Setari Cookie-uri

Interviu Maya Sorian: Povestea Zurli continuă cu Bucurire în farfurie, alături de Maya și Mascotele Zurli

Povestea Zurli este despre copilăria trăită frumos, cu zâmbetul pe buze, cu multă joacă și învățăminte atent împachetate în cel mai educativ mod cu putință, așa cum doar Mirela Retegan știe să o facă. Universul Zurli își continuă drumul în inimile celor mici, de această dată cu o mare surpriză! Maya Sorian, fiica Mirelei Retegan, cea "responsabilă" pentru crearea acestui proiect minunat, preia rolul de prezentatoare și vă așteaptă alături de Mascotele Zurli, la Teatrul Lipscani, în cel mai nou spectacol, "Bucurie în Farfurie".

KUDIKA: Bună, Maya! Mă bucur să te cunosc! Spune-mi, te rog, ce reprezintă pentru tine proiectul Zurli?

Maya Sorian: Zurli reprezintă copilăria mea. Este mai mult decât un proiect, este un fel de a fi, este modul în care eu am fost crescută de mama mea. Iubesc Zurli, pentru că reprezintă bucurie, joacă și iubire. Zurli este transformare, iar pe mine m-a transformat într-un om atent, grijuliu și fericit.

KUDIKA: Dacă ai putea face ceva diferit în acest proiect, care ar fi acel lucru?

Maya Sorian: Sunt o persoană care are nevoie de mult timp ca să se pregătească pentru ceva. Eu trebuie să procesez, să întorc o idee pe toate părțile… Mama, în esența ei, funcționează diferit, pentru că este creator. Ea are o idee – și într-o săptămână a rezolvat tot! În cazul proiectului „Bucurie în Farfurie” ne-am întâlnit undeva, la mijloc, și am reușit să îl punem pe picioare în două luni și jumătate.

Citește și:

KUDIKA: Care sunt ideile sau valorile Zurli pe care vrei să le transmiți mai departe? Ce ai dori să adaugi?

Maya Sorian: Valorile Zurli cu care mă identific cel mai mult fac parte din felul de a fi al unui om. Bunătate, răbdare, grijă și iubire. Cred că orice copil trebuie învățat că, dacă face lucrurile cu bucurie și pasiune, acestea vor merge fix așa cum vrea el să meargă.

KUDIKA: Cum sunt copiii Zurli? Care este cea mai mare împlinire a ta, după terminarea unui spectacol Gașca Zurli?

Maya Sorian: Copiii Zurli sunt veseli și buni. Mi-am petrecut toată adolescența în sălile de spectacol Zurli și, de fiecare dată, cea mai mare împlinire a mea este să vad cum părinții își cresc copiii cu valorile cu care am crescut eu. Îmi place să observ iubirea de familie și mă bucur că am inspirat toate cântecele și poveștile care îi aduc pe cei mari și pe cei mici împreună.

Citește și:

KUDIKA: Urmează să prezinți și tu, la rândul tău, spectacolele Zurli, în rol de prezentatoare, exact ca mama ta. Cum ai primit această propunere? Ce te-a determinat să pășești pe drumul mamei tale, Mirela Retegan?

Maya Sorian: Propunerea a venit, cumva, din ambele părți. Odată întoarsă acasă, i-am spus mamei că mi-aș dori să reintru în Universul Zurli. Am fost foarte implicată în povestea asta, dar apoi am plecat din țară și a fost aproape imposibil să rămân conectată. Mama mi-a fost întotdeauna cel mai bun mentor, dar a trebuit să mă maturizez și să realizez că degeaba caut în altă parte ceea ce am deja la mine în ogradă. Când mi-a sugerat să facem spectacolul cu Mascotele Zurli, deși puțin speriată, cel mai mult am fost bucuroasă că are încredere să dea pe mâna mea un proiect atât de important.

Citește și:

KUDIKA: Care este cel mai bun sfat primit de la Mirela Retegan?

Maya Sorian: Că toate trec. Bucuriile, tristețile, absolut toate trec și revin în diferite perioade ale vieții. Așa că, am învățat de la ea să trăiesc în momentul prezent: Astăzi, Aici, Acum!

KUDIKA: Care este cea mai mare lipsă pe care copiii din ziua de astăzi o au, din punctul tău de vedere?

Maya Sorian: Lipsa conectării fizice. Asta este o lipsă pe care cred că o avem cu toții, nu doar cei mici. Trăim în lumea tehnologiei, ne luăm cu viața și uităm cât sunt de importante momentele în care fizic ne conectăm unii cu alții. Îmbrățișările, atingerea și căldura corpului ne fac să ne simțim mai susținuți decât orice mesaj frumos.

KUDIKA: Aveți spectacolele Gașca Zurli, Mascotele Zurli, diverse campanii umanitare, Magazinul Zurli, iar lista poate continua. Ce noi proiecte urmează în viitor?

Citește și:

Maya Sorian: De când cunosc eu Universul Zurli, cele mai puternice proiecte apar prin inspirație. Momentan, eu abia aștept spectacolele mele cu Mascotele Zurli, noul meu cântecel scris într-un mod foarte frumos de mama și cel mai nou joc Zurli, „Bucurie în Farfurie”.

KUDIKA: Care este acel lucru de care ești cel mai mândră atunci când te gândești la tot proiectul Zurli?

Maya Sorian: Mă simt mândră să pot spune ca am fost inspirație pentru acest proiect. Sunt mândră când văd câți copii influențează în bine, câte generații pot mărturisi că, pentru ele, Zurli le-a fost copilărie. Eu sunt mândră că am fost acolo și că am urmărit cum Zurli a devenit fenomen național. Mă simt norocoasă că am avut oportunitatea de a privi acest proces din primul rând.

Citește și:

KUDIKA: Un mesaj pentru toți cei care iubesc Zurli și care așteaptă cu nerăbdare să te vadă în rolul de prezentatoare.

Maya Sorian: Vă mulțumesc că iubiți Zurli așa cum îl iubesc și eu! Abia aștept să facem cunoștință, să ne bucurăm împreună în cel mai frumos și sigur loc de joacă: Universul Zurli!

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.