Setari Cookie-uri

Unde poți mânca bine cu bani puțini la Roma?

Ca orice capitală și mare oraș, Roma este înțesată de localuri (trattoria) tradiționale, dar și de spații diverse cu tentă etnică ce vă oferă bucătărie italiană generală, dar și tipic romană.

Fără a dori să “estompăm” din aromele internaționale și cele exotice, trebuie să recunoaștem că bucătăria tradițională romană nu se demodează niciodată.

În ciuda evoluției vremurilor, bucătăria romană știe încă să aducă pe masă specialități tradiționale care să vă învăluie în mirosuri amețitoare și arome irezistibile și autentice.

Să trecem în revistă cele mai bune 10 (bistrouri/ localuri/ trattorii) din Roma, atent selectate de noi, în care poți mânca bine cheltuind puțin. Iată-le mai jos:

Ristorante da Romolo alla Mole Adriana- Un strop de istorie și de gust roman

La numărul 12 de pe Vicolo del Campanile, în zona Vaticanului, puteți găsi mâncăruri excelente la prețuri mici. Restaurantul este situat chiar lângă Passetto di Borgo și ale sale ziduri datând din secolul al VI-lea.

Citește și:

Trattoria Priscilla (Appia Antica)

Pe lângă faptul că deține 7% din patrimoniul arheologic mondial, Parcul Regional Appia Antica oferă, de asemenea, această trattoria tradițională condusă, timp de 120 de ani, de aceeași familie. Un triumf al specialităților tipice romane la prețuri mai mult decât convenabile dupa cum scrie publicatia trattoriapriscilla.it

Il Girasole alla Garbatella

Pe via Rosa Raimondi Garibaldi, practic în fața parcului Garbatella, într-un cadru rustic cu fețe de masă în carouri și scaune de paie, această trattoria tipic romană oferă un meniu excelent la prețuri mici.

Betto și Mary (Torpignattara)

Această trattoria romană simplă este situată la numărul 99 din Via dei Savorgnan din Torpignattara, un cartier multietnic al Romei. Aici vă sunt servite porții sățioase din mâncărurile tipice romane.

Citește și:

Trattoria Il Timoniere (Garbatella)

Păstrând farmecul trecutului, trattoria Il Timoniere este situată la numărul 5 din Via Francesco Orazio da Pennabilli. Mâncărurile tipice romane vă încântă gusturile la prețuri extrem de accesibile.

Dar Bottarolo Tor Marancia

În Tor Marancia, care a devenit cel mai colorat cartier al Romei datorită artei sale stradale, această trattoria romană vă oferă mâncăruri de casă excelente. Atmosferă familială și rustică la costuri minime.

Sora Margherita (kibbutz-ul evreiesc din Roma)

La numărul 30 din Piazza delle Cinque Scole, sau în inima kibbutz-ului evreiesc din Roma, se află această legendară trattoria romană. Într-o atmosferă festivă și familială, puteți consuma, în porții generoase și ieftine, mâncăruri tipice bucătăriei iudeo-romane. Un triumf al gustului.

Citește și:

Il Quagliaro

Între Prenestina și Togliatti se află Quarticciolo, o mărturie a ceea ce au fost satele Romei. Situată la numărul 17 din Largo Mola di Bari, această trattoria istorică oferă mâncăruri romane care transcend anii.

Da Domenico al Pigneto

Cu farmec retro și istorie imperială care coexistă cu un spirit roman în permanentă schimbare, cartierul Pigneto pare a fi un fel de mașină a timpului incredibilă. La numărul 6 din Via Attilio Zuccagni Orlandini, în trattoria Da Domenico puteți consuma mâncăruri romane servite în porții generoase.

Deși nu este ceea ce am putea numi rafinată, atmosfera este caldă și prietenoasă. Una dintre caracteristici este că felurile de mâncare ale zilei sunt scrise pe tablă.

Osteria Da Marcello (San Lorenzo)

Sufletul antic al Romei, cartierul San Lorenzo este un loc unde puteți observa și, în consecință, înțelege cât de mult istoria glorioasă a orașului i-a influențat existența și cât de extraordinară este puterea capitolină. La numărul 12 din Via dei Campani, veți găsi această excelentă trattoria deschisă din 1961, care vă oferă, la prețuri accesibile, delicioase specialități romane de casă.

Citește și:

Se spune că toate drumurile duc spre Roma iar expresia a supraviețuit trecerii secolelor tocmai că are un sâmbure de adevăr. La Citta Eterna a rămas un magnet pentru călătorul de pretutindeni, acel Caput Mundi („Capul Lumii”, din latină) la care vrei să te întorci din nou și din nou. Ai putea să te gândești din timp la următoarea ta vacanță sau city break și dacă ești în căutare unor bilete de avion la bugete rezonabile, poți alege, de exemplu, cea mai nouă companie aeriană românească, DAN AIR care în periada octombrie- noimebrie 2023, oferă zboruri de la Brașov la Roma, de la doar 63 de euro cu mâncare și bagaje incluse.

Foto: Envato Elements

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.