce beau o cana mare de ceai de tei.

Pe langa aceste beneficii relaxante, ceaiul de tei ajuta si la detoxifierea organismului atunci cand toxinele incep sa isi faca de cap.

Persoanele hipertensive pot consuma ceai de tei pentru ca acesta ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la mentinerea ei in limitele normale.

Ceaiul de ghimbir

Cu siguranta ati mai auzit despre ceaiul de ghimbir si proprietatile acestuia. Eu chiar azi am simtit in birou aroma usor intepatoare a ceaiului de ghimbir asa ca am inca un motiv sa cred ca functioneaza cu adevarat.

In cazul racelilor, ceaiul de ghimbir ajuta la tratarea durerilor in gat si la eliminarea tusei seci sau productive. In acelasi timp contribuie si la cresterea imunitati lucru ce ne poate apara in sezonul rece de racelile puternice.

Citește și:

Daca este introdus in dieta, ceaiul de ghimbir ajuta la indepartarea kilogramelor in plus stimuland functionarea sistemului digestiv.

Ceaiul de ghimbir este utilizat si de catre persoanle care sufera de artrita sau dureri musculare pentru ca are proprietatea de a le trata rapid astfel incat putem uita de ele.

De asemena, acest ceai este foarte eficient in tratarea sinuzitei si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui.

foto prima pagina: carti si cana de ceai, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.