Setari Cookie-uri

Cum își educă Dragos Bucur copiii prin sistemul homeschooling: Este mult mai simplu decât vă închipuiți...

Dragoș Bucur are 3 copii, pe care îi crește alături de soția sa, cu multă iubire și răbdare. Cei mici nu merg la școală și învață în sistem homeschooling, despre care, spune actorul, le aduce doar beneficii.

Cu 18 ani de căsnicie în spate, Dragoș Bucur și Dana Nălbaru formează un cuplu care a traversat numeroase provocări, dar a ales să își crească copiii într-un mod cu totul special. Cei trei copii ai lor, Sofia (17 ani), Kadri (7 ani) și Roxana India (11 ani) au parte de o educație nonconformistă, departe de băncile școlii.

Totul a început în anul 2016, atunci când cuplul a luat decizia de a o retrage de la școală pe fiica lor cea mare, Sofia. Dragoș Bucur a explicat în podcastul lui Cătălin Măruță că au optat pentru homeschooling pentru a oferi copiilor o altă perspectivă asupra școlii și a lucrurilor pe care le au de învățat.

„Sunt mult mai mulți oameni care își educă copiii în homeschooling decât crezi. Și atunci erau. Sofia are 17 ani și a început homeschooling-ul când avea 9 sau 10 ani. Erau mulți și atunci, dar nu se vorbea, pentru că nu apăruse cineva – persoană publică – despre care să se și știe. Este mult mai simplu decât vă închipuiți. Este mult mai normal după ce te obișnuiești. Părerea mea este că dacă părinții au timp la dispoziție este mult mai bine pentru relația dintre ei și copii”, a spus Dragoș Bucur.

Citește și:

Într-un podcast al lui Cătălin Măruță, Dragoș Bucur a vorbit deschis despre experiența lor cu această metodă atipică de învățare.

„Homeschooling înseamnă lipsa unui sistem așa cum vă închipuiți voi ceilalți care sunteți copii în sistem. Toată lumea mă întreabă – Păi, și cum faci lecțiile, de la 3 la 6? Sofia se trezește la 5.30 dimineața, ca să se ducă la antrenament. Face BJJ – brazilain jiu jitsu. Ea alege să se trezească așa, ca să se ducă cu autobuzul la antrenamente. Poți să alegi să aibă o programă. Sofia are o programă. Este înscrisă la o școală acreditată. Dă examene semestrial, are examen la final. Trebuie să ia niște credite ca să poată merge mai departe. Școala este recunoscută inclusiv în România. Așa e și cu Roxana, și cu Kadri. Dar îți trebuie timp. Așa cum ai grijă de copilul tău până la 6 ani până îl dai la școală, așa îi acorzi timp și în continuare”, a mai spus actorul.

Citește și:

Recent, Dana Nălbaru a dezvăluit că fiul lor, Kadri, în vârstă de 7 ani, și-a manifestat interesul pentru fizică și chimie. În căutarea unui profesor care să îi ofere meditații, Dana a subliniat că Kadri, deși încă micuț, are o capacitate de învățare uriașă și este avansat în materiile științifice.

„La 3 ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La 6 ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână, cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depășită. Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere”, povestea acum ceva timp Dana Nălbaru despre fiul ei. Totodată, ea a mai adăugat atunci că sistemul de învățământ tradițional nu l-ar ajuta prea mult pe băiatul ei, așa că micuțul Kadri studiază acasă. „Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari, iar lui nu-i place să stea între mulți oameni.

Citește și:

Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă. Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul. Dar dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat”, a mai povestit Dragoș Bucur, în podcastul în care a fost invitat recent.

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.