Setari Cookie-uri

6 secrete intr-o salata sanatoasa

Foarte multe persoane tind sa creada ca salata este una dintre cele mai sanatoase preparate si ca pot scapa de kilogramele in plus prin consumarea in exces a acesteia. Intr-adevar, frunzele de salata sau legumele sunt bogate in vitamine, antioxidanti si contin foarte putine calorii, insa sosurile pe care le folosim la salata sau alte ingrediente reprezinta o sursa de grasimi si calorii inutile.

Foarte multe persoane tind sa creada ca salata este una dintre cele mai sanatoase preparate si ca pot scapa de kilogramele in plus prin consumarea in exces a acesteia. Intr-adevar, frunzele de salata sau legumele sunt bogate in vitamine, antioxidanti si contin foarte putine calorii, insa sosurile pe care le folosim la salata sau alte ingrediente reprezinta o sursa de grasimi si calorii inutile.

Invata sa iti prepari o salata gustoasa si sanatoasa punand in aplicare urmatoarele sfaturi:

1. Inlocuieste sau suplimenteaza salata verde cu spanac

Desi salata verde este unul dintre cele mai folosite ingrediente in prepararea unei salate, spanacul este mult mai bun deoarece contine foarte mult fier, calciu si vitamina B. In plus este bogat in fibre, fiind astfel un bun aliat in dieta ta deoarece iti mentine senzatia de satietate pana la urmatoarea masa, iar tu nu vei mai fi nevoita sa mananci gustarile dintre mese.

Nota: vegetarienii sunt cu atat mai predispusi la carentele de fier deoarece prima sursa de fier pentru organism este carnea. Iata de ce, acestia ar trebui sa manance spanac ori de cate ori au ocazia.
Sfat: cand cumperi spanac, fii atenta la culoarea pe care o are. Cu cat este mai inchis la culoare, cu atat contine mai multi nutrienti.

2. Foloseste crutoane in locul maslinelor

Maslinele negre contin foarte mult sodiu iar o dieta bogata in sodiu creste retentia de apa si implicit tensiunea arteriala, provocand boli ale inimii. Doar 6 masline contin aproximativ 390 de mg de sare, aportul zilnic de sare fiind limitat la 2300 de mg.

Inlocuieste maslinele negre cu masline verzi sau crutoane.

3. Adauga porumb in salata

Porumbul este o sursa bogata de nutrienti si contine:

- vitamina B1 (ajuta la buna functionare a sistemului nervos si a inimii);
- vitamina B5 (incetineste imbatranirea si creste imunitatea organismului);
- vitamina E (reduce riscul aparitiei bolilor de inima si previne artrita);
- vitamina C (creste rezistenta la infectii);
- fibre;
- fosfor (ajuta la mentinerea pH-ului din organism);
- magneziu (mentine sanatatea muschilor si oaselor).

4. Foloseste peste in salata
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.