Mai multe
FELICITARI DRAGA BONHEUR AZI AM INTALNIT SI ROMANI FERICITI SA VA DEA DUMNEZEU IN CONTINUARE TOT CEEACE AVETI ACUM SA VA PRISOSSEASCA SA DATI SI ALTORA SA RAMANETI MEREU INDRAGOSTITISI SA VA DESCOPERITI IN FIECARE ZI CATE CE VA CA SA NU VA PLICTI UNUL DE CELALALT INCA O DATA FELICITARI. DDRAGA XXLANIT IMI PARE SINCER RAU PT CE CREZI ACUM DAR TIMPUL NU E PIERDUT POATE VA VENI O ZI CAND CEEEACE CREZI ACUM SE VA SKIMBA EU IMI DORESK MULT PT CA ESTI O PERSOANA BUNA SI PREA MULTA PERSONALITATE STRICA SAU NI SE URCA LA CAP SI ATUNCI AVEEEM DE UNDE CADEA EU CRED CA:DUMNEZEU ESTE UNUL SINGUR DAR PE PARCURSUL TIMPULUI A LUAT FORMA A 3 MANIFESTARI: 1. DUMNEZEU TATAL CREATORUL 2. DUMNEZEU FIUL IMBRACAND NATURA UMANA NASCAND U SE DIN FECIOARA SUB FORMA DE ISUS FIUL LUI DUMNEZEU TRAIND CA OM SI NEFOLOSINDU SI PUTEREA DUMNEZEIASCA... 3. DUMNEZEU DUHUL SFANT REVARSANDUSE DUPA RIDICAREA LA CER A LUI ISUS CA MANGAIETOR PT NOI OAMENII PANA IN ZIUA DE AZI SI DA ISUS A FOST SI INVATATOR SI PROFET SI DOCTOR SI EXORCIST SI PSIHOLOG SI DUMNEZEU PT CA A IERTAT PACATELE PT MAI MULTE DETALI INFORMATII SI NEINTELEGERI ID MEU gratuit89 (NU SUNT PREOT NU SUNT PASTOT SUNT DOAR UN OM CARE STIDIAZA BIBLIA CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU) VA MULTUMESC.
|
||
|
gratuit89 Postat pe 19 Octombrie 2008 17:25 |
||
|---|---|---|
De la: bonheur, la data 2008-09-20 10:45:35ISUS PROFET? NU DRAGELOR ESTE FIUL LUI DUMNEZEU!cam idioata intrebarea in cauza si este o jignire la adresa crestinilor!
|
||
|
onlyangelscanfly Postat pe 19 Octombrie 2008 20:41 |
||
|
In conditiile in care pana in secolul XVIII majoritatea populatiei era analfabeta, Biblia, Tora, Coranul nu reprezinta decat norme scrise de conduita morala. Din pacate accesul la informatie scrisa il aveau doar preotii si nobilimea care erau interesati in mentinerea puterii actuale si se opuneau reformelor. Totusi odata cu aparitia reformelor promovate de catre Martin Luther , biserica isi pierde din influenta, iar religia protestanta e cu mult mai deschisa reformelor in diferite domenii. O parte importanta la reformarea bisericii o are si presa mecanica inventata de Gutemberg, care permite accesul mai multor persoane la informatie scrisa si implicit si contestarea sau interpretarea personala a informatiilor scrise in biblie. Bineiteles ca biserica traditionala se opunea promovarii femeii, a carei principala menire era cea de a fi mama. Bineinteles ca in conditiile in care femeile de rand aveau cate 10 -15 copii din care supravetuiau doar o parte, nu aveau timp pt a merge la scoala si a avea educatie care sa le permita sa aiba si alte roluri in societate. Astazi in conditiile in care aproape orice persoana dispune de o surasa nelimitata de informatii , e normal ca sa-si puna intrebari asupara autenticitatii informatiilor prezentate in Biblie. Discutiile pe marginea cartilor religioase sunt nemasurate, dar cel mai bine sa vedem lucrurile in contextul istoric pt a le intelege mai bine. Din punctul meu de vedere cel mai imortant este sa intelegi ceea ce a vrut sa promoveze Isus, si anume justitia sociala, iubirea fata de aproape, modestia. Aceste lucruri sunt cu mult mai importante dacat a ne intreba daca Isus a fost sau nu fiul lui D-zeu. Toti suntem fii lui Dumnezeu pt ca suntem creati din trup si spirit. Cea mai importanta porunca si cea mai greu de realizat mi se pare `Iubeste-l pe aproapele tau ca pe tine insuti`. Scopul pomenilor e mai degraba caritabil decat spiritual, a da de mancare la cei saraci si flamanzi. Pt cei care mai au intrebari spirituale as recomanda cartea Creanga de Aur de Sadoveanu, e foarte interesanta, si se refera la evolutia spirituala a cuiva. |
||
|
|
||
|
fevronia Postat pe 20 Octombrie 2008 00:02 |
||
De la: xxlanita, la data 2008-10-19 15:58:03Anafhielle....sunt de acord cu tine.Si ma intreb de ce unii oameni au nevoie de ceva in care sa creada in afara de fortele proprii,sa creada in el si in ce face.Sa fie vorba de lipsa de personalitate?Sa crezi ca cineva te ajuta si te vegheza,te fereste de rau,etc.etc.Biblia e scrisa cu multe sute de ani in urma cu un scop,acela de a subjuga oamenii,ceva asemanator cu politica(in care a fost amestecata, se stie). te inseli, cred in Dumnezeu si nu cred ca Biblia e scrisa pt. a subjuga oamenii mai degraba ii invata pe oameni sa nu se subjuge intre ei - li se spune sa-si iubeasca aproapele! si sunt de principiul: Dumnezeu te ajuta, dar nu-ti baga in straita! ![]() Pe de o parte pt. ca da Dumnezeu te ajuta si te vegheaza ... dar iti lasa liberul arbitru ...in definitiv si la urma urmei tie iti apartine alegerea, iti poti face viata asa cum doresti, Biblia iti spune doar cum ar fi mai bine sa procedezi ... daca tu alegi altceva suporti consecintele
|
||
|
Josie Postat pe 4 Noiembrie 2008 18:55 |
||
|
un om ca oricare altul |
||
|
necdanabv Postat pe 4 Noiembrie 2008 18:58 |
||
De la: xxlanita, la data 2008-10-19 15:58:03Anafhielle....sunt de acord cu tine.Si ma intreb de ce unii oameni au nevoie de ceva in care sa creada in afara de fortele proprii,sa creada in el si in ce face.Sa fie vorba de lipsa de personalitate?Sa crezi ca cineva te ajuta si te vegheza,te fereste de rau,etc.etc.Biblia e scrisa cu multe sute de ani in urma cu un scop,acela de a subjuga oamenii,ceva asemanator cu politica(in care a fost amestecata, se stie). permite-mi sa te contrazic.... sta in firea fiecarei fiinte sa se intrebe de unde vne si sa isi construiasca in minte fel de fel de scenarii, unii cred in zei altii in Dumnezeu altii in alte alea.... desi ateii se spune ca nu cred in nimic.... ma indoiesc sincer . cu putina determinare le poti demonstra ca roice fiinta omeneasca are un zeu fie el si banul...sau orice altceva. cat despre institutia Bisericii, aici tind sa iti dau dreptate, este doar o forma de manipulare in masa. credinta mea in Dumnezeu nu are nici o legatura cu Biserica.... in sine. sunt doua lucruri distincte eu una de exemplu nu pot sa cred ca numai preotii au acces la tainele intelegerii cuvantului Domnului... pur si simplu imi sta in gat ideea asta... asa ca.... vorba lui janice: Dumnezeu iti da dar nu iti baga si in traista. |
||
|
dandanaua_reloaded Postat pe 4 Noiembrie 2008 19:01 |
||
| Nu sunt nici pe departe cunoscator al adevarului suprem, absolut dar dupa mine nu este nici un dubiu ca Mantuitorul este Fiul lui Dumnezeu care a iubit omenirea atat de mult incat i-a dat acesteia pe unicul Sau Fiu astfel incat oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica. Am citit de ceva timp mai multe lucrari despre metafizica ezoterica, studii din ramura fizicii cuantice si alte lucrari cu greutate. Mantuitorul Iisus Christos si Tatal Ceresc sunt una; Mantuitorul a indeplinit dorinta Tatalui de a se jertfi si a eliberat astfel omenirea de sub stapanirea Satanei. Prin jertfa Sa, Fiul Omului a rupt lanturile Iadului si a eliberat omenirea de pacat. Iisus a umplut cosurile saracilor cu merinde, A POTOLIT APELE IN VREME DE FURTUNA, a facut din apa vin, L-A INVIAT PE LAZAR MORT DE MAI MULTE ZILE, A REDAT VEDEREA UNUI ORB si cate si mai cate ! Chiar nu e de ajuns ?!? Apoi in final, desi putea preface intreaga lume in scrum intr-o clipa, s-a lasat batut, scuipat si strapuns pe cruce ca un miel fara aparare, DAR, IN FINAL, MAI PRESUS DE ORICE, A INVIAT DUPA 3 ZILE ! Amintiti-va cum atunci cand a intrat in MARELE TEMPLU al MARELUI CONSILIU din Ierusalim ISUS le-a zis celor din Consiliu ca poate darama si reconstrui imensul templu in 3 zile !!!!! ISUS este salvarea omenirii ! Fara El Satana ar fi facut praf si pulbere toata omenirea pana acum ! Oricum Isus ne-a lasat si dupa mantuirea Sa libertate deplina de gandire si actiune si stim bine cate boli, desfrau si razboaie au urmat si sunt si in ziua de azi in lume ! ISUS ESTE MESIA, ESTE SALVAREA OMENIRII ! | ||
|
Postat pe 19 Noiembrie 2008 01:24 |
||
De la: rfbercaru, la data 2008-11-19 01:24:36Nu sunt nici pe departe cunoscator al adevarului suprem, absolut dar dupa mine nu este nici un dubiu ca Mantuitorul este Fiul lui Dumnezeu care a iubit omenirea atat de mult incat i-a dat acesteia pe unicul Sau Fiu astfel incat oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica. Am citit de ceva timp mai multe lucrari despre metafizica ezoterica, studii din ramura fizicii cuantice si alte lucrari cu greutate. Mantuitorul Iisus Christos si Tatal Ceresc sunt una; Mantuitorul a indeplinit dorinta Tatalui de a se jertfi si a eliberat astfel omenirea de sub stapanirea Satanei. Prin jertfa Sa, Fiul Omului a rupt lanturile Iadului si a eliberat omenirea de pacat. Iisus a umplut cosurile saracilor cu merinde, A POTOLIT APELE IN VREME DE FURTUNA, a facut din apa vin, L-A INVIAT PE LAZAR MORT DE MAI MULTE ZILE, A REDAT VEDEREA UNUI ORB si cate si mai cate ! Chiar nu e de ajuns ?!? Apoi in final, desi putea preface intreaga lume in scrum intr-o clipa, s-a lasat batut, scuipat si strapuns pe cruce ca un miel fara aparare, DAR, IN FINAL, MAI PRESUS DE ORICE, A INVIAT DUPA 3 ZILE ! Amintiti-va cum atunci cand a intrat in MARELE TEMPLU al MARELUI CONSILIU din Ierusalim ISUS le-a zis celor din Consiliu ca poate darama si reconstrui imensul templu in 3 zile !!!!! ISUS este salvarea omenirii ! Fara El Satana ar fi facut praf si pulbere toata omenirea pana acum ! Oricum Isus ne-a lasat si dupa mantuirea Sa libertate deplina de gandire si actiune si stim bine cate boli, desfrau si razboaie au urmat si sunt si in ziua de azi in lume ! ISUS ESTE MESIA, ESTE SALVAREA OMENIRII !de acord ku tine!!! imi place ffff mult kum gandesti si este foarte adevarat tot ceea ce ai zis.
|
||
|
onlyangelscanfly Postat pe 19 Noiembrie 2008 22:28 |
||
|
din pacate asta si au urmarit preotii sau cum le'or zice... indobitocirea oamenilor. in secolele trecute, puteau face asta, dar acuma? cand avem acces la orice sursa? in loc sa credeti toate balivernele din asa zisa carte sfanta, mai bine v'ati inscrie la biblioteca. cat despre isus... e un om ca si noi si cred ca a ajuns sfant tocmai pt ca el cauta adevarul nu pt ca il nega. el a spus mereu... sunt fiul lui d'zeu.. n'a spus niciodata... sunt unicul fiu al lui d'zeu. suntem toti fiii lui, diferenta dintre noi, restu, si el, buddha, osho e ca ei si'au dat seama de asta, au devenit constienti de identitatea lor, noi nu. de ce oare? pt ca suntem prea comozi sa vedem adevarul care ne e pus in fata. peace |
||
|
Postat pe 29 Noiembrie 2008 18:51 |
||
|
||
|
morticia_adams Postat pe 3 Ianuarie 2009 23:23 |
||
|
mai oameni buni si aceasta cum v-o explicati???????????uitati-va la aceasta adresa,,,si vreau ras...plsss http://es.youtube.com/watch?v=sBQLq2VmZcA |
||
|
sarutama Postat pe 3 Ianuarie 2009 23:54 |
||
| Necredinciosii cred despre credinciosi ca "sunt" indobitociti...... Numai oamenii sunt capabili de atata ignoranta..... Cei care au asemenea pareri triste despre sursa existentei eterne, Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul, sunt cum era Toma numit si necredinciosul odata, care nu credea in Christos daca nu-l vedea in carne si oase si daca nu-l atingea; pana la urma Mantuitorul ca sa-i arate cat de mult gresea i-a aparut si asa, in carne si oase..... Asa si cu cei care o tin una si buna ca toti crestinii sunt indobitociti..... Ce e mai grav si mai gresit de atat ? Numai Mantuitorul are puterea inestimabila de a astepta oaia ratacita sa se intoarca la turma Lui. Noi oamenii n-am putea avea in veci atata rabdare..... | ||
|
Postat pe 5 Ianuarie 2009 13:14 |
||
| In tinerete ,desi am primit acasa o educatie religioasa traditionala ,fara exagerari in practicare,datorita scolii care insista in toate pe ateism am avut momente de indoiala.Am citit insa mult dar cu toate astea nu ceea ce tine de cultura si educatie religioasa mi-a intarit sentimentul de credinta si iubire pentru Isus,Domnul nostru, ci multe situatii in care am avut privilegiul de a-i simti "prezenta 'Totul e sa iti asculti inima sa vrei sa simti perceptiile pe care ti le trimite.iNDISCUTABIL a fost un mare invatator si este fiul lui Dumnezeu ,ca si noi de altfel | ||
|
cameliavinereanu Postat pe 18 Ianuarie 2009 15:50 |
||
|
atat de mult ne iubeste Tatal incat l-a dat pe Fiul lui pentru noi" sa avem viata vesnica!!!iisus hristos e Fiul lui Dumnezeu,care a fost trimis pe pamanat pt a propovadui Cuvantul.pt a se rastigni pt noi sa ne ierte pacatele El a suferit pt noi,si-a luat asupra lui toate pacatele omenirii,fiind umilit si rastignit,acum sade de-a dreapta Tatalui,si ne va judeca pe toti cand vom avea sfarsitul. Isus e iubire,e iertare,e dragoste,e bunatate!!! |
||
|
dalilascumpy Postat pe 19 Ianuarie 2009 08:05 |
||
| Iisus...Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu Insusi ... | ||
|
liza24_84 Postat pe 13 Februarie 2009 19:42 |
||
|
.Omul nu tine cont de religie De fapt, nu PREA tine cont de religie. Adica are tendinta sa ia de acolo doar ceea ce-i convine. Citand tendentios din Biblie, in cazul nostru, din Coran in alt caz, poti justifica aproape orice, de la arderea pe rug a "vrajitoarelor" si pana la a pune copiii sa se arunce in aer intr-un autobuz plin cu "necredinciosi". Si, ce-i mai hazliu, se poate justifica chiar si pedepsirea celor care au interpretat in felul acesta cartile sfinte. Poate cu greu vei gasi un citat in Biblie sau ale carti sfinte care sa-ti permita sa-ti omori vecinul, insa cu siguranta vei gasi usor unul care sa te indreptateasca sa razi un intreg popor de pe fata pamantului si sa socoti ca astfel ai indeplinit vointa Domnului. Si asta se intampla exact pentru ca nu vrem sa aruncam cu piatra in pacatos. Pentru ca eu cred ca exista o situatie in care suntem indreptatiti, avem chiar datoria sa aruncam cu piatra in pacatos, in cel care a gresit. Anume cand tu insuti esti cel care a gresit. Trebuie sa aruncam cu piatra in acele apucaturi, in acele tare de caracter care ne imping la a face fapte rele. Asta implica sa te cunosti pe tine insuti. Deci, cunoasterea de sine si apoi transformarea si devenirea permanente cred ca trebuie sa se afle in ranita oricarui credincios. Dar astea par a fi lucruri foarte grele, care ingreuneaza mult ranita credinciosului nostru, asa ca el se multumeste cu a spune "Doamne ajuta!" la fiecare pas, sa tina cateva posturi pe an, posturi care, in majoritatea cazurilor, sunt parte a vreunei curi de slabire sau a unui program de economisire, sa-si faca cruce la fiecare biserica iesita in calea-i. Cat despre alte situatii, comportamentul lor sau se potriveste cu logica conform careia daca ai legat un om de un copac si, mai tarziu, il mananca lupul, atunci tu nu ai pacatuit, ci lupul, caci el l-a omorat pe bietul om. Acestia dar si habotnicii care fac playback dupa litera Bibliei, iar nu urmeaza si spiritul ei, sunt oameni de care mai bine te feresti decat sa-i intalnesti. Si astea se intampla pentru ca, in opinia mea, ambele aceste tipuri de "credinciosi" refuza libertatea pe care crestinismul le-o ofera - libertatea liberului arbitru. Ei se ascund in spatele "etichetei" crestine, amagindu-se ca doar respectand eticheta, forma vor deveni mai buni, mai apreciati, ca vor aduce liniste si pace in jurul lor. Eu cred ca este un paradox acela ca omul este lucrarea lui Dumnezeu. Caci daca este asa si daca analizam si vedem cat de imperfecta este aceasta creatura, omul adica, primul gand care iti vine este sa te indoiesti daca nu de existenta lui Dumnezeu, cel putin de calitatile Lui de creator. O fi El parinte iubitor, judecator drept si neindurator, dar la capitolul creatie are multe lipsuri. Probabil ca, dandu-si seama de scaparile Sale atunci cand l-a creat pe om, Dumnezeu a scris un indreptar, un adevarat manual de utilizare a vietii(Life for dummies) care este cartea sfanta a oricarei religii. Cred ca din aceasta cauza, a imperfectiunii creatiei, cartile sfinte sunt pline cu retete si pilde despre cum sa-si invinga credinciosul slabiciunile, reparand astfel defectele care i-au scapat Creatorului. La urma-urmei asta face orice parinte, nu? Isi povatuieste copilul sa fie mai bun, mai intelept, mai scolit decat el insusi a fost. De aceea as putea spune ca religia nu tine cont de cum ESTE omul, ci mai curand de cum AR TREBUI sa fie. Esti, bunaoara, homosexual sau androgin, TREBUIE sa te casatoresti cu o femeie; esti femeie, TREBUIE sa asculti de sotul tau, si exemplele pot continua, dupa cum sunt sigur ca buni cunoscatori [doar] ai Bibliei pot usor sa dea cateva citate de acolo care sa ne arate ca lucrurile nu stau chiar asa, sau dimpotriva. Eu zic ca asa e bine, ca fiecare dintre noi, parinte fiind, isi indruma copiii sa fie asa cum de fapt nu sunt la momentul sfatului, sa fie mai buni decat sunt, mai impliniti, mai impacati, mai fericiti. .Omul incearca sa schimbe, sa adapteze religia. Cred ca daca ar fi dupa fiecare adept in parte, am avea atate versiuni ale Bibliei cati credinciosi sunt. Caci pana si hotul se roaga la Dumnezeu sa nu fie prins inainte de a purcede la furt. Minerul se roaga sa iasa sanatos din mina, marinarul sa se intoarca cu bine din larg iar aviatorul sa revina cu bine la sol. Este in firea omului, se pare, ca meseriasii apartinand unei bresle care munceste in conditii mult mai periculoase decat ceilalti sau in care hazardul joaca un loc important sa fie mai credinciosi. Poate datorita spaimei si nesigurantei se intampla asta, insa este cert ca acei oameni nu se multumesc cu un Dumnezeu atotouternic si care vegheazã asupra tuturor, ci vor ca un anume sfânt(zeu, in alte timpuri) sã se ocupe special de protectia lor. Asa avem un politeism de facto, dacã nu unul oficial, in care Sfânta Mare Muceniþã Varvara îi ocroteºte pe mineri, Sfântul Ilie pe aviatori sau Sfânta Maria pe marinari, Sfânta Parascheva - Moldova, alt ocrotitor(Sfântul Dimitrie zis "cel nou") al Bucurestiului, etc. Vânãtori nu prea mai existã, cãci in mod sigur aveam si un zeu al vânãtorii. De remarcat ca si Sfânta Parascheva si Sfântul Dimitrie au trait pe vremea cand nu exista nici Moldova si nici Bucurestiul, si nu cred nici macar ca exista o atestare clara, de netagaduit, ca acele moaste apartin sfintilor respectivi, exceptand texte religioase, desigur, insa oamenii au hotarat astfel, cred astfel si asta este tot ce conteaza. Daca "oasele alea", cum le zice hâtrul nostru Zambil, aduna anual sute de mii de oameni in jurul lor, daca dau, daca nu vindecare, macar speranta la atatia oameni, atunci ele fac atata bine cat eu, tu sau Zambil nu vom face nici traind o mie de ani. Acestea sunt schimbarile generate de credinciosii cei multi. Mai sunt schimbarile generate de cei putini, de capii bisericii. Si aceste schimbari sunt, multe dintre ele, urmate de cei multi, insa au ca motor principal amestecul bisericii in politica, deci dragostea de putere lumeasca(influenta in stat, bani, glorie) a celor care efemer conduc o biserica. Asa a fost marea schisma, climaxul unei lupte de sute de ani pentru influenta si teritorii dusa intre papii sprijiniti de imparatii germani si patriarhii de la Constantinopole sprijiniti de imparatii bizantini. Desigur, ca mai intotdeauna si la fel cum se intampla si in zilele noastre, setea de putere a incercat sa fie ascunsa jub justificari frumos imbracate in cuvinte si intens propagate in biserici la slujbele de Duminica. Astfel, si in zilele noastre, daca intrebi o babuta iesind de la slujba de ce s-a rupt biserica in doua in 1054, iti va raspunde "pentru ca Biserica Catolica sustinea necesitatea disjungerii ipostatice a Duhului în raport cu Fiul ºi afirmarea consubstanþialitãþii Fiului cu Tatãl" maicã. Asa am ramas eu masca(din avatar) . Insa, printre inaltii ierarhi ai celor doua biserici, naravul dedulcirii la cele lumesti a ramas nealterat si s-a adaptat perfect schimbarilor istorice care au urmat. Dar, asa cum exemplul lui Iisus ne arata, cele mai profunde schimbari si reforme intr-o religie sunt facute de OM, de un OM. Caci nici multimile care cred sau nu cred o poveste, nici conducatorii care decid de obicei pe banii si suferinta multimilor nu trebuie sa lupte, sa sufere si sa plateasca, de multe ori cu viata, pentru ideile lor. Pentru ca un astfel de om, care se pune inaintea vremurilor, care isi impune ideile semenilor sai are un moment, momentul sau de glorie, in care poate sa le ceara acestora aproape orice schimbare si acestia o vor accepta, il vor urma. Desigur, nimeni nu este profet in tara lui si nu de putine ori ei sunt, apoi, primii sacrificati de valul de sustinatori fanatici si care, nu-i asa?, inteleg mult mai bine ce a vrut el sa zica decat el insusi intelege. Dar s-ar parea ca nu chiar asa au stat lucrurile in cazul lui Martin Luther. Lui i s-ar putea aplica butada nascuta pe vremea comunismului cum ca un deviationist este acela care pastreaza linia corecta atunci cand partidul(biserica, in cazul nostru) se abate de la ea. El a fost acela care s-a opus deschis vanzarii de catre papa Leon al X-lea, in scopul strangerii de bani, a vestitelor indulgente(hartii care garantau iertarea pacatelor). Reforma morala propusa de el a fost atat de profunda incat, in ciuda faptului ca el nu a dorit asta, adeptii lui s-au rupt de Biserica Catolica. Desigur ca au existat si dispute teologice si incercari de readucere la matca, cu vorba buna si cu sabia, a protestantilor germani(in sudul Germaniei si Austria s-a reusit chiar), insa intamplarea ne-ar putea lumina un pic asupra materialului cu care lucreaza Dumnezeu si religia, despre felul omului de a fi religios daca ne gandim ca imediat a aparut o piata a indulgentelor, unde preotii vindeau indulgente autentice si falsificate, unde posesorii le revindeau in castig, caci indulgentele au generat si o inflatie de pacate, si cred ca si camatarii vremii le primeau drept garantie pentru imprumuturi. Daca cineva se inhama la schimbarea unei astfel de lumi, atunci eu cred ca merita respectul, stima, si, ce ziceti?, dragostea noastra. Sau nu? |
||
|
xxlanita Postat pe 14 Februarie 2009 17:52 |
||
|
buna sunt multe lucruri de zis. as fi vrut sa traiesc pe vremea aceea si sa vad cu ochii mei tot ce se intampla. dar nu-i asa. asa ca, acum nu pot decat sa judec prin prisma a ceea ce citesc. daca vrei sa afli ceva despre o floare, sa zicem, te uiti in dictionar,vezi ce e, dupa aceea cauti sa vezi daca sunt bune sensurile din dictionar, si judeci cu capul tau, daca-i bine sau nu,daca-i asa sau nu, dar, desigur nu esti savant, ori om de stiinta, si-i crezi pe cei din domeniu. tare as fi vrut sa stiu sa citesc in limbile in care au fost scrise si Biblia si Koranul si Tora. asa ar fi fost mai bine. ptr ca, studiind istoria, am mai aflat cate ceva,si, am obs. ca multe lucruri au fost schimbate in Biblie in folosul celor din biserica de demult, asa ca sunt sigura ca,azi, multe sunt scoase, exista si relatari in sensul asta. in primul rand, niciodata nu s-a dorit sa se dea drepturi si respectul cuvenit femeilor, de aceea s-au scos ideile bune din domeniul asta din scrierile sfinte. oamenii bisericii s-au "jucat" cu noi, ptr ca tre buie sa ascultam ce zice preotul . dar, si noi avem ochi sa citim, si minte sa judecam. cred ca Iisus era trimisul lui Dumnezeu. |
||
|
Postat pe 7 Martie 2009 13:17 |
||
| trimisul lui Dzeu, asa scrie. adik trmis de El sa ne spuna adevarul, deci, ca si profet.ca Moise,si ca alti profeti.era din randul oamenilor, dar un om special, cu har de la Dzeu, trimisul lui, profet. asa-i mai logic. daca Dzeu e unic, nu poate avea fii, decat fii,ca si creatie a Lui, adik oamenii. profetii sunt altfel, au har de la Dzeu. | ||
|
Postat pe 7 Martie 2009 13:36 |
||
|
Ce poate fi mai mult decat ca un parinte sa-si dea fiul...in cazul asta Dumnezeu si-a dat Fiul pentru noi.. Teoriile cum ca ar fi doar un profet vin din islam si sunt niste minciuni ca sa incerce sa ne separe de El. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine,astea au fost cuvintele Mantuitorului,care nu ar fi putut sa fie doar om si sa zica si sa faca tot ce a facut.Iisus a fost parte din Dumnezeu,intrupat. |
||
|
lovefreedom Postat pe 11 Martie 2009 21:27 |
||
De la: lovefreedom, la data 2009-03-11 21:27:08 Ce poate fi mai mult decat ca un parinte sa-si dea fiul...in cazul asta Dumnezeu si-a dat Fiul pentru noi.. E o mare jignire sa spui ca Iisus a fost un profet. |
||
|
Kathara Postat pe 11 Martie 2009 21:33 |
||
De la: Janice, la data 2008-11-04 18:55:33De la: xxlanita, la data 2008-10-19 15:58:03Anafhielle....sunt de acord cu tine.Si ma intreb de ce unii oameni au nevoie de ceva in care sa creada in afara de fortele proprii,sa creada in el si in ce face.Sa fie vorba de lipsa de personalitate?Sa crezi ca cineva te ajuta si te vegheza,te fereste de rau,etc.etc.Biblia e scrisa cu multe sute de ani in urma cu un scop,acela de a subjuga oamenii,ceva asemanator cu politica(in care a fost amestecata, se stie). buna, foarte bine ai expus lucrurile, felicitari. o persoana documentata. ( raspunsul era ptr "fevronia") |
||
|
Postat pe 12 Martie 2009 18:16 |
||
De la: pace, la data 2008-03-20 01:24:32Unii oamnei de stiinta il descriau pe Isus sav,ca un invatator,altii un simplu trimis,unii din alte culte crestine cum ar fii baptistii ilconsidera ,,DUMNEZEU INSUSI,,eu ilconsider un profet voi ce credeti?va rog fara injurii si fara discutii contradictorii cand folosim cuvantul Lui Dumnezeu.Amin "Pace" tie...amin. Ce topic "elevat" te-ai trezit si tu sa deschizi... |
||
|
ocs Postat pe 27 Martie 2009 10:57 |
||
| Eu cred ca ISUS este FIUL LUI DUMNEZEU - salvatorul nostru, al credinciosilor. Nu poate fi Dumnezeu Insusi ca atunci nu ar mai sta la dreapta tatalui (deci a lui Dumnezeu). | ||
|
GetaFratila Postat pe 27 Martie 2009 11:04 |
||
| Inainte sa ti raspund la intrebare vreau sa ti spun ca se scrie IIsus, nu Isus, ptr ca Isus in limba greaca inseamna magar. Si la intrebarea cine crede ti ca este El? Vreau sa ti spun ca este cel care s a jertifit pentru tine si pentru noi toti, Cel care te iubeste si ne iubeste si prin El am RENASCUT. | ||
|
ioana_l Postat pe 27 Martie 2009 15:56 |
||
| Esti constient ca forta proprie are o sursa? Aceea sursa este Dumnezeu. Datorita milosteniei Lui si iubirii Lui nemarginita ai forta proprie si reusesti. Este foarte bine ca ai incredere in tine, felicitari...dar sa sti ca toata forta si viata are o sursa care este Dumnezeu. | ||
|
ioana_l Postat pe 27 Martie 2009 16:00 |
||
| Iisus este si Profet si Invatator si Imparat, sunt cele trei atribute ale Lui. | ||
|
ioana_l Postat pe 27 Martie 2009 16:02 |
||
| Unde scrie in biblie "crede si nu cerceta" ?din contra ....."cercetati scripturile..." e cv total opus.... | ||
|
cretzu_vl Postat pe 27 Martie 2009 20:01 |
||
| Se scrie cu doi Ii Iisus, ptr ca Isus cu un singur I inseamna magar. | ||
|
ioana_l Postat pe 28 Martie 2009 17:03 |
||
|
Isus...scris cu cati "i" vreti voi, e singurul unicul care inca traieste... Credinta? O vezi? poti sa o atingi? poti sa o mangai asa cum faci cu un copilas? NU...e doar opusul necredintei si exista... Intunericul?....NU EXISTA!....Dar e lipsa luminii, s-a demonstrat fizic... Frigul???.....Nici el nu exista, e lipsa caldurii.. Iar Credinta in Isus, e lipsa indoielii si e prezenta Duhului lui Dumnezeu in tine si in mine. Ferice de cei ce cred si nu vad.... Stiti?...Citeam zilele astea Pilda tanarului bogat....traditie?...era si atunci. Lege? O, DA!!!(din cauza ei Isus a fost dat la moarte)...Si tanarul asta (k sa fac o traducere zilelor noastre) mergea la biserica, toti stiau ca e crestin, si ERA, nu doar cu numele....tinea fiecare Sabat asa cum trebuia, Cele 10 porunci ii erau in inima scrise atat de bine din copilarie. Si "Isus l-a iubit"....ISUS l-a IUBIT!!!!!....DAR, si aici urmeaza un dar asa de mare...Isus i-a zis: Vinde tot ce ai si imparte saracilor....Nu i-a cerut sa traiasca in saracie, nu i-a cerut sa-I dea Lui , ci sa arunce din viata Lui ceea ce-l tinea legat de PAMANT...Si tanarul a plecat mahnit.. Cine e Isus?....Eu cred in El, si in fiecare zi aflu cine e...Uneori ma shocheaza, alteori ma minuneaza...Ma mangaie si ma face sa tresar.. As dori sa puteti sa-L cunoasteti asa cum eu il cunosc. B blessed, iar cele care nu credeti....May God take care of u! |
||
|
AlleMe Postat pe 28 Martie 2009 19:27 |
||
| AlleMe ma minunez cand citesc ce scri....,,Ferice de cei ce cred si nu vad.." nu pot sa-mi inchipui cum pot unii oameni sa creada cu asa convingere niste povesti scrise intr-o carte. | ||
|
xxlanita Postat pe 29 Martie 2009 23:55 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| ati iubit vreodata un baiat pe internet??? | 15 | De la: yumalai 29 Septembrie 2009 10:39 |
| NUMAI VIATA NE APARTINE | 28 | De la: mia_mia 23 Mai 2008 10:52 |
| am nevoie de ajutor...in legatura cu un motanel | 23 | De la: otilia3012 1 Aprilie 2014 10:38 |
|
|
||
| CE PARERE AVETI DESPRE REINCARNARE? | 92 | De la: 24 Noiembrie 2013 13:53 |
| fetelor ati plati vreodata pe un barbat pentru a face sex cu voi? | 35 | De la: bestiutza_relouded 29 Iulie 2009 23:46 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.