Setari Cookie-uri

Cum să ai mai multă grijă de lucrurile tale

Recomandări pentru a avea mult mai multă grijă de obiectele tale.

Dacă ești adolescentă și 2020 a fost unul dintre cei mai dificili ani pentru tine, anul acesta ai ocazia să recuperezi. După eradicarea pandemiei – care probabil va fi în viitorul apropiat, având în vedere că în România campania de vaccinare a început să fie implementată, fii pregătită să îți reiei viața socială, cursurile și pasiunile și dă uitării tot ce a fost mai puțin plăcut în izolare. Cu lecțiile învățate și cu mult entuziasm, fii deschisă să faci tot ceea ce ți-a lipsit aproape un an.

Și dacă petrecând mai mult timp acasă, părinții sau surorile au avut suficient timp la dispoziție să taxeze orice defect, poți să-ți impui tu singură să îndrepți ceea ce ar putea fi îmbunătățit, cum ar fi păstrarea ordinii, adoptarea unei diete sănătoase, grija față de lucrurile tale.

Citește și:

În acest articol îți vom oferi câteva trucuri și recomandări despre ceea ce poți face pentru a fi mai atentă cu ceea ce deții. În primul rând, nu trebuie să te culpabilizezi, căci această neglijență este una tipică adolescenților, însă pe termen lung nu îți va aduce nimic bun.

Protecție suplimentară

Degeaba îți schimbi telefonul anual dacă de fiecare dată acesta are display-ul crăpat, carcasa fisurată și firul de la încărcător rupt. Dacă atunci când ți-ai cumpărat un telefon nou sau dacă l-ai primit și ai amânat achiziționarea unui model de huse telefoane, trebuie să știi că nu ai procedat corect. O husă de protecție nu doar că va proteja dispozitivul în cazul unui impact, cum ar fi scăparea lui pe scările din beton ale blocului, ci îl va proteja și de umiditate, de exemplu, de praf și murdărie. Extrem de accesibilă, într-o varietate de modele indiferent de tipul telefonului, o husă de protecție este fără doar și poate un must-have. Observația este valabilă și pentru laptop. Dacă nu ai un rucsac special sau o geantă în care să-l așezi atunci când îl transporți, ar fi bine să te mobilizezi sau să le explici părinților de ce îți este necesară. În ambele cazuri, indiferent de cât de performante ar fi, nu ține aceste electronice în priză peste noapte, deoarece se pot defecta mai ușor decât ai putea crede. După ce telefonul e încărcat, îl poți deconecta de la o sursă de curent, iar după ce închizi laptopul, scoate-l imediat din priză. Dacă ai și o cameră foto, procedează în mod similar, pentru a avea șansa de a face cât mai multe poze frumoase în timp.

Citește și:

camera foto

Compartimentare

Dacă organizarea și ordinea nu sunt punctele tale forte, atunci probabil ți-ai dat și singură seama că trebuie să insiști asupra acestor aspecte. În loc să-ți ții actele și banii alandala în geantă, ai putea să îți cumperi un portofel în care să le așezi pe toate după anumite criterii, cum ar fi importanța, frecvența folosirii lor, mărimea.

Totodată, poți să îți cumperi cutii și cutiuțe în care să-ți depozitezi „mărunțișurile”, cum ar fi surplusul de obiecte de papetărie, colecția de brelocuri, obiectele decorative în care nu te mai regăsești, medicamentele. O idee bună ar fi să începi să și donezi ceea ce tu nu mai folosești, iar alții poate că nu au. În acest sens, triază-ți hainele, renunță la cele foarte uzate, scămoșate, decolorate, iar pe cele pe care nu le mai porți sau a căror mărime nu ți se mai potrivește le poți posta pe un grup de Free Cycle pentru a le da unor persoane care chiar se vor bucura să le poarte. Încearcă să le așezi în șifonier pe categorii, iar în sertare separate să pui șosetele, lenjeria intimă, eșarfele.

Citește și:

La început nu îți va fi ușor, dar apoi îți va intra în obicei să fii mult mai atentă și să ții cont de aceste detalii. Până la urmă, orice lucru costă și ar fi păcat să nu îl folosești la capacitate maximă. Totodată, ferește-te să împrumuți ceea ce tu ai deja, mai ales haine sau accesorii. Cât despre truse de machiaj sau obiecte de îngrijire și stilizare personală (epilator, ondulator, placă de întins părul), acestea nici nu ar trebui să intre în discuție. Sunt ale tale și doar tu le poți folosi fără să te expui vreunui risc.

Sursă foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.