2 concerte pentru un pierde-(prima)vara

2 concerte pentru un pierde-(prima)vara
Kudika
22 Aprilie 2010

Nu stiam prea bine unde sa ma duc joia trecuta in Control la concertul Legendary Pink Dots sau la We Have Band in Ark iar la Travka in Silver Church mi-era imposibil sa cred ca voi putea intra, intr-un spatiu limitat alaturi de toata suflarea Bucurestiului. Cat de norocoasa m-am simtit cand conditiile meteo au facut superflua luarea unei decizii!... Norocoasa, si putin vinovata in acelasi timp, ca n-am stiut sa aleg singura si iar am lasat soarta sa-mi salveze pielea in orice caz, situatia se prezenta asa: We Have Band au fost retinuti in Anglia, toate zborurile fiind anulate in urma deja infamei eruptii vulcanice din vecina Islanda. Asadar am purces spre Club Control, unde am luat act, dupa o auditie lunga si bizara in sensul bun al cuvantului, de stupoarea mintala nascuta din pulsatii electro.

Iar sambata am avut parte de o placuta surpriza cand Nightlosers-ii din Jukebox mi-au aratat ce-nseamna total opusul unei nopti pierdute, ba dimpotriva au inghesuit in bucatica de timp alocata lor o droaie de sound-uri, recuzite ajutatoare, chiar si o aniversare... a inca unei petale ofelite din floarea vietii ca sa-l parafrazam pe solistul Hanno Hoefer.

Realizat de Ioanina, credit foto: Bucurestean.com

Ingredientul principal al unicitatii celor de la Nightlosers este, deci, amestecul de folcloruri – puteam sa jur ca am sesizat chiar si o urma de unduiala orientala printr-una dintre compozitiile de sambata – iar la realizarea lui se pun la contributie chitari (Hanno, El Lako si Barila Andreescu la bas), vioara (tot El Lako, un adevarat fenomen al maiestriei), tobe (Claudiu Purcariu), clape (Geza Grunzo) muzicuta si washboard (Hanno). Aproape o orchestra, cu Hanno insusi in frunte, un entertainer de exceptie. Dar, mai mult decat suma tuturor aceste parti individuale, baietii sunt un tot bombastic datorita sufletului pus in slujba unui show niciodata plictisitor.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri