Setari Cookie-uri

Avertismentul lui Cătălin Scărlătescu pentru părinți! Ce desert nu ar trebui să consume niciodată cei mici?

Cătălin Scărlătescu a făcut un apel către părinți și i-a îndemnat să nu le mai da copiilor unul dintre cele mai populare deseruri. De ce nu este bine ca cei mici să consume acest preparat?

Cătălin Scărlătescu a lansat un avertisment pentru părinții care oferă un anumit tip de desert micuților. Chef-ul a tras un semnal de alarmă și i-a îndemnat pe părinți să nu îi mai servească pe copii cu clătite, motivând faptul că acest desert, des întâlnit în rândul micuților, este extrem de greu de digerat.

Scărlătescu a menționat că este nevoie de 5 zile pentru ca o clătită să fie digerată în stomac, iar aluatul din care este făcută nu are niciun beneficiu pentru sănătate, ba din contră.

„Nu mai dați clătite la copii, vă rog frumos! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun.

Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită să mănânci o dulceață?”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu la Antena 1, în cadrul emisiunii Prețul cel bun.

Citește și:

Chef-ul, sfaturi pentru cei care aleg să mănânce la restaurante

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit și alte sfaturi în materie de bucătărie și a spus că restaurantele păcălesc adesea clienții. El i-a sfătuit pe cei care aleg să mănânce în oraș să meargă, prima dată, în spatele localului, pentru a vedea care sunt cu adevărat alimentele care sunt consumate acolo.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.

Citește și:

Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.