Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Tudor Chirila

Iubirea incepe cu intrebari simple pe care le rostim si sfarseste cu intrebari la fel de simple pe care nu le punem niciodata.

Tudor Chirila (28 mai 1974, Bucuresti) este un actor, muzician si compozitor roman, fiul regretatului Ioan Chirila, renumit scriitor si jurnalist sportiv, si al Iarinei Demian, actrita si regizoare. In teatru a debutat in 1995, cu proiectul UNITER “Trupa pe butoaie”, din 1996 face parte din trupa Teatrului de Comedie, iar in 2004 a castigat un premiu UNITER cu rolul Malvolio din “A douasprezecea noapte” de William Shakespeare, in regia lui Gelu Colceag. A colaborat de-a lungul timpului cu unii dintre cei mai valorosi regizori de teatru, cum ar fi Alexandru Darie, Alexandru Tocilescu, Horatiu Malaele, Alexandru Dabija, Iarina Demian. In cariera cinematografica, a jucat in “Nordrand” (1999), “Milionari de weekend” (2004), “Legaturi bolnavicioase” (2006), iar intre 2006 si 2012 a filmat mai multe scurtmetraje romanesti.

Citește și:


A fost solistul formatiei “Vama Veche”, insa dupa scindarea acesteia in 2006, a fondat, alaturi de Eugen Caminschi, formatia “Vama”, iar ceilalti membri, Traian Balanescu, Liviu Manescu si Razvan Lupu, au infiintat “Trupa Veche”. Discografia trupei include titluri ca “Nu am chef azi” (1998), “Vama Veche” (1999), “Nu ne mai trageti pe dreapta” (2000), “Am sa ma intorc barbat” (2002), “Best of Vama Veche” (2004), “Vama Veche Live” (2005), “Fericire in rate” (2006), iar in cadrul formatiei “Vama”, a lansat albumele “Vama” (2008) si “2012” (2012).

A desfasurat activitati filantropice si proiecte cu impact social si cultural, “Premiile Ioan Chirila”, “Cruciada Culturii”, “Chirila in licee”. In 2012 isi publica prima carte, “Exercitii de echilibru”, o selectie de texte scrise intr-un stil dulce-amar despre dragoste, pasiuni, nostalgie si libertate, subliniind cel mai important mesaj: sa iubesti si sa fii liber.

Citește și:

Poti comanda online cartea lui Tudor Chirila.

ALEGERE

“Poti sa te conformezi si poti sa alegi sa mori in fiecare zi sau poti sa alegi sa te nasti in fiecare zi. Sau poate nu poti sa alegi nimic. Nimic.”

ALTRUISM

“Iubirea de sine inseamna sa reusesti sa-ti creezi premisele unei vieti frumoase, tinand cont (si) de ceilalti. Egoismul te face sa nu tii cont de cei din jur si, prin urmare, sa ranesti.”

AUTENTICITATE

“Cand eram copil, plangeam fara sa ma gandesc la alte lucruri in acelasi timp. Cand eram copil, plangeam si ma gandeam la lacrimile mele. Cand eram copil, radeam pana ma durea burta. Cand eram copil, nu tanjeam si nu mi-era dor. Cand eram copil, iubeam fara sa stiu.”

CONFIRMARE

“Cand vrei sa te confirmi la nesfarsit, cand faci lucruri din dorinta de a te confirma si percepi totul ca pe o provocare, nu te mai bucuri de lucrul in sine. Cand totul e o provocare, devii incrancenat.”

Citește și:

    CONSTIINTA

    ”Nu, din pacate, constiinta nu e reglabila ca un ceas desteptator. Ar fi atat de simplu sa ne amintim zilnic ca trebuie sa construim amintiri frumoase.”

    DEMNITATE

    “Demnitatea in suferinta pare a fi singura cale. E spirt pe rana deschisa. Ustura si curata.”

    DIFERENTA

    “-Suntem diferiti… Ce iubesti la mine?
    -Tot ce nu pot fi eu…”

    DUALITATE

    “Pentru ca iubirea e perfida pe cat e de curata. Ea se naste si infloreste cu cele mai inaltatoare sentimente, dar moare otravita de cele mai ascunse indoieli.”

    FERICIRE

    ”O singura intrebare uitam sa ne punem, preocupati de aceasta goana nebuna: Daca fericirea este cea care ne cauta pe noi si nu ne gaseste pentru ca ne jucam prea mult de-a baba-oarba? Daca fericirea cauta in noi tot ce cautam noi si noi in ea? Daca fericirea reclama fericirea?”

    Citește și:

      HAR

      “Desi, stiintific, se incearca sa se demonstreze ca e totul chimic, eu cred ca treaba asta nu are legatura numai cu noi, oamenii. Iubirea e har care coboara asupra noastra. Ea nu e accesibila oricui. Poti sa-ti doresti ani la rand sa ti se intample si sa mori fara sa stii cum e. Nu pocnim din degete si iubim.”

      INCEPUT

      “Iubirea incepe cu intrebari simple pe care le rostim si sfarseste cu intrebari la fel de simple pe care nu le punem niciodata.”

      INTUITIE

      “Marea satisfactie in viata unui om este sa existe langa el cineva care sa-i ghiceasca toate miscarile. Sa-l cunosti atat de bine pe partenerul de viata, incat sa te identifici cu el.”

      INSETARE

      ”Ati vazut filmele alea in care oamenii, ca sa se razbune, mai trag niste gloante in cadavrul dusmanului lor, desi stiu ca acesta e mort? Ei bine, oricate gloante ai descarca in cadavrul unei iubiri pierdute, n-o sa-ti potolesti setea.”

      MAHMUREALA

      “O iubire terminata e o mahmureala groaznica, pe care te juri ca n-o sa mai faci asta vreodata pentru ca nu mai ai putere-si oricum, undeva, candva, la un colt de plaja, pe o alee sau pe toboganul nu mai stiu carei zile te asteapta un sac de iubire gata sa ti se sparga din nou in cap.”

      Vizionare placuta


      Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.