Setari Cookie-uri

Advertorial EduAct construiește un centru multifuncțional pentru educație non-formală pentru 120 de elevi din Călărași

La doar un an de la înființare, asociația EduAct a reușit demararea lucrărilor pentru construcția unui centru multifuncțional în cadrul școlii din satul Dorobanțu, Călărași, unde se desfășoară programul Prezent! Pentru viitor. Astfel, peste 120 de elevi vor avea acces la un spațiu modern care va pune la dispoziția copiilor primul laborator de informatică, prima bibliotecă, dar și un spațiu adecvat pentru activități de educație non-formală, cu scopul de a preveni riscul de abandon școlar.

Beneficiarii direcți ai programului sunt cei 127 de elevi care învață în trei schimburi, în doar două săli de clasă și o anexă pentru grădiniță. În lipsă de spațiu, orele de studiu ale copiilor sunt scurtate pentru a acomoda cele trei schimburi și limitează desfășurarea activităților extra curriculare. Noua construcție va asigura copiilor spațiu pentru un laborator de informatică, o bibliotecă, dar și spațiu pentru activități de educație non-formală.
Satul Dorobanțu se află la doar 40 minute de București, ceea ce îl transformă într-o resursă excelentă de forță de muncă, însă are o populație majoritară cu cel mult 8 clase, conform “Atlasului zonelor marginalizate” al Băncii Mondiale, fapt care îl scoate de pe harta pieței muncii. Prin programul “Prezent! Pentru viitor”, asociația EduAct intervine la nivelul învățământului primar, pentru a preveni riscul de abandon școlar prin activități de educație non-formală care au rolul de a dezvolta gândirea copiilor, vocabularul, aptitudinile și încrederea în sine, cultivându-le astfel dorința de a-și continua studiile.

“Ne-au fost donate laptopuri, dar nu am avut unde să le instalam. Ne derulăm programul în timpul pauzelor dintre seriile de elevi care urmează să intre la clasă și este evident că în acest ritm nu avem cum să ne atingem obiectivele de a susține actul educațional în mod corespunzător, nici de a avea un aport relevant în reducerea sau măcar staționarea abandonului școlar și a numărului de repetenți la nivelul școlii. De aici a apărut nevoia de a construi un spațiu pe care îl putem dota cu laptopuri și cărți, în care copiii pot participa la activități de educație remedială și non-formală”, a declarat Ioana Breazu, Președinte Asociația EduAct.

15% dintre elevii români își abandonează studiile

Obiectivul Asociației EduAct este să completeze cu educație non-formală curricula școlară și să participe la reducerea punctelor de abandon școlar, a absențelor și a numărului de repetenți în unitățile de învățământ în care intervine. Cu o rată națională de abandon școlar de 15% și cu un grad de sărăcie de 34,5%, România se află în topul clasamentelor din UE. Nevoia de intervenție, în mod special în zonele rurale, acolo unde nu se pune accent pe educație și există riscul creării unui cerc vicios, este majoră.

Demersul EduAct este susținut prin donații din partea mai multor companii, dar și cu sprijinul Auchan România, care donează 100.000 lei pentru rechizitele eco-friendly marcă proprie achiziționate de către clienții săi, cu scopul de a susține programul asociației, precum și dezvoltarea și echiparea centrului multifuncțional.
„Ne bucurăm să sprijinim acest proiect și să clădim astfel, alături de EduAct, un viitor mai sigur pentru copii, continuând în acest fel demersurile noastre de a susține educația în medii vulnerabile. Invităm părinții care își fac în această perioadă cumpărăturile pentru școală să aleagă rechizite ecologice, gestul lor însemnând nu doar că susțin o cauză nobilă, ci și că sunt cumpărători responsabili, cu grijă față de mediul înconjurător”, a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan România.

Până pe 19 septembrie, Auchan a pregătit mii de articole dedicate începutului noului an școlar, parte din oferta Back to School, în toate magazinele din rețea. Printre acestea se numără și o selecție variată de articole eco din plastic reciclat, carton certificat FSC, hârtie sau alte ambalaje cu conținut redus de plastic, compania având o politică amplă și un angajament de reducere a consumului de plastic, parte din strategia de sustenabilitate. Gama eco cuprinde și instrumente de scris cu o durată mai mare de viață, de două ori mai mare față de instrumentele obișnuite și rezerve pentru acestea.

  • Auchan susține programul Asociației EduAct printr-o donație de 100.000 lei

Donația Auchan susține construcția anexei în cadrul școlii din satul Dorobanțu, județul Călărași, precum și sprijinirea a 30 de elevi incluși în programul “Prezent! Pentru viitor” al Asociației EduAct.


Kudika
15 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.