Setari Cookie-uri

Cum sa iți construiesti imaginea: 5 pași pentru a avea atitudinea potrivită in relația cu clienții

La sfârșitul unei prezentări susținute recent în cadrul unui summit online, una dintre participante mi-a scris că se teme să le vorbească despre afacerea ei celorlalți pentru că nu vrea să pară că vrea să le vândă ceva.

Și totuși, dacă nu vorbim despre ceea ce facem, dacă nu ne promovăm, este mai greu ca oamenii să afle despre serviciile sau produsele noastre. Totul ține însă de felul în care privești lucrurile și pe tine. Iată cinci pași pentru a avea atitudinea potrivită față de clienții tăi.

Cinci pasi pentru a avea atitudinea potrivita fata de clientii tai

1. Gândește-te în primul rând la ceea ce oferi și nu la ceea ce primești

Atunci când te concentrezi asupra a ceea ce ai de dăruit și nu asupra a ceea ce vrei să obții, energia ta se schimbă. Devine mai ușor să abordezi oamenii pentru că intenția ta este să îi ajuți și nicidecum să obții tu ceva de la ei. Sesizezi diferența?

2. Cultivă-ți încrederea în tine

Atunci când ai încredere în tine și în ceea ce ai de oferit, atitudinea ta se schimbă. Știi foarte bine că ai de adus o contribuție prețioasă în viața cuiva prin urmare nu ai nici o reținere să vorbești despre serviciul sau produsul tău. Din contră, o faci cu bucurie și cu entuziasm deoarece conștientizezi care îi sunt beneficiile.

Citește și:

3. Cultivă-ți stima de sine

Atunci când stima ta de sine este ridicată, își conștietizezi valoarea și știi că meriți tot ceea ce este mai bun pe lume. Ai dreptul la bucurie, iubire, abundență și vise împlinite. Astfel, încetezi să te auto-sabotezi spunându-ți, în subconștient, că nu ești vrednică de toate aceste lucruri.

4. Imbunătățește-ți relația cu banii

Este vorba atât de credințe limitative dar și de educație financiară. Vorbe dim bătrâni precum ”banii sunt ochiul dracului” sau ”banii nu aduc fericirea”, ne pun într-o poziție defensivă față de bani. Suntem conștiente că avem nevoie de ei dar în același timp ne temem să îi avem deoarece nu vrem să fim percepute ca fiind niște persoane rele. Gândește-te că cu cât dispui de mai mulți bani cu atât îi poți ajuta mai mult pe cei din jur. De asemenea, educația financiară îți permite să îți gestionezi mai bine finanțele.

Citește și:

5. Pornește de la abundența pe care o ai de oferit, nu de la lipsa pe care o simți în viața ta

Dacă pleci de la premiza că ai mai vrea să faci niște bani în plus pentru că nu ai suficient, lucrurile nu vor merge foarte bine. In tot ceea ce faci va exista un soi de disperare care va îndepărta atât oamenii cât și banii. Dacă pleci însă de la premiza că ai ceva extraordinar de oferit, situația va fi diametral opusă. Oamenii vor simți abundența a ceea ce tu ai de dat și vor fi atrași de aceasta.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By SmartPhotoLab

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.