Setari Cookie-uri

14 Lucruri pe care trebuie să le faci în 2024 pentru ca sufletul tău să fie cu adevărat fericit

Fericirea vieții tale depinde în mare măsură de calitatea acțiunilor tale zilnice. 

Pe măsură ce ne apropiem de finalul anului, amintește-ți că ai nevoie de aproximativ 66 de zile pentru a îți forma un obicei nou. Așa că, în următoarele săptămâni încearcă să folosești în mod conștient sfaturile de mai jos astfel încât să începi cu dreptul anul 2024 și să îți faci sufletul cu adevărat fericit:

1. Începe să ai un ritualuri simple care să te liniștească în momentele mai puțin frumoase. Când simți că viața îți fuge de sub picioare, îndreaptă-ți atenția asupra ritualurilor simple - fă-ți patul, spală vasele, udă plantele, șterge praful. Simplitatea atrage calmul, liniștea și recunoștința în viața ta.

2. Începe să filtrezi zgomotul din viața ta. Ai grijă pe cine lași să îți dea sfaturi. Nu asculta cea mai zgomotoasă voce în fiecare zi, ascult-o pe cea adevărată.

Citește și:

3. Începe să alegi diferit pentru propria ta bunăstare. O mare parte din viața ta este rezultatul micilor alegeri pe care le faci în fiecare zi. Dacă nu îți place o parte din viața ta, atunci este timpul să începi să schimbi lucrurile și să faci alegeri mai bune în zilele și săptămânile următoare.

4. Începe să fii productivă (și nu ocupată). Există o mare diferență între a fi ocupată și a fi productivă. Dacă te concentrezi pe creșterea ta, atunci învață să fii atentă la progres pentru că acesta este cel mai important.

5. Începe să îți dedici timp în fiecare zi ție. Indiferent de cât de ocupată ești, permite-ți ca în fiecare zi să faci ceva pentru tine. Chiar și 15-20 de minute contează enorm pentru bunăstarea și liniștea ta.

Citește și:

6. Începe să te îndepărtezi de tot ce este negativ în viața ta - lucruri, oameni, situații și întâmplări. Nu ai nevoie de toxicitate și negativitate pentru că acestea te trag în jos. Și cel mai bun mod de a te îndepărta de ceva negativ este să te îndrepți către ceva pozitiv.

7. Începe să fii recunoscătoare pentru ceea ce trăiești. În mijlocul furtunii învață să apreciezi lucrurile mărunte, simple și frumoase din viața ta - și îți vei da seama cât de mult ți se va schimba starea de spirit.

8. Începe să faci ceea ce este corect pentru tine (chiar dacă aceasta nu este cea mai ușoară opțiune). Fă ceea ce este bine, nu ceea ce este mai ușor.

9. Începe să te compari cu tine însăți (și cu nimeni altcineva). Uită ce au alții și unde sunt. Nu te interesează viața lor, nu mergi în pantofii lor și nu vei fi niciodată în locul lor. Așa că trebuie să înveți să te concentrezi pe ceea ce este mai bine pentru tine. Stabilește-ți priorități și obiective și nu uita că singura persoană cu care ești în competiție ești chiar tu.

Citește și:

10. Începe să oferi fără să mai ai așteptări. Vei fi foarte dezamăgită dacă te aștepți că oamenii să facă pentru tine ceea ce tu faci pentru ei. Nu toți avem aceeași inimă, valori sau priorități. Tu fă ce simți și nu mai aștepta nimic de la nimeni.

11. Începe să fii prezentă în viața ta. Pune mai des telefonul jos când socializezi. Nu evita contactul fizic. Nu te ascunde în spatele unui ecran. Învață să fii prezentă și ascultă poveștile oamenilor.

12. Începe să permiți acțiunilor tale să vorbească. Acordă mai multă atenție relațiilor pe care le ai cu oamenii la care ții. Demonstrează prin fapte și acțiuni cât de mult înseamnă aceștia pentru tine.

13. Începe să te plângi mai puțin. Atât de multe activități la care te plângi sunt lucruri pe care alții și-ar dori să aibă șansă să le facă. Din punctul de vedere al altora ești, de fapt, o norocoasă.

Citește și:

14. Începe să îți deschizi sufletul la noi experiențe. Ieși din zona de confort și bucură-te de viață așa cum este ea. Fă lucruri diferite, explorează, învață și distrează-te. Nu uita, timpul nu așteaptă pe nimeni.

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.