Setari Cookie-uri

6 detalii la care trebuie să fii atentă atunci când pregătești carnea de pui

Carnea de pui este mereu o alegere perfectă, fie dacă ești pe fugă și trebuie să gătești ceva rapid, fie ai timp să pregătești o masă specială pentru cei dragi de acasă.

Este o sursă importantă de proteină, dacă nu chiar cea mai importantă și e o carne slabă, care se gătește repede și merge bine cu orice fel de garnitură. Carnea de pui este mereu o alegere perfectă, fie dacă ești pe fugă și trebuie să gătești ceva rapid, fie ai timp să pregătești o masă specială pentru cei dragi de acasă.

6 detalii la care trebuie să fii atentă atunci când pregătești carnea de pui

1. Nu trebuie spălată chiar înainte de a fi gătită

Este important să speli de fiecare dată carnea pe care vrei să o gătești, dar evită să faci acest lucru chiar înainte de a o pune pe foc, pentru că de cele mai multe ori te vei trezi că se va lipi, mai ales dacă nu dispui de ce cele mai bune vase, precum o tigaie grill, dacă vrei un grătar rapid și gustos, sau vase de fontă, excelente dacă vrei să pregătești un pui suculent cu legume la cuptor. Daca ții cont de această regulă, puiul nu se va lipi, va avea aromă și nici nu își va pierde valorile nutriționale.

Citește și:

2. Cum condimentezi corect puiul

Ca să capete o aromă cu adevărat spectaculoasă, puiul trebuie marinat cu ceva timp înainte de a fi gătit. Ce trebuie să nu faci este să-l lași expus în bucătărie, pentru că se poate contamina cu bacterii. Folosește o pungă vidată și pune-l la frigider.

3. Așteaptă să ajungă la temperatura camerei

Atunci când vrei să dezgheți puiul, scoate-l de la congelator și lasă-l peste noapte în frigider. Evită însă greșeala de a-l găti imediat după ce l-ai scos din frigider. Indicat este să îl scoți cu o oră mai devreme, ca să ajungă la temperatura camerei. Astfel, vei evita situația neplăcută în care puiul va fi ars la exterior și crud la interior, mai ales dacă nu a fost feliat subțire.

4. Evită să îl amesteci cu alte ingrediente din mâncare atunci când este crud

Citește și:

Chiar dacă nu ai foarte mult spațiu în bucătărie, nu este niciodată o idee bună să pui carnea macră alături de alte ingrediente pe care ai de gând să le gătești. Riști să suferi o toxiinfecție din cauza bacteriilor care pot contamina legumele.

5. Gustul puiului fără piele și dezosat va fi mereu mai slab

De foarte multe ori, puiul fără piele și dezosat pare o alegere mai simplă, pentru că te scapă de o muncă suplimentară. În realitate, acesta își va pierde toată aroma, iar pielea îi va oferi un plus de grăsime care îl va ajuta să se gătească mai bine. Aceasta din urmă nici nu trebuie mâncată la final, dacă ții la cantitatea optimă de calorii consumate, pentru că o poți îndepărta rapid.

6. Încinge bine tigaia sau grătarul înainte de a pune carnea

Citește și:

Atunci când vrei să te bucuri de un piept de pui ușor caramelizat, poți adăuga la început puțin ulei din nucă de cocos, mult mai sănătos, iar apoi așteaptă ca tigaia sau grătarul să se încingă bine. Așteaptă opt minute și întoarce puiul (peste care poți pune un pic de grăsime, chiar și unt, ca să-i ofere un plus de savoare). Un lucru important în acest moment al acțiunii este să domolești puțin flacăra.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: MilanMarkovic78

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.