Mai multe
| pace, important e daca esti sau nu fericita acum cu sotul tau ...daca esti, inseamna ca a meritat o a doua sansa..daca nu, nu. e simplu. Eu sper ca esti..din toata inima:) | ||
|
Postat pe 2 Iunie 2008 11:13 |
||
|---|---|---|
| Dumnezeu oricum iubeste impacarea, si e bine ca nu esti orgolioasa si i-ai dat o a2a sansa. Eu una sunt mai radicala in sensul asta:))) greseala mea, poate. | ||
|
Postat pe 2 Iunie 2008 22:28 |
||
| nazy draga ,pe blogul tau parca nu esti asa de radicala in privinta fidelitatii ,daca esti de acord cu a doua sotie | ||
|
|
||
|
wdy Postat pe 2 Iunie 2008 23:04 |
||
|
Sa ai o a doua sotie nu inseamna infidelitate. Sunt de acord cu poligamia, acum nu stiu daca sotul pe care o sa il aleg o sa mai vrea o sotie, iti imaginezi, nu am de unde sti.Conform statisticilor,majoritatea musulmanilor au o singura sotie.Si poligamia nu e obligatie religioasa, e permisa,nu te obliga nimeni. Inainte sa fiu musulmana am avut un prieten timp de 2 ani si va imaginati ce vroia :)dupa astia doi ani si pt ca nu i-am dat, m-a inselat cu una, a fost cica o aventura.NU L_AM iertat, nici nu am vrut sa aud. Din pacate sunt cam radicala la acest capitol si pt ca Pace a tot adus argumente ptce si-a iertat sotul, imi cer scuze daca te-a deranjat faptul ca am inclinat pe ideea ca nu merita o a doua sansa. Doar Dumnezeu stie....si timpul o va arata. |
||
|
Postat pe 3 Iunie 2008 00:07 |
||
| La crestini sa ai a doua femeie e imposibil din punct de vedere al religiei, iar daca asta se intampla se numeste infidelitate sau adulter. Lasa-ne pe noi cu ce cred musulmanii.Vorbeste cu persoane care sunt de acord cu tine. A, era sa uit. Dupa parerea mea o femeie care accepta ca sotul ei sa-si ia alta sotie e mai jos decat ultima dintre prostituate. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 11:00 |
||
| La crestini sa ai a doua femeie e imposibil din punct de vedere al religiei, iar daca asta se intampla se numeste infidelitate sau adulter. Lasa-ne pe noi cu ce cred musulmanii.Vorbeste cu persoane care sunt de acord cu tine. A, era sa uit. Dupa parerea mea o femeie care accepta ca sotul ei sa-si ia alta sotie e mai jos decat ultima dintre prostituate. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 11:00 |
||
| pai nazanin,daca iubitul a mers la alta fata,cum nu ai putut sa l ierti?parca ziceai ca esti de acord cu poligamia...nu inteleg..ce conteaza daca iti zicea sau nu?tot aia era..hotaraste te..eu una NU sunt de acord cu rahatul asta..toata religia e facuta de barbati si pentru barbati!!si cine accepta e mai fraier! | ||
|
Postat pe 3 Iunie 2008 11:19 |
||
| Stai sa-ti explic eu draga Luna ce vrea sa spuna inteligenta straulucita a musulmanilor. Adica daca tipul se culca cu o alta femeie fara sa fie casatorit cu ea, se chiama adulter, daca e casatorit cu ea se numeste poligamie.Adica nu e gresit sa ai mai multe femei daca esti casatorit cu ele. Eu am mai intrebat-o pe Nazy, dar ca orice buna musulmana evident ca a evitat o intrebare care nu-i convine, cum poate un barbat sa aiba 4 sotii daca in lume exista 50% femei si 50% barbati. Daca s-ar aplica regula asta peste tot in lume, rezulta ca ar ramane foarte multi barbati fara femei. Si da, sunt de acord ca religia e facuta de barbati care au dat tot felul de reguli avantajoase pentru ei. Insa nu pot sa le inteleg pe femeile care accepta asta! Trebuie sa fii o carpa pe care isi sterge barbatul tau picioarele ca sa accepti ca el isi mai poate lua inca trei. Si apropo nazy, ai auzit de dragoste? Prin definitia ei inseamna o femeie si un barbat. Probabil la voi nu exista asa ceva, ci numai casatorii facute din interes. Adica femei care isi cauta barbati sa le intretina fiindca pe ele nu le duce mintea sa lucreze, si barbati care vor niste proaste care sa le accepte toate mizeriile. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 11:42 |
||
|
Nu inteleg Luna de ce sa accept sa fiu inselata de un nesimtit.Si ma pun uneori in locul barbatului, pai sa fii poligam este extrem de greu, din punct de vedere financiar dar si moral. E f greu sa ai grija de doua case, sa faci egalitate intre 2 sotii iar daca nu reusesti asta, e un pacat. De aceea, consider poligamia o obligatie religioasa f grea, si tot respectul meu pt cei care o practica.Nici o femeie nu are de suferit, sunt luate amandoua cu acte, au statut de sotie ci nici una de amanta, concubina.etc. Din pacate, nu cunosc nici un caz si cunosc f multi musulmani atat in Ro cat si in afara.Majoritatea isi iau o singura sotie. De dragoste, am auzit wolfy, dragostea pentru Creatorul meu, pt Dumnezeu si apoi pt familia mea si apoi pentru sot. Exact in aceasta ordine:). |
||
|
Postat pe 3 Iunie 2008 12:11 |
||
| hai mai terminati.. chiar nu mai are nici un rost.. wolfy.. eu sunt de acord cu tine si te admir foarte mult, sincer.. esti o femeie inteligenta si care-si expune foarte bine punctul de vedere.. Lasa-le sa traiasca fiecare cum vrea, la urma urmei.. poate au dreptate, poate nu.. depinde din ce punct de vedere privim situatia.. fiecare doarme asa cum isi asterne. | ||
|
oana81 Postat pe 3 Iunie 2008 12:25 |
||
| :)))) | ||
|
mia_mia Postat pe 3 Iunie 2008 12:42 |
||
| Nazy, cu cateva posturi in urma spuneai ca poligamia nu e obligatie religioasa, acum spui ca e. Penibil! Desigur, dragoste pentru creatorul tau care iti transmite ca trebuie sa-i omori pe necredinciosi, adica pe cei de alta religie. Nu ma refeream la statutul de sotie, ci la faptul ca a accepta sa fii una din cele patru sotii te reduce la a fi un sub-om din punct de vedere al demnitatii. Asta daca intelegi definitia demnitatii.Si tot nu mi-ai raspuns la faza cu 50% femnei, 50% barbati. Dar probabil ca nu ai cum, ar trebui sa accepti ca ceva din coran e gresit. Asa e, cand nu iti convine ceva, te faci ca nu vezi. E atitudinea pe care am vazut-o la toate musulmanele, altfel credinta in islam ar fi imposibila. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 12:51 |
||
| Nu ma refeream la tipul asta de dragoste, ci al a fi indragostit(a).Dar nu intelegi niciodata nimic ca de obicei. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 12:52 |
||
| Sunt de acord Oana, fiecare doarme cum isi asterne. EU nu incercam sa le conving sa traiasca alfel, ci sa inteleg cum de poate cineva ajunge la asemenea concluzii. De unde dorinta de a asculta argumente. Dar asa ceva nu am auzit de la ele! | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 12:54 |
||
| Sunt de acord Oana, fiecare doarme cum isi asterne. EU nu incercam sa le conving sa traiasca alfel, ci sa inteleg cum de poate cineva ajunge la asemenea concluzii. De unde dorinta de a asculta argumente. Dar asa ceva nu am auzit de la ele! | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 12:54 |
||
| va meritati soarta si aici in Romania si acolo in tarile unde va utmati barbatii.Sa fie prosti sa nu va exploateze la maxim ,daca tot acceptati orice.Cat de "ingrata" a fost religia in care v-ati nascut de a-ti ales sa fiti sclave? | ||
|
wdy Postat pe 3 Iunie 2008 13:59 |
||
| DOAMNE nazanin ce idei ai!!raman crucita pe cuvant!!cum pot sa zici ca e f greu sa ai grija de 2 case???si sa fie egalitate??pai draga mea...nu exista asa ceva..nu exista sa iubesti la fel..ce prostie mai e si asta?????iubirea e doar pt o persoana..cum ar fii sa iubesti si tu 2 sau 4 barbati la fel?ia zi..??AUZI SI TOT RESPECTUL PT CINE O PRACTICA???IMI VINE SA VOMIT!!DOAMNEEEEE CE LUMEEE!!!CUM POTI SA RESPECTI NISTE CURVARI?CA ASTA SUNT CEI CE PRACTICA!SI F BINE CA AU PE CINE PROSTI!!!ASA VA TREBUIE!AUZI NICI O FEMEIE NU SUFERE...PAI CE DRACU DE FAMILIA MAI E SI ASTA?JUMATE DE ZI LA UNA SI JUM LA ALTA...SAU FACETI CU RANDUL??NU MI VINE SA CRED CATA PROSTIE EXISTA DIN CAUZA RELIGIILOR!!! | ||
|
Postat pe 3 Iunie 2008 14:35 |
||
| auzi nazy,nu accepti sa fi inselata de un nesimtit,dar de un arab care mai are 3 neveste si copii nu e nici o problema nu???!!!asta e si mai rau!!!ca inainte nu stiai ca te insala,dar acum stii,si asta nu e infideliate??? | ||
|
Postat pe 3 Iunie 2008 14:37 |
||
|
e si voi acuma..........as dori totusi pt doamna wolfy...doamna wolfy o pefemie sau mai bine zis o persona poate sa fieslaba sau poatesa aiba tarie...acum nu toata lumea ne nastem lafelmaimult cand ne nastem nu ne nastem ca sa fimcatalogati.. 1.ofemeie ce-si iarta barbatul e egala cu o prostituata asta este catalogare/? Dar am totusi o intrebare daca barbatul respectiv era crestin si nu era musulman mai faceai aceeasi comparatie? Am mai spus nu,mai egalai religia si aduceti vorba despre religie in legatura cu asemnea cazuri. Aici vorbeam in generaldespre barbati.Ex:am un o prietena a carui iubit a inselat-o si a lasat-o si a facut un copil cu respectiva,dupa care a plecat zise el:esti ofilita ca femeie!sa dus la cealaltacopilul ramanand la ea acasa pe care si in ziua de azi ea il crste eldora ii trimite lunar 3 mil ptintretinre cand si cand...pai atunci doamna wolfy cum se numeste femeiea asta care l-a scolarozat pe copil este in clasa 3-a e premiant poate fi catalgata tot ca o prostituata? Sa fim serioase,lasati domle religia deoparte parca ne intelesesem s anu mai vorbim despre religie ci sa vorbim despre faptul in sine pai ce face...? Oricum omul dingreseli invata,iar nu toate femeile romance casatorite cu strain sunt proaste sau avare,eu nu m-am casatorit cu sotul meu din interses pt ca nu avem de ce,u avea nimic,parintii nostrii ne-au sustinut,iar in ziua de azi elare afacerea lui eu pe a mea nici unulnu ne amesteam in treaba ceuilalt. Nu trebuie intotdeauna sa generalizam sunt situatii si situatii,nu as putea sa vin aici sa cataloghrz pe cineva su sa fac comparatii caci nu-mi permt sunt obligata sa-i respect existenta si delulomului de a fi ca apoila randulmeu sa amacelas respect. De ce doamna wolfu trebuie neaparat sa fie in comenturile tale cateva cuvinte deplasate?caci sunteti totusi destulde intelectuala sa vorbiti lamodul asta... Deex imi place cum WDY isi exprima unctul de vedere fara a fi deplasata dar uneori comenturile dvs sunt sarate cuasemnea comparatii... Ma suzati numi-o luati in nume de rau dar comparatiile pe care le faceti sunt abrante si ne lalocul ei,oricum aveti un punct de vedere realist pe care l-am lua in considerare ganditi scurt si laobect.... |
||
|
pace Postat pe 3 Iunie 2008 14:42 |
||
| Da, daca barbatul era crestin si femeia il ierta faceam exact aceeasi catalogare.Diferenta e ca la crestini asa ceva nu ar trebui sa se intample(conform Noului Testament), pe cand la musulmani sunt acceptate.Am ami spus ce parere am despre femeile care cresc copiii facuti de barbati cu altele. Si sa stii Pace ca nu sunt destul de intelectuala ci foarte intelectuala. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 14:51 |
||
| Unele cuvinte ale mele sunt deplasate pentru a exprima sentimentele deplasate pe care le starnesc in mine idei absurde ai lipsa de logica. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 14:52 |
||
| Unele cuvinte ale mele sunt deplasate pentru a exprima sentimentele deplasate pe care le starnesc in mine idei absurde ai lipsa de logica. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 14:52 |
||
|
WOLFY ....DE CE VREI NEAPARAT SA NE CERTAM CI EU DOAR AM COMENTAT PE SEAMA COMETUUI TAU.IAR DACA AM GRESIT SPUNAND CA ESTI ,,DESTULDE INTELETUALA,,AM GRESIT IN SEAMNA DIN PUNCTUL TAU E VEDEREOK:ESTI FOARTE INTELECTUALA POATE CA ESTE PUTIN SPUS......ORICUM NU CRED CA AM FOST DEPLASATA IN COMENTULMEU CI DOAR AM ADAUGAT CA:IN CUVINTELE TALE SUNT NISTE APROPOURI SI CA NU TOATALUMEA ESTE LA FEL...NU AM VENIT AICI SA MA CERT CU NIMENI DE ACEEA DE MULTE ORI TI-AM ZIS CA PE TEMA RELIGIEI DIN PUNCTULMEU DE VEDERE ESTE INCHIS ACEST SUBIECT SI GATA.SI DA AM 10000000000 DE ARGUMENTE DE ADUS SI DESPRE CRESTINISM SI DESPREBUDISM DAR ASA M-AM PLICTISIT CACI PREFER SA VORBEST DESPRE ALTCEVA DECAT SA INTRU IAR IN POLEMICI SI ABERATII SI TAMPENII MAI MULT CA NU MAI SUNT PASIONATA SA DAU CURS VALURILOR. DE ACEEA AM PREFERAT CA TOTUL SA RAMANA LA RECE.IN CEEA CE MA PRIVESTE PE MINE SI FAPTUL CA AM ALES ASA MA CONSIDER O PERSONA DESTULDE LUCIDA SI DESTUL DE CAPABILA SA-SI ASUME ANUMITE RISCURI IN VIATA.RISCUL PE CARE MI L-AM ASUMAT ESTE UN RISC BINE MERITAT SI O ALEGERE CARE NU ARE NICI UN GRAM DE EGOISM IN EA. IN REST GURA LUMII MA LASA RECE CACI NU AVEM NEVOIE DE 1000 DE FACULTATI CA SA DEMONSTRAM CAT DE INTELECTUALI SUNTEM,IAR IN ANUMITE SITUATII FACULTATEA SI ALTE CELE NU TE AJUTA CU NIMIC CI RAMAI CU INSTINCTUL. ASTA ESTE PAREREA MEA SI REPET NU MA REFER LANIMENI IN ACEST COMENT CI DOAR ESTE UN FAPT. |
||
|
pace Postat pe 3 Iunie 2008 14:58 |
||
| N-am de gand sa comentez nimic de facultati, studii in general sau de ce inseamna a fi intelectual(a). Nu cred ca forumul Kudika e potrivit pentru discutii de genul asta. Apreciez ironia doamna Pace, dar daca eu ma hotarasc sa vorbesc despre dumneavoastra,voi alege sarcasmul.Insa acum am prea putin timp si energie pentru asa ceva. De, examenele care se apropie.Apoi, eu nu am spus ca musulmanii si musulmancele trebuie exterminate pentru ca gandesc altfel decat mine. Nu sunt Hitler.(un personaj pe care deltfel teroristii musulmani il adora pentru ca a omorat multi evrei). Am spus numai ca le judec pe musulmane din punct de vedere a ceea ce eu numesc demnitate umana. Cand cineva alege sa-si expuna public povestea, parerile pe care le va auzi sunt variate. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 15:24 |
||
|
lol, Luna dar de unde stii tu ca o sa ma marit cu un arab cu 3 neveste si eu o sa fiu a 4a.Sincer pana acumm-au cerut mai mult in casatorie barbati musulmani romani decat arabi:)) Iti repet draga mea, majoritatea musulmanilor au o singura sotie, deci putine sanse sa imi gasesc un barbat poligam:)). Si spuneai ca nu poti avea nici o prietena musulmana,ca sunt indoctrinate etc. Draga mea,roaga-l pe prietenul tau sa iti faca cunostiinte cu iranience care traiesc in Ro,sunt f multe. Eu am o prietena iranianca, nascuta aici, musulmana , nu poarta batic, se imbraca occidental, se stramba daca ii zic ca e ora rugaciunii. Deci suntem fire total opuse si ne intelegem f f bine.Acum depinde si de om, eu una nu le am cu barfa si atacurile la persoana de aceea e cred mai usor sa fiu placuta. |
||
|
Postat pe 3 Iunie 2008 16:28 |
||
|
wolfy nu am evitat chestiunea cu statistica, pt ca e un plus in cazul Islamului insa nu am de cele mai multe ori sufiecient timp pt forum. Allah a permis poligamia intr-un timp cat era o necesitate, practic o solutie.Intrucat multi barbati in timpul profetului murisera in razboaie , ramasesera mai multe femei decat barbati de aceea Allah a reglementat poligamia.Daca in V T profetii erau poligami luandu-si sute de sotii, Allah a hotarat ca barbatii sa isi poata lua odata cu Islamul maxim 4. Iar conform statisticilor daca tot iti place sa vb despre statistici, nu inteleg de ce aveti impresia ca majoritatea musulmanilor sunt arabi, ei bine gresiti rau 15% dintre musulmanii lumii sunt arabi, restul alte nationalitati. http://btw.imb.org/news_map.asp |
||
|
Postat pe 3 Iunie 2008 16:41 |
||
| M-am saturat de reluarea unor idei care s-au tot discutat. Profetii Vechiului Testament nu-si luau sute de sotii. Da te rog un exemplu in sensul asta. Apoi a venit Iisus care a impus un nou canon: monogamia. Deci nu era ceva atat de nou pe lume cand a trait mohamed, insa el a preferat pastrarea poligamiei in randul arabilor pentru ca ii convenea. Sa nu uitam ca avut 12 sotii, ca a incalcat regulile date de el in legatura cu subiectul asta ca de, era alesul lui Allah si avea voie, ca s-a culcat cu un copil de 9 ani. Pai daca chestia cu patru sotii era utila atunci si nu mai e acum, atunci de ce conceptul de poligamie e inca valabil in islam? Cu alte cuvinte, daca ai bani, iti iei mai multe. Si ce legatura are o solutie de moment(permisiunea de a avea patru sotii), cu o religie? Credeam ca religiile se ocupa de lucruri mai importante decat administratia, ca dau reguli care sunt valabile pentru mai mult decat cateva zeci de ani. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 16:57 |
||
| Din nou tipic pentru tine. Spui ca nu ai evitat chestiunea cu statistica, dar de fapt exact asta ai facut. Te-am intrebat cum ar fi posibila poligamia la nivel mondial daca exista 50% femei si 50% barbati. Mi-ai raspuns?? NU!!! In schimb abati discutia spre o alta statistica, aratand ca vezi Doamne nu stiu ce confuzii fac eu. Am spus-o in nenumarate randuri pe forumul asta ca eu vorbesc despre musulmanii arabi pentru ca numai pe ei i-am cunoscut. Nu pot de exemplu sa vorbesc de musulmanii din Asia. Apoi, mi se pare ca coranul(scuza-mi cacofonia) e o carte nociva, indiferent de ce nationalitate au musulmanii care ii urmeaza invataturile.Mai citeste si tu ce s-a scris pe aici inainte sa vorbesti. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 17:02 |
||
| Din nou tipic pentru tine. Spui ca nu ai evitat chestiunea cu statistica, dar de fapt exact asta ai facut. Te-am intrebat cum ar fi posibila poligamia la nivel mondial daca exista 50% femei si 50% barbati. Mi-ai raspuns?? NU!!! In schimb abati discutia spre o alta statistica, aratand ca vezi Doamne nu stiu ce confuzii fac eu. Am spus-o in nenumarate randuri pe forumul asta ca eu vorbesc despre musulmanii arabi pentru ca numai pe ei i-am cunoscut. Nu pot de exemplu sa vorbesc de musulmanii din Asia. Apoi, mi se pare ca coranul(scuza-mi cacofonia) e o carte nociva, indiferent de ce nationalitate au musulmanii care ii urmeaza invataturile.Mai citeste si tu ce s-a scris pe aici inainte sa vorbesti. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 3 Iunie 2008 17:02 |
||
|
pey draga mea , tu vorbesti cam in necunostiinta de cauza atunci, intrucat ti-am demonstrat ca doar 15 % din musulmanii din lume sunt arabi, deci nu poti trage concluzii. Iar apoi Islamul nu e reprezentat de oameni la fel cum si crestinismul nu poate fi reprezentat ca altfel ar fi de rasul lumii. Ti-am explicat, poligamia a fost solutia pt perioade de razboi iar acum tinand cont ca procentele s-au mai echilibrat se practica f restrans. In Lume:un musulman din 10 are o a doua sotie.:) deci |
||
|
Postat pe 3 Iunie 2008 17:23 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| casa de avocatura Coltuc | 2 | De la: vivi_annna 3 Aprilie 2008 12:25 |
| eu n-am prieteni | 25 | De la: miss_darine 1 Decembrie 2009 22:12 |
| Castiga bonuri valorice Sodexho Pass in valoare de 150 RON | 12 | De la: mimi_ca29 17 Mai 2011 16:39 |
|
|
||
| cadouri | 1 | De la: kudika296057 6 Noiembrie 2010 11:12 |
| "casa parinteasca nu se vinde..." | 13 | De la: 25 Iulie 2013 00:55 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.