Setari Cookie-uri

Back to school: machiajul ochilor pentru toamna aceasta

Trecerea de la vară la toamnă și iarnă nu se face cu prea mare bucurie. Până la urmă, vara ne distrăm, mergem în vacanțe, profităm de soare, în vreme ce toamna vine cu frig, ploaie, astenie, stări ceva mai sumbre, unde mai pui și că e vorba despre întoarcerea la școală sau la job. Totuși, avem și un beneficiu: acela că ne punem la punct cu tot ce înseamnă tendințe pentru noul sezon. În acest sens, astăzi vom vorbi despre machiajul ochilor pentru toamnă.

Pe principiul: niciodată nu este prea devreme să te pregătești, am adunat toate informațiile legate de tendințe în machiaj pentru toamna asta. Știm ce au adus stiliștii și make-up artiștii în prim plan în machiajul ochilor pentru toamnă, de la texturi, culori, accente, sau tehnici de machiaj. Și îți vom împărtăși toate secretele în rândurile de mai jos!

Sezonul ce urmează este unul atât de aleatoriu sau de eclectic, dacă vrei, încât nu aș putea spune prea clar: în ceea ce privește moda la machiaje se poartă cutare! Și asta pentru că se merge mult pe antiteze. Nu neapărat juxtapuse. Ca să mă înțelegi mai bine, se poartă machiajul natural dar și accentele neon. Se poartă și machiajul clasic smoky eyes, dar și cel cu texturi metalice. Așadar, aș putea spune că linia comună este varietatea. De la nude, la blending-uri caleidoscopice, de la volumetrii la tușe plate, grafice.

Citește și:

Este acolo un mariaj interesant al trendurilor, un mariaj ce respinge tradiționalul și creează un 2018-2019 cel puțin interesant, dacă nu dramatic. Dar mai bine descoperă ce culori să porți la ochi în toamna asta și pe ce tehnici de make-up să mergi, din rândurile de mai jos!


Continuă să se poarte machiajul ochilor pentru toamnă cu eyeliner negru, eyeliner colorat și cat-eye, adesea exagerat

Ce fel de grafisme se poartă în machiajul ochilor pentru toamnă? Gândește-te la Cleopara, dacă vrei să-ți faci o idee. Sau inspiră-te de la Dolce & Gabbana, Negris Le Brrom sau Sonia Rykiel, dacă preferi conturarea privirii cu creion sau cu tuș negru. Stiliștii au propus și variante de cat-eye, dar și variante cu creion și degradeuri, către nuanța pielii. Practic, poți alege orice consistență, de la eyeliner la creion sau tuș. Poți păstra tușa grafică, cu contur clar, ca la Dior, sau poți merge pe margini mânjite ca la Philip Lim.

Citește și:

Și dacă te plictisești de contur negru, iată ce culori să porți la ochi în toamna acestui an: toată gama de albastru e must-have, indiferent de culoarea privirii. Și asta nu este valabil doar la farduri, ci și la grafisme cu eyeliner sau tuș colorat. Adesea albastrul este mixat în mai multe tonuri dar și cu alte culori, precum galbenul ori argintiul, creând impresia unei adevărate pasiuni pentru păuni și penajul lor, nu alta! Inspiră-te de la Area, Elie Saab, Prada sau Dries Van Noten, dacă vrei acest stil colorat, definitoriu în tendințele în machiaj pentru toamna asta.

#EduardaBretas and @KaiaGerber wear layered looks in jacquard, paillette-embroidered tulle, tweed, and organza from #PradaFW18 backstage.⠀ #MiucciaPrada #MFW

A post shared by Prada (@prada) on

Citește și:

Ce culori sunt în tendințe în machiaj pentru toamna 2018? Este sezonul albastrului și al rozului

Spuneam că îți dezvălui ce culori să porți la ochi în toamna asta. Ei bine, deși este sezon rece, se vor purta multe tonuri tari, mai degrabă solare. Adică mult albastru, verde, roz, mov, oranj, galben intens. Predominante sunt tonurile de albastru sau de roz, totuși.

Se poartă accentele de culoare (turcoaz drept cat-eye la Tibi) dar se poartă tușele colorate, cât mai intens, de multe ori pe toată pleoapa, într-un mix vibrant și exuberant. Deși se întâlnesc și tușe de pasteluri, machiajul ochilor pentru toamnă este mai degrabă colorat, chiar și în ”doză” mică. Cum au folosit machiorii rozul și albastrul în tendințe în machiaj pentru toamna acestui an? Găsești inspirație la Tibi, Anna Sui, Jeremy Scott, Calvin Luo, Prada, Dior.

Citește și:

Jurnalul unei shopaholice, machiajul ochilor pentru toamnă, tendințe în machiaj pentru toamna 2018, ce culori să porți la ochi în toamna lui 2018

Alege eyeliner colorat de aici

Farduri colorate, cu multe nuanțe

Alege mascara colorată de aici


Ce culori să porți la ochi în toamna lui 2018: toate, cât mai intense, color-block, chiar și la cat-eye!

Spuneam, legat de ce culori să porți la ochi în toamna lui 2018 că ai undă verde la toate culorile! Ai și undă roz și undă oranj sau galbenă, dacă adori stilul color-block, acesta e sezonul tău!

Deși nu ai zice, machiajul ochilor pentru toamnă este dominat de farduri colorate intens. Pigmenții sunt puternici și adesea neon. Iar unul dintre cele mai reprezentative stiluri în tendințe în machiaj pentru toamna 2018 este folosirea fardului pudrat colorat, aplicat generos pe toată pleoapa, chiar până sub sprâncene, pe arcadă, fără niciun alt accent, degrade sau contur. În rest, machiajul este nude, natural, doar pleoapa este decorată cu mov (Jour Ne), oranj (Salvatore Ferragamo), galben (Noon by Noor), magenta (Salvatore Ferragamo).

Citește și:

Și, dacă te plictisești de machiajul ochilor pentru toamnă cu farduri și vrei creionare, și aici ai de ales cat-eye-uș în stil color-block. Este o coadă de pisică exagerată, care iese în evidență. Alberta Ferreti a propus cat-eye școlăresc, la Marc Jacobs am văzut cat-eye Goth, în tonuri de gri-antracit și negru, către tâmple, la Cividini am dat de cat-eye cu verde intens doar pe pleoapa inferioară iar la Prada coada de pisică a fost tot verde, tot până la tâmple, ba a mai fost decorată și cu pietre.

Extra pont: dacă adori culorile tari și contrastele dintre ele, ai noroc! Cele mai șic tendințe în machiaj pentru toamna 2018 îmbină multe tonuri puternice. Poți folosi toată paleta cromatică, în orice contrast îți dorești! Adio subtilitate, dacă te iei după aceste trenduri! Între anii 60 și anii 80, alături de actualitate s-a născut acest stil inovativ, plin de culoare. Ce culori să porți la ochi în toamna lui 2018, pe ideea de contrast? Roz și violet ca Anna Sui, cyclamen, vișiniu și negru ca Antonio Marras, oranj și verde-turcoaz ca Sies Marjan. Sauy poți să inventezi mixul tău!

Citește și:

Alege tușe argintii pe interiorul ochilor, pentru un plus de irizații metalice și alte puncte luminoase cu texturi cu glitter

Dacă e deja prea multă culoare și vrei ceva textură, stiliștii propun tușele de argintiu, metalice, lucioase. În loc iluminatorului la colțul interior al ochilor, make-up artiștii propun argintiul intens, ce captează lumina și are irizații metalice. Privirea se deschide, ochii se accentuează și par mai mari și dau o imagine nonconformistă.

Machiajul ochilor pentru toamnă are mult argintiu ca lumină la colțul interior al ochilor. La Fendi el este de sine stătăro, completând un make-up natural,. La Emporio Armani completează un smoky eyes cu gri, negru și accente de verde-smarald iar la Mary Katranzou creează un contrast lumină/umbră tare sexy.

De la metalic trecem la ruda sa: glitterul strălucitor. Și de data aceasta, ne putem baza pe glitter în tendințe în machiaj pentru toamna 2018. Fie ca accente minimal, fie cu aspect de foiță de aur, fie în machiaje decadente, bogate, de lux, textura cu sclipici a prins și pentru sezonul rece. Ce culori să porți la ochi în toamna lui 2018, dacă alegi textură lucioasă: gri, argintiu, auriu, cupru, în tușă, pulbere stelară, în strat gros, în foaie metalică sau cu pietre stil stras. Inspiră-te de la Carmen Marc Valvo, Kate Spade, Ulla Johnson, Milly, Genny, Alice McCall.


Se poartă multe farduri maro, chiar și smoky eyes cu tonuri pământii

Desigur, stiliștii au adus variante și pentru doamnele mai clasice. Paleta de marouri și de tonuri pământii este la ea acasă în acest sezon. Și este, poate, singurul machiaj ce amintește de sezonul căruia îi este destinat. Paleta de neutre – bej, tan, camel, maro, ocru, nude, sienna – în variantă cu textură mată sau lucioasă, ori amintind de cappuccino sau cafea îți conferă un look natural dar profund, misterios.

Inspiră-te de la Off-White, care a conturat ochii pe toată pleoapa superioară și pe cea inferioară cu maro-coniac, în strat fin. Sau de la Giorgio Armai ce realizează smoky eyes cu tonuri de maro și lumini nude. Ori de la Chanel care a introdus și ceva irizații aurii. Machiajul ochilor pentru toamnă poate fi și așa!

La fel de bine, tot în tendințe în machiaj pentru toamna 2018 se situează și smoky eyes cu pământuri, gri, negru, maro, pe ideea de ”bedrrom eyes”. Adică ochi accentuați, bogat machiați, adesea cu genele încărcate de mascara, și cu acel ceva misterios și senzual. Dacă te decizi la un smoky, iată ce culori să porți la ochi în toamna lui 2018: antracit și roz-neutru pe buze ca la Tom Ford, maro și vișiniu pe buze ca la Area, gri, argintiu, negru și roșu lucios ca la Miu Miu.


Totul să fie completat de mascara colorată!

Spuneam ceva mai sus că machiajul ochilor pentru toamnă este dominat de tușe de eyeliner colorat intens. Stiliștii au preferat să aducă o infuzie de vară și de bucurie cu ajutorul creionului colorat la ochi dar și cu accente intense de mascara.

Poți contura ochii cu următoarele nuanțe în tendințe în machiajul pentru toamna 2018: cu galben intens ca la Dior, cu turcoaz și violet ca la Tibi ori cu albastru-cobalt, ca la Calvin Luo. Sau poți alege make-up natural pe toata fața, cu o mascara generoasă într-o culoare nefirească. Genele devin vedete în sezonul rece ce vine. Salut, din nou, dragi ani 90! Dacă alegi mascara de acest gen, iată ce culori să porți la ochi în toamna lui 2018: violet ca la Dries Van Noten, alb ca la Concept Korea și galben-neon ca la Dries Van Noten.


Fără doar și poate machiajul ochilor pentru toamnă e generos și va satisface pe toată lumea! Până când vorbim și despre ce culori se poartă pe buze, în obraji sau în păr, îți urez spor la exersat noile tehnici și spor la cumpărături!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.