Setari Cookie-uri

zugraveli in 2 culori

vreau sa imi zugravesc dormitorul.....pls dati-mi cateva sfaturi de zugraveala in 2 culori....sunt in panica...
andradaflo
Postat pe 4 Februarie 2009 14:05
Buna Andrada,si eu am nebuneli cu zugraveli si decoratiuni,insa niciodata nu ma iau dupa un model anume.Ce-mi vine pe moment aia fac.In dormitor am facut acum 2 ani toti peretii albi si unul portocaliu.Arata superb camera,dar dupa cateva luni m-am plistisit si am venit cu niste corali maron peste portocaliu.La fel arata superb peretele.Din cauza tatalui meu,a trebuit anul trecut sa schimb culoarea peretelui in galben caci s-a gandit el ca ar trebui sa ma cadoneze cu draperie galbena pt dormitor.In sufragerie am facut tot alb si un perete bleumarin,peste care deasemenea am venit cu corali albi si bleu.Se vede superb.Multora nu le place insa eu sunt innebunita dupa acest perete cu corali,care sunt facuti simplu si usot cu pensula muiata in lavabila colorata.Sper sa te inspire ideea mea ,daca nu,gasesti tu ceva pe placul tau.Bafta.
catana_ali
Postat pe 7 Februarie 2009 17:56
Andrada,intra pe www.apla.ro si acolo poti face teste de genul acesta. Succes!
Steelh
Postat pe 10 Februarie 2009 09:19
Arata foarte bine o camera cu 2 culori.
In sufragerie am peretii galben, iar pe balcon rosu. Si da foarte bine.
Singurul dormitor pe care l-am cam gresit e cel cu bleu marin(2 pereti) si mov deschis(ceilalti 2). Arata un pic ciudat dar depinde unde stai in camera vezi o singura culoare.
Depinde de culori si arata foarte bine. Mult curaj.
irina_07
Postat pe 10 Februarie 2009 10:26
De la: catana_ali, la data 2009-02-07 17:56:00Buna Andrada,si eu am nebuneli cu zugraveli si decoratiuni,insa niciodata nu ma iau dupa un model anume.Ce-mi vine pe moment aia fac.In dormitor am facut acum 2 ani toti peretii albi si unul portocaliu.Arata superb camera,dar dupa cateva luni m-am plistisit si am venit cu niste corali maron peste portocaliu.La fel arata superb peretele.Din cauza tatalui meu,a trebuit anul trecut sa schimb culoarea peretelui in galben caci s-a gandit el ca ar trebui sa ma cadoneze cu draperie galbena pt dormitor.In sufragerie am facut tot alb si un perete bleumarin,peste care deasemenea am venit cu corali albi si bleu.Se vede superb.Multora nu le place insa eu sunt innebunita dupa acest perete cu corali,care sunt facuti simplu si usot cu pensula muiata in lavabila colorata.Sper sa te inspire ideea mea ,daca nu,gasesti tu ceva pe placul tau.Bafta.


Ce sunt aia corali frate?
gabelache
Postat pe 10 Februarie 2009 11:42
doua culori intr-o camera dau un aer mai modern ,lumina e diferita din anumite unghiuri ale camerei..noi am zugravit acum 3 ani apartamentul in cate 2 culori,mai putin holul.Dormitorul fetitei este un lila movaliu cu un roz pal,arata ff bine;un alt dormitor este albastru azur cu albastru marin;camera de zi un galben auriu cu corai ..si e ff placuta atmosfera..nu ai nevoie de mobila decat strictul necesar pt a fi aerisita camera si o odihna cat mai placuta.Incearca vopselele apla,poti face combinatii la culorile de baza si alegi ce ti place,la mine inca sunt rezistente aceste culori si arata ca la inceput.
civita
Postat pe 10 Februarie 2009 16:00
Si eu iti recomand sa zugravesti in doua culori, este modern si arata foarte bine. In dormitor am ales sa fac tavanul si un perete intr-o culoare mai deschisa iar ceilalti trei pereti intr-o culoare mai inchisa. Spor la treaba
jumpex
Postat pe 10 Februarie 2009 16:46
vezi pe www.stilhomedesign.ro
Catalin_Ciobanu2006
Postat pe 10 Februarie 2009 19:58
Eu recomand sa fiti atenti cand combinati doua culori pt peretii unei camere...Este mai indicat, pt un efect reusit, placut, garantat, a se utiliza cu preponderenta o culoare pala, neutra, stearsa, si doar un perete sau chiar doar o portiune a unui perete (care sa delimiteze o zona, care sa scoata in evidenta o piesa de mobilier, etc) sa-l zugraviti mai...pasional...adica sa-i dati o culoare mai vie, mai nebuna, mai...cum va place...in cazul acesta nu riscati sa iasa un fiasco total, iar incaperea cu pricina nu va arata ca la circ...nu va fi incarcata, ci doar...eleganta, primitoare, echilibrata...enjoy!!!
feeleco
Postat pe 10 Februarie 2009 20:18
vopselurile decorative nu sunt ca cele "normale"; se aplica baza, dupa care a doua zi se ia o "pensula pentru decoratiuni", se umezeste, dupa care se ia pe ea nu prea multa vopsea si se aplica a 2 mana, in diferite directii; nu as recomanda asta unui "amator" decat daca vrea neaparat sa invetze pe propria piele, trebuie sa ai mult noroc sa reusesti din prima; dar asa se invata!

mult noroc!
iuli71
Postat pe 10 Februarie 2009 21:02
eu mi-am zugravit camera in rosu si alb si mi-am cumparat jaluzele tot rosu cu alb care sunt puse alternativ(adica una rosie una alba)si arata foarte fain.culorile sunt date pe diagonala jumatate de perete rosu si jumatate alb iar eu sunt foarte multumita pentru ca aceste culori dau un aer modern si ma inveselesc de fiecare data.acum depinde si de ce fel de culori iti plac tie dar ai grija sa se potriveasca.succes!
Lore_lorena
Postat pe 10 Februarie 2009 22:51
Desi sunt mai traditionalista,acum, ca mi-am renovat apartamentul, am ales o gama larga de culori. Insa in interiorul fiecarei camere am pastram aceeasi culoare. A vazut insa la fratele meu doi pereti albi si doi turqoise si dau foarte bine...
camelia_dinica
Postat pe 13 Februarie 2009 08:02
buna...legat de tema asta...vopsitul camerei in culari diferite fiecare perete..e modern...dar cel mai important sa-ti alegi culori care sa se potriveasca...si in primul rand care sa iti placa tie...e o regula...dupa care am lucrat si mi-a demonstrat ca e valabila...nu iti aranja casa dupa cum vrea vecinul,prietenul,cunostintele....nu ei traiesc acolo..asa ca alege tu culorile...asta in functie de luminozitatea incaperii,mobila pe care o ai in incapere..si de scopul camerei...adica un living va fi vopsit in nuante mai pale....deoarece culoriile puternice...nuantele tari obosesc ochiul si imnmplicit provoaca stres...apropo daca vrei sa probezi...zugraveste o camera de 3x3 in albastru ciel...si incearca sa stai o zi in camera aia...dupa aceea comenteaza-mi si mie cum te-ai simtit...in particula albastru ciel e o culoare faina...dar....ok..asta eparerea mea..si sfatul meu...restul depinde de tine..si trebuie sa depinda...iti doresc multa bafta si succes
dani_condor
Postat pe 13 Februarie 2009 12:12
De la: gabelache, la data 2009-02-10 11:42:55
De la: catana_ali, la data 2009-02-07 17:56:00Buna Andrada,si eu am nebuneli cu zugraveli si decoratiuni,insa niciodata nu ma iau dupa un model anume.Ce-mi vine pe moment aia fac.In dormitor am facut acum 2 ani toti peretii albi si unul portocaliu.Arata superb camera,dar dupa cateva luni m-am plistisit si am venit cu niste corali maron peste portocaliu.La fel arata superb peretele.Din cauza tatalui meu,a trebuit anul trecut sa schimb culoarea peretelui in galben caci s-a gandit el ca ar trebui sa ma cadoneze cu draperie galbena pt dormitor.In sufragerie am facut tot alb si un perete bleumarin,peste care deasemenea am venit cu corali albi si bleu.Se vede superb.Multora nu le place insa eu sunt innebunita dupa acest perete cu corali,care sunt facuti simplu si usot cu pensula muiata in lavabila colorata.Sper sa te inspire ideea mea ,daca nu,gasesti tu ceva pe placul tau.Bafta.


Ce sunt aia corali frate?


Intra pe http://foto.cere.ro/album-foto-+Marea+bariera+de+corali+din+Australia-3628.html si ai sa vezi ce sunt coralii
catana_ali
Postat pe 13 Februarie 2009 17:39
Buna.Eu vreau sa imi zugravesc dormitorul cu verde si portocaliu,credeti ca este o idee buna ?
monicutza_pisicutza
Postat pe 15 Februarie 2009 10:35
foarte simplu adica ,tavan alb da senzatia de lumina in camera si de camera inalta restul pereti se face in contrast cu mobila sau in culori apropiate cu moketa de pe jos deci nu pot eu opta o culoare anume pentru ca dupa ce e gata fii sigura ca realizezi greselile facute!
costea_n2000
Postat pe 15 Februarie 2009 13:06
e foarte frumos sa ai o camera mai diferita decat restu lumii , eu acum un an , mi-am vopsit unu din dormitoare cu galben si portocaliu , sunt doua nuante pacute si linistitoare
alina_didi2000
Postat pe 16 Februarie 2009 20:05
Ca sa-ti fie mai usor sa alegi culorile potrivite, studiaza un pic cromoterapia....vei face diferenta mai usor intre culorile care agita si cele care linistesc. De asemenea depinde si nuanta aleasa: portocaliu, spre exemplu, "activeaza" intelectul si se potriveste foarte bine unei zone de lucru....daca insa vrei neaparat aceasta culoare in dormitor, alege o varianta pala, care aduce un efect linistitor, cald. Mult succes!!!
p_lore2004
Postat pe 17 Februarie 2009 13:56
doua culori cam vechi ascultama pe mine lasa culorile cu lavabile si caute florentino un alt stil de culoare si alt stil de zugraveala in primul rand cu perle prin ia care se sparg dau un alt efect :D lasa culorile :)
costin_craft
Postat pe 3 Martie 2009 23:51
Buna ziua,

sunt noua pe forum si am nevoie de cat mai multe sfaturi posibile,am achizitionat o casa si acum incepe munca de finisare.....vreau sa stiu ce se mai poarta? cum sa fac peretii? sa pun tapet asa gen tablouri? sa ii varuiesc in 2 culori?
emilia14
Postat pe 19 Iulie 2009 18:06
Tapetele la moda astazi, cu motive mari, geometrice sau florale sunt indicate doar pentru un singur perete, eventual pentru o portiune, pentru a pune in evidenta o zona a casei sau doar o piesa de mobilier deosebita.Iar restul peretilor se dau cu lavabil, preluind nuanta de fond a tapetului.
Daca dai "wallpaper", vei gasi pe net o multime de modele de tapete, impreuna cu sugestii de amenajari,asa ca ai din ce te inspira.
Cine doreste, poate utiliza zugravelile decorative, in mai multe straturi, aplicate cu buretele sau cu o manusa de blana, dar acestea sunt mult mai costisitoare si sunt la indemana profesionistilor.
Mihaela09_condo
Postat pe 19 Iulie 2009 19:58
Buna ziua,

multumesc mult pentru sfat....

da ma gandeam sa fac ceva de genul acesta...in living- care este de 45 de mp...am o parte mai ascunsa sa ii zicem de 2 pe 3 m...si acolo o sa pun masa si o sa fac peretele din mijloc o ciocolata cu lapte ( fie tapet fie un var mai special- am fost la un magazin de var si mi-au spus ca il pot face chiar si singura acest perete...iau 2 manusi si incep sa ma joc...ies tot felulul de striatii..am zis ca incercarea moarte nu are..nu iese chem specialistul sa repare..acum sa vad si cat timp o sa am) iar toti ceilalti pereti o sa ii fac un crem ....deschis cu tavanul alb...mobila ce o sa vina o sa fie o canapea tot crem din piele, iar dulapurile sa fie un maron inchis sa creez ceva contrast......

ce ziceti?

de tapet imi este un pic teama, daca cel care il pune nu imi face bine imbinerea cu tavanul ce fac?

emilia14
Postat pe 20 Iulie 2009 15:35
eu iti recomand sa mergi pe 3 + 1. peretele din spatele patului sa fie cu cateva tonuri mai inchis decat ceilalti 3. www.raduvitalaru.com
radughv
Postat pe 20 Iulie 2009 16:47
in privinta decoratiunilor treaba e destul de complicata , in general e bine sa stii "cum lucreaza" un material , este bine sa ai ochi , mana , si bineinteles experienta , daca se poate ; eu itzi recomand un blog:
http://stuccco-gallery.
blogspot.com
acolo vei gasi cateceva idei , poze , si poate te dumiresti! succes!
iuli71
Postat pe 18 Februarie 2010 17:50
Buna. Vreau sa-mi cumpar jaluzele rolete si sa renunt la perdea.Nu stiu ce culoare s-ar asorta la peretii de culoarea unei lamai crude. Cuvertura este grena .Asa am gasit avand in vedere ca patul este foarte mare..Covorul este bej cu pete maro.Ma gandesc la un portocaliu inchis.Ce ziceti?
dobrita1
Postat pe 31 Iulie 2010 07:31
De la: dobrita1, la data 2010-07-31 07:31:42Buna. Vreau sa-mi cumpar jaluzele rolete si sa renunt la perdea.Nu stiu ce culoare s-ar asorta la peretii de culoarea unei lamai crude. Cuvertura este grena .Asa am gasit avand in vedere ca patul este foarte mare..Covorul este bej cu pete maro.Ma gandesc la un portocaliu inchis.Ce ziceti?


Mama ce de culori,grena,maro ,bej,galben,,,,,,,nu au nici o legatura intre ele,si mai depinde si tonurile culorilor,daca se potrivesc,,,,,,,,,,,,,incearca sa folosesti o culoare din cele existente deja ,,,,,,,,,altfel o sa iti faci un curcubeu urat in camera,,,,,,:)
mirabella_art
Postat pe 15 Ianuarie 2011 01:47
De la: emilia14, la data 2009-07-20 15:35:01Buna ziua,

multumesc mult pentru sfat....

da ma gandeam sa fac ceva de genul acesta...in living- care este de 45 de mp...am o parte mai ascunsa sa ii zicem de 2 pe 3 m...si acolo o sa pun masa si o sa fac peretele din mijloc o ciocolata cu lapte ( fie tapet fie un var mai special- am fost la un magazin de var si mi-au spus ca il pot face chiar si singura acest perete...iau 2 manusi si incep sa ma joc...ies tot felulul de striatii..am zis ca incercarea moarte nu are..nu iese chem specialistul sa repare..acum sa vad si cat timp o sa am) iar toti ceilalti pereti o sa ii fac un crem ....deschis cu tavanul alb...mobila ce o sa vina o sa fie o canapea tot crem din piele, iar dulapurile sa fie un maron inchis sa creez ceva contrast......

ce ziceti?

de tapet imi este un pic teama, daca cel care il pune nu imi face bine imbinerea cu tavanul ce fac?





Aceleasi solutii mereu,,,,exista si idei mai personalizate,,,daca va place bej-ul nu este rau ,ati putea incerca si un perete cu dungi verticale care alterneaza ,exemplu: dunga alba,bej, alba , o culoare sidefata in ton cu bej-ul, alba din nou si se repeta pana la sfarsitul peretelui, un candelabru alb, niste perinute pe canapea cu diverse modele in aceleasi tonuri cu culorile de pe perete fac toata treaba iar efectul final este spectaculos.Nu uitati ca si texturile au rolul lor important,este suficient sa se aleaga aceeasi culoare dar cu textura diferita atat pt materiale textile cat si pt pereti si efectul este garantat.
mirabella_art
Postat pe 15 Ianuarie 2011 01:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
IZOLATIE MANSARDE CU SPUMA POLIRETANICA CEL MAI RAPID TERMOSISTEM 1 De la: mihaiamedeo 25 Iunie 2009 09:13
ce este mai bun pt incalzirea in pardoseala centrala pe gaze simpla sau cea in condesare 4 De la: epurescu_marus 21 Martie 2010 19:27
Numar de contact 1 De la: Proca 21 Noiembrie 2009 20:54
Cabina de dus in dormitor 20 De la: proftech 7 Martie 2010 21:04
lustre rosii si wenge accesibile 2 De la: kudika_8128 22 Mai 2012 17:31