Setari Cookie-uri

piscina ieftina facuta de tine

O "cutie" de beton e destul de usor de realizat (o placa de baza din beton armata cu plase sudate asezata pe un strat de balast si pe un teren compactat in prealabil si niste pereti armati). Probleme pot aparea in ceea ce priveste echipamentele. Poti contacta o firma ce distribuie echipamentele pentru piscina. Aceasa poate oferi instalarea sau macar asistenta tehica. Chiar iti poate dimensiona corect tipul echipamentelor in functie de volumul piscinei, de asezarea acesteia (interior/exterior), debitul de apa, numarul persoanelor care o pot folosi simultan, etc. Le poti oferi o schita a ceea ce intentionezi sa construiesti si te vor ajuta cu siguranta. Din experienta mea iti pot spune ca sunt doua moduri de a construi piscina si sunt influentate de tipul piscinei, volumul ei si de numarul celor care o folosesc simultan: cu prea plin (cum era la strandurile oraselor, un fel de sant care imprejmuieste piscina care preia apa in exces) sau cu skimmere (piscina e ca o cutie care are la partea superioara niste "sifoane" din materiale plastic). Acestea din urma ajuta la recircularea apei (pentru filtrare, chiar incalzire, preluarea volumului in exces pentru prevenirea refularii in afara). Pentru o piscina relativ mica (privata) se utilizeaza skimmere dimensionate corespunzator. In cazul tau, regia proprie, e important sa intelegi si principiul de functionare a instalatiei (care va avea "creierul") intr-o asa numita camera tehnica (cum a povestit cineva mai sus). Structura finala a "cutiei" din beton e influentata de instalatie: trebuie prevazute goluri, conductele de evacuare a apei sunt sub o anumita panta, etc. In orice caz nu poti renunta la instalatii (chiar ma intreba cineva): piscina ta va avea un volum mic, e necesar un anumit grad de clorurare a apei, incalzire, filtrarea impuritatilor, etc. Asta presupunand ca nu vei schimba apa saptamanal.
Ca etape generale:
1. alegerea formei, volumului, dispunerea (interior/exterior) a piscinei si a camerei tehnice, alte dotari
2. consultare firma de echipamente
3. achizitie echipamente si materiale (instalatii, cofraj, armaturi, beton, chiar instalatii electrice pentru iluminat piscina subacvatic, practicat, desi acestea atrag numeroase insecte, materiale de finisaj, scari, maini curente - bare din inox, capac acces camera tehnica)
4. sapatura/sprijiniri pamant
5. compactare teren
6. asezare strat balast, folie,
7. fixare conducte (de exemplu cele de scurgere), armare si cofrare, pozitionare goluri (pentru skimmere, evacuare/umplere cu apa, pentru instalatii de iluminat)
8. turnare beton
9. decofrare, izolare
10. instalare echipamente/dotari (ex: scara acces in camera tehnica sau in piscina)
11. finisaje (ex: mozaicare, gresii)
Intretinerea piscinei consta in: asigurarea functionalitatii echipamentelor la parametri normali, curtatirea apei, reglarea cantitatii de clor din apa, reglarea PH-ului apei cu substante corespunzatoare si indicatori (foarte important pentru o baie sanatoasa, lipsita de riscuri)
Sper ca am atins ceea ce era mai important de subliniat.
deldalex
Postat pe 19 Martie 2009 03:25
Construirea unei piscine nu este o lucrare chiar simpla cum ar parea la prima vedere. Depinde si tipul de piscina agreat de utilizator. In functie de acest tip de piscina in primul rand trebuie avut in vedere in primul rand cati bani sunt disponibili ptr aceasta investitie. Cea mai la indemana piscina din punct de vedere al costurilor este piscina supraterana din module de tabla acoperita cu "liner" adica cu o membrana din pvc - sau o cuva din poliester - fibra de sticla - piscina care poate fi montala de catre utilizator ajutat de cativa oameni indemanatici - costurile pot fi intre 5000 ron si 15000 ron in functie de dimensiunile alese. Aceste kit-uri de piscine se gasesc in tara - la marile magazine sau la importatorii specializati - sau se por aduce de afara pe cont propriu. A doua categorie de piscine sunt cele din beton unde se poate alege orice forma si dimensiune -dar aceasta alegere este alta problema care implica alte costuri, autorizatii, studii ale terenului unde se amplasaza si nu in ultimul rand necesita specialisti in constructii. Trebuie facute calcule de rezistenta a structurii de beton - (chiar un proiect) - deoarece exista riscul ca peretii sa cedeze la presiunea apei sau chiar ca fundul piscinei sa se lase. Privitor la finisaje, si aceste pot fi de mai multe tipuri - aspectul fondurilor fiind primordial - finisaj cu vopsea clor - cauciuc, speciala ptr. bazine de apa - in diverse culori, finisaje cu vitroceramica sau chiar cu "liner" (membrana pvc - diverse culori si modele). Ce am discutat mai sus - tine numai de constructia cuve - dar exista si partea de filtrare si intretinerea apei din piscina - problema care trebuie rezolvata, bineinteles din timpul constructiei bazinului - scurgerea apei (sifon de fund), recircularea apei (refulari), filtrarea apei (filtru si pompa), partea electrica a piscinei - toate echipamentele fiind intr-un camin tehnic care sa contina si elemente de automatizare. Sunt multe de spun in acest domeniu - sin nu in ultimul rand, dupa terminarea piscinei, pentru o folosire in bune conditii piscina trebuie intretinuta zilnic - aspirata, curatati peretii si folosirea de substante chimice. In functie de cubajul piscinei cu costuri incepand de la 100 euro pe luna.
IORDANESCO
Postat pe 19 Martie 2009 08:33
pana aici am inteles cum se construieste... ca ar trebui sa fie oxigenata... daca fac si eu o piscina in pamant din beton si vreau sa introduc si pesti acolo sa am o mica pescarie, ce conditii trebuie sa am in vedere ca ei sa imi supravietuiasca si totodata sa nu mi se transforme piscina in balta sau mlastina, pe perioada verii sa pot sa o folosesc, in cel mai rau caz as stramuta pestii pe perioada cand se poate face baie, dak pun polistiren si prelata nu se supara si mor ca nu au lumina? si daca un sistem de inlocuire continua a apei ar fi folositor pt ca sa fie toate acestea posibile, adica sa pun intr-o parte o sursa de apa continua in partea de jos si sus sa se indeparteze excesul de apa, si dak pe perioada iernii e bn?
sandrin4sabin
Postat pe 19 Martie 2009 16:06
Foarte interesante si bune informatiile tale! Felicitari!
Ne dorim de vreo 2 ani o piscina in curtea noastra dar nu am reusit din cauza costurilor si a sfaturilor pretentioasa pe care le-am primit.
Singura rugaminte pe care as avea-o ar fi sa ne puneti la dispozitie o forografie cu ceea ce ati realizat si numele exact al vopselei bune folosita pentru interiorul piscinei.(pentru fotografii sau alte detalii:ramona_elena2007@yahoo.com)
In rest sfaturile sunt mai mult decat foarte bune! Multumiri!
rami_sefa
Postat pe 20 Martie 2009 12:19
si noi am facut o piscina dar in loc de pereti din boltari(e prima oare cind aud asa ceva- se macina in 3-5 ani )am turnat beton armat apoi exista o solutie ce se da peste beton -apoi vopseaua. Daca te intereseaza meseriasi suna 0724936122 sunt din Galati
laurentiusmn
Postat pe 23 Martie 2009 20:38
daca ai facut asta pentru un prieten, bravo tie esti un om de toata isprava! Si priceput! Si harnic!!
kudika080234
Postat pe 25 Martie 2009 09:13
De la: octopus, la data 2008-09-21 19:56:33 da cum bagi apa? astepti sa ploua?




pai poate ai pile la d-zeu si ploua la tine in piscina pina o sa ti-o umple.
daca nu cauta alt fel de pile.......
vivacedonna
Postat pe 25 Martie 2009 12:24
Credeti ca pentru a avea o piscina e destul sa se toarna o cuva de beton ?
happydom
Postat pe 25 Martie 2009 15:10
.......... ...daca vrei o ...balta ,poate...!!!!
libra66
Postat pe 25 Martie 2009 15:13
Din pacate multe lume crede ca nu e o mare lucru sa faci o piscina.Numai ca nu e tot una sa faci o piscina sau o balta pt. broaste.
happydom
Postat pe 25 Martie 2009 15:17
mai fratilor tare imi place ca va dati cu parerea,dar s-a gandit vreunul ca mai trebuie sa ai si conditii pentru a face asa ceva? alimentarea cu apa,teren solid,o canalizare...daca nu ai un teren solid in cativa ani pe o placa de beton de doar 14cm voi ce credeti? eu cred ca se lasa,cedeaza.ganditi-va ca sunt doar cateva tone de apa si nu o facem pentru 3 ani!!!am zis si eu asa
rora_condo
Postat pe 26 Martie 2009 08:20
Corect rora!!! ...QED ...
libra66
Postat pe 26 Martie 2009 13:03
Va trebui sa folositi produse pentru impiedicarea formarii algelor , un obiect simplu si ieftin gasibil pe la metro sau Praktiker :skiner - pentru clorurarea apei cu pastile de clor din aceasi locatie - pentru filtrare va pot oferii solutie daca ma contactati pe office@intermat.ro
cu stima
condo000319
Postat pe 26 Martie 2009 17:05
acum chiar i-mi face placere toti i-si fac reclama aici si eu am firma de constructii dar reclama o fac unde trebuie facuta.aici doar ne spunem parerile.OK!
rora_condo
Postat pe 27 Martie 2009 08:17
eu cred ca mai am si dreptate...uneori nu am ?
rora_condo
Postat pe 27 Martie 2009 08:19
....Ba ai !!!! Si in legatura cu piscina ,si in legatura cu postarea reclamelor . Insa , nu intotdeauna e vorba de reclama, strict promovare de produse si servicii ; sa fim corecti, se intampla sa fie si recomandari , sfaturi , din experienta , asa ca daca recomanzi un produs de curatare X nu inseamna neaparat ca tu esti distribuitorul respectivului produs...Am dreptate ??
libra66
Postat pe 27 Martie 2009 14:19
ai dreptate the cat! i-mi place cand mai scoti si ghearele
rora_condo
Postat pe 27 Martie 2009 14:32
acum chiar i-mi face placere toti i-si fac reclama aici si eu am firma de constructii dar reclama o fac unde trebuie facuta.aici doar ne spunem parerile.OK!

NENEA RORA SAU CUM ITI ZICE ...OK FOARTE BINE CA AI FIRMA DE C...
Eu nu-mi fac reclama ,dar nici nu-mi vand cunostintele pe internet , si domnul de aici care ma si contactat va primii tot ce trebue pe gratis , nu-ti vine sa crezi nu-i asa probabil ca nu stii ce-i aia , da nu pre-ami vine sa-l las sa-l jecmaneasca "piscinarii" care vand in Romania , instalatii hoby la pret de profii , o gramada de plasticaraie , un filtru jalnic umplut cu nisip romanesc , si o pompa de recirculare a apei de doi banii - da pachetul costa 5000 si mai bine de euro.oricum firma mea nu se ocupa de piscine , dar stiu mai multe decat un distribuitor de piscine , care nu are atat bun simt sa invete putin despre ce vinde . asta e , da oricum esti mai vigilent ca ziaristii de la REALITATEA vezi poate te iau la ei ,
condo000319
Postat pe 27 Martie 2009 19:04
O simpla adresa de contact nu este o problema eu am deschis acest topic si tin sa imi intaresc dorinta de a nu avea reclama pe acest subiect si pe forum in general , subiectul constructii este un hobby ptr . mine , deci nu imi castig existenta din asta (desi sant activ in acest domeniu ) accept oricand un sfat dar nu pot suporta reclama gratuita ,am mai spus si mai spun :O firma serioasa o firma puternica sau doar un meserias respectabil nu apeleaza la reclama gratuita cat priveste comerciantii , consider ca sant nerusinati promovand in acest mod anumite produse .
gigibrbr_condo
Postat pe 27 Martie 2009 19:42
Am si eu o problema...am facut un mini lac la mine in curte, dar in scurt timp s-a umplut cu broaste si a trebuit sa il sec.Spuneti-mi va rag daca stiti ce pot face impotriva lor?
Mentionez si faptul ca am caini pe care as prefera sa nu ii ucid cu apa din lac.Multumesc!
sweetpink
Postat pe 23 Aprilie 2009 12:41
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar la cati bani trebuiesc bagati intr-o asemenea investitie, ma duc cativa ani buni in Antalya. Ca doar nu o sa faceti toata ziua baie....mai aveti si alte preocupari, nu?
WOLFWOLFIE
Postat pe 25 Aprilie 2009 09:21
Explicatii perfecte care au aprins un beculet:vreau si eu.Iulia
condo000180
Postat pe 25 Aprilie 2009 10:03
De la: WOLFWOLFIE, la data 2009-04-25 09:21:09Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar la cati bani trebuiesc bagati intr-o asemenea investitie, ma duc cativa ani buni in Antalya. Ca doar nu o sa faceti toata ziua baie....mai aveti si alte preocupari, nu?
DAR DUPA O ZII/SAPTAMANA DE MUNCA PARCA CATEVA ORE/ZILE DE RELAXARE NU STRICA APOI SI PAUZA DE MASA ESTE EXCEPTIONALA CU O BAIE BUNA
gigibrbr_condo
Postat pe 25 Aprilie 2009 21:20
de ce nu incerci sa faci vasul piscinei din beton proiectat?
are compactivitate foarte mare, vasul piscinei se poate proiecta pe orice suprafata si in orice forma,iar pentru conditiile de clima din Romania sunt cele mai potrivite.
- betonul proiectat (torcretarea sau quinite) este o tehnologie relativ noua in romania dar destul de folosita in Europa si Statele Unite.
etapele de constructie poti sa le vezi pe www.fiona-construct.ro

Postat pe 5 Mai 2009 12:17
O piscina nu este un depozit de apa, asa ca pune mana si informeaza-te pe internet. Vasul daca nu este compact, rezistent , poate foarte usor sa piarda apa. Parerea mea este ca tehnologia de beton proiectat (guinite), este cea mai buna si cea mai sigura. Piscina trebuie sa fie dotata cu instalatie de filtrare.
Daca vrei informeaza-te in www.fiona-construct.ro

Postat pe 5 Mai 2009 12:42
Salut!
Mai exista o varianta sa iti construiesti un iaz artificial(cu vegetatie daca vrei),iar intr-o zona sa construiesti un scuar(dreptunghiular),ca un "gard" inchis pe care il vei hidroizola f bine, iar inaltimea sa fie chiar la nivelul apei. Asa incat nu vor venii algele si plantele peste tine.
E mult de explicat, daca te intereseaza anunta-ma si iti trimit si cevaq poze si date tehnice.
Numai bine!
liviuaugustin
Postat pe 9 Mai 2009 19:53
sweetpink
Postat pe 24 Mai 2009 15:07
Dupa multe cautari de sfaturi tehnice si de oferte tarifare, am ales o piscina pe structura metalica. Am gasit o firma care distribuie un kit din Franta, si mi s-a livrat cum a fost anuntat cu totul necesar pentru a realiza o piscina: panouri de otel si structura metalica pentru o piscina de 4x8m, un bloc technic care contine skimmer, filtru, pompa, bloc electric cu programator si chiar un proiector subacvatic, si un liner (membrana de pvc) pentru etanseizare. Dupa ce am facut sapaturile (am chemat un excavator si o bascula, au sapat si incarcat 15 bascule), o echipa de mesteri mi a realizat o placa de beton dupa forma piscinei (am ales cu fund progresiv de la 110 cm pana la 180 cm care coboara in panta lina spre partea cea mai adanca). Structura metalica cu pereti de otel am montat-o intr-o zi cu un prieten, impreuna cu blocul tehnic. A doua zi am pus linerul (este destul de usor de realizat, dar sunt cateva trucuri pe care le am invatat uitandu-ma la un filmulet facut de o firma de piscine, si am umplut piscina cu apa. Eu sunt foarte multumit, piscina arata bine, peretii sunt foarte drepti, si sistemul de filtrare isi face treaba. Am folosit piscina vara trecuta din iulie (cand am asamblat-o) pana la sfarsitul septembrie, apa a ramas limpede tot timpul, am tratat-o cu produse pe baza de brom care mi au costat in jur de 150 EUR pentru intregul sezon. La nivel de costuri, am dat 1500 ron (400 EUR) pentru excavator+bascula, placa de beton cu manopera a costat cam 1000 EUR, si pe kit-ul de piscina am platit 4600 EUR pentru acest model de 4x8m. Deci per total 6000 EUR, mai mult de jumatate de pret fata de ofertele pe care le am primit de la firmele specializate din zona... Eu zic ca merita. Nu vreau sa fi acuzat de reclama, asa ca nu voi mentiona aici numele firmei care mi-a vandut kit-ul respectiv. Am vrut numai sa va aduc la cunostiinta experienta mea. Cine vrea mai multe informatii poate sa-mi contactez pe e-mail la cpatcj@yahoo.com
cpatcj
Postat pe 28 Mai 2009 19:59
as fi vrut ca macat informativ sa stiu la cat se ridica costurile unei piscine din beton, caci celelalte variante depasesc bugetul familiei. si poate ca pare deplasat, dar nu cred ca am nevoie de scurgere pentru ca nu are unde sa se duca apa. doar poate scoasa cu o pompa.
condo001205
Postat pe 13 Iulie 2009 18:28
dragii mei constructori de duminica: sunt nou pe acest forum, si do

resc sa anunt ca eu ma ocup cu echiparea unei case cu PISCINA. in primul rind vine partea de hirtogaraie. daca bate-ti toba ca, construiti o piscina ar trebui sa merge-ti la primaria de care apartineti sa luati autorizatie de construire. in momentul aceste casa dvs. devine resedinta de lux, si cum luxul se plateste ai alt impozit pe casa. despre piscinele de beton, acestea sunt pentru Spania, Italia etc. la noi existind o diforente de temperatura dintre zi si noapte chiar si de 20 de grade, betonul lucreaza si apar mici fisur cara ajutate de presiunea apei dau nastere la probleme hai sa ne vedem lungul nasului, si daca a-ti vandut niste pamant[ nu cel din calcaie}, nu mai ne place sa ne scaldam la girla ,sau in vreo balta din fundul gradini, hai sa spunem lucrurilor pe nume: piscinele nu sunt ptr. paduchi. la o piscina de 8,5 pe 4,5 cu o adincime medie de 1.5m ai aproximativ 70 de tone de apa. costul de intretinere este de aprox. 1200 de ron pe sezon apa se schimba o data pe an, in primavara. mai multe detalii la mail dantudorica.tudorica@gmail.com
nanu10
Postat pe 14 Iulie 2009 11:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
despre cultivarea vitei de vie (inmultirea dintr-un sortiment deja plantat) 16 De la: v_viorika 5 Februarie 2016 19:38
Drenaj curte 1 De la: justoana 22 Iunie 2010 09:39
o bolta noua 3 De la: fordxad 28 Aprilie 2010 17:15
acoperis lindab 7 De la: kudika_1043270 23 Aprilie 2023 22:51
Gratare si Cuptoare vatra cu lemne 35 De la: sabiebogdan 17 August 2012 20:20