Setari Cookie-uri

Ghidul tău despre lacul semipermanent

În ultimii ani, manichiura a suferit o revoluție majoră odată cu apariția lacurilor de lungă durată. Aceste produse au denumirea comercială: lac UV, lac permanent sau lac semipermanent.

Lacul de unghii semipermanent este un gel colorat care arată ca oja normală, dar se întărește atunci când este aplicat sub o lampă UV sau o lampă LED și, atunci când este aplicat corect, poate rezista câteva săptămâni fără descuamare.

Lacul semipermanent se aplică în mai multe etape, iar aplicarea durează 15 până la 30 de minute, dar odată ce aplicarea este terminată unghiile tale sunt perfect uscate (nu este nevoie să stai ore întregi cu mâinile în aer fără să faci nimic).

Ce ar trebui să știi despre lacul semipermanent?

Lacul semipermanent poate fi aplicat în salon sau acasă. Nu necesită nicio abilitate anume, trebuie doar să aplici conform instrucțiunilor primite împreună cu trusa. Doar trebuie sa își achiziționezi un kit oja semipermanenta si ai facut deja jumatate din lucru.

Citește și:

Cu lacuri de unghii UV semipermanente, nu mai se descuamează oja dupa 2 zile, unghiile tale vor rămâne perfecte timp de 3 săptămâni și poți decora oja semipermanentă după cum dorești. Sunt accesibile începătorilor sau profesioniștilor din momentul în care ai o lampă UV sau LED pentru a cataliza (întări) straturile de lac.

Lacul semipermanent vine într-o sticlă care arată ca o ojă clasică, cu singura diferență că această sticlă este opacă (adesea neagră pentru a nu se vedea prin ele). De ce se face așa? Pur și simplu pentru că lacul semipermanent se întărește în lumină Ultra Violet (UV) și această lumină este prezentă peste tot în jurul nostru (soarele, dar și, pur și simplu, lumina zilei). Dacă sticla era transparentă, lacul s-ar întări chiar înainte de a o deschide. Prin urmare, este foarte important să acorzi atenție ojelor de unghii semipermanente, mai ales vara).

Citește și:

Deși seamănă cu o ojă clasică, oja semipermanentă este de fapt un gel colorat care are particularitatea de a se dizolva (ceea ce nu este cazul ojei colorate clasice prezentate în sticluță și care se folosește în saloane).

Cum să aplici oja semipermanentă acasă?

Aplicarea unui lac semipermanent acasă necesită un echipament adecvat.

Prin urmare, vei avea de ales să cumperi:

  • Toate produsele utile pentru aplicarea individuală a lacului semipermanent.

  • Un kit de lac semipermanent care conține toate produsele necesare.

ATENȚIE: Pentru a păstra unghiile perfecte timp de câteva săptămâni, este imperativ să urmezi protocolul de aplicare la litera fără a uita cel mai important pas pentru buna performanță a lacului tău semipermanent: marginea unghiei.

Cum se îndepărtează lacul semipermanent?

Când recreșterea unghiilor tale naturale devine prea evidentă și îți strică aplicarea frumoasă, este timpul să îndepărtezi lacul semipermanent pentru a putea începe o nouă aplicare.

Citește și:

Lacul semipermanent se îndepărtează cu un lichid pe bază de acetonă cosmetică (insist pe cuvantul "cosmetic" pentru ca acetona din supermarket nu a fost făcută (nici testată) pentru utilizare pe corp).

În ceea ce privește aplicarea, va fi foarte important să se respecte protocolul de îndepărtare a lacului semipermanent.

AVERTISMENT: calitatea lacului tău semipermanent îți va face îndepărtarea mai mult sau mai puțin ușoară.

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.