Setari Cookie-uri

Care sunt cele 3 iubiri si cele 2 ispite de Sarbatori?

Craciunul si sarbatorile de iarna sunt o perioada magica in care ne dorim ca orice dorinta avem sa ni se implineasca.

Insa, de multe ori uitam in ce consta aceasta magie si care este cu adevarat roulul ei. De aceea putem spune ca avem trei forme de iubire ce ar trebui sa infloreasca dar si trei forme de pseudoiubire ce ar trebui sa ne dea de gandit.

Avem astfel cele trei forme de iubire suprema:

  • iubirea de Dumnezeu, sau orice alta forma sau sintagma am folosi pentru Marele Creator. Cel datorita caruia exista lumea cunoscuta dar si cea necunoscuta pe care ne dorim sa o aflam. Daca vrei sa stii daca exista Dumnezeu, mergi intr-o sectie de bolnavi de cancer, intr- o zona in care posibilitatile de a avea mancare, lumina sau cladura sunt limitate si uita-te la cei care primesc sanatate, mancare sau o imbratisare. Vei vedea ca Dumezeu exista, ca se naste de fiecare data in care noi respectam porunca de a-ti iubi aproapele. Acea porunca pe care daca nu ai privi-o ca pe o obligatie, ai simti cu adevarat ca sublima bucurie este reprezentata de ceea ce oferi, nici pe departe de ceea ce primesti. Pentru ca lumea este facuta pentru a oferi, de la flori, complimente sau surprize, gandite sau simtite pentru a-ti stimula sufletul si ideea de a te inalta independent de mediul tau, dincolo de norii bucuriei produse celorlati. Pentru ca nimic nu se poate compara, cu bucuria pe care o poti simti, atunci cand oferi, vanzand in ochii celuia de ii oferi ceva magia Craciunului, si mai mult decat atat, magia celui care se naste oferindu-se spre bucurie.

    Citește și:
  • iubirea de familia care ingemaneaza iubirile celor apropiati pentru a simti pana in ultima fibra vibranta a sufletului simfonia alchimica produsa de fiecare pentru fiecare fara umbra de dorinta de a primi, oferind doar pentru a simti, ceea ce doar sufletul poate povesti insa nu in cuvinte ci doar in poezii sau armonii ce nu pot fi auzite ci doar simtiti pentru a vibra impreuna.

  • prietenia sincera ce ofera pentru a completa pe celalalt in dorinta de a face parte dintr-un intreg ce nu are legatura cu fiinta ci cu sufletele ingemanate

Si mai avem cele doua isipte:

  • amanta sau amantul ce crezi ca iti poate oferi doar ceea ce ai uitat a cuceri la partenera sau partenerul tau. Pentru ca este mai simplu sa ceri decat sa oferi pentru a primi. Pentru ca este mai usor sa dai daruri asteptandu-te la ofrande. Ei bine, o relatie de familie nu poate avea la baza o oferta exagerata avand in asteptare o contraoferta ce te poate mantui. Caci nu exista Brand ce poti cumpara asigurandu-ti pacea unui suflet atat de ranit incat incearca sa compenseze prin material, ceea ce sufletul tanjeste dincolo de el. Este ca si cand ai astepta ca tabloul zugravit de tine sa fie inteles in povestea-i din spate de un spirit material. Desarta astepare, desarta desteptaciune vei primi.

    Citește și:
  • apoi avem indestularea cu tot ceea ce poate cuprinde ea: mancare, bautura, cadouri, ori prea plinul unei lumi desarte. Nu poti simti ceea ce ai, nu poti vedea ceea ce este primesti deacat prin prisma a ceea ce iti doresti. Iar cu cat dorinta este mai mare, precum iti este pofta, nici o masa indestulata de tot ceea ce poti gandi nu poate hrani un suflet ostoit de neimplinire. Pentru ca pofta este doar in suflet, iar pofta aceasta, nu o poate hrani nici pe departe stralucirea unui diamant ori initialele srijelite din suferinta unor muncitori prost platiti pe pielea unei genti sau a unor pantifi ce ar trebui sa fie Brand.

Magia sarbatorilor de iarna poate avea legatura cu o nastere magica in care, fiecare dintre noi, din vise de noapte ori sperante neimpartasite putem gasi calea unei impliniri celeste. In care, nici o retata nu poate fi repetata, sau nu poate fi inselate de sperantele ce nu cuprind o urma de credinta ce poate reprezenta o stea nascuta dintr-un suflet stingher, dar plin de speranta si lumina ce poate renaste, la randu-i din lumina propriei sperante o cale pentru el sau pentru orice isi doreste sa urmeze un drum ce merge spre o magie pura.

Citește și:

Acea magie pe care o cautam in luminite si artificii, in candele sau icoane, in stele de pe cer, toate acestea de fapt, nu sunt decat, imaginea proiectata de sufletul nostru spre cerul infinit. Sarbatori magice va doresc!

Image by Seidenperle from Pixabay

Vizionare placuta


Oferă consultaţii pentru:

  • Psihoterapie şi consiliere pentru copii
  • Psihoterapie şi consiliere pentru adulţi
  • Psihoterapie şi consiliere de grup
  • ...
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.