Setari Cookie-uri

Cadouri rafinate pentru casă nouă: 6 idei ce vor fi apreciate de proaspeții proprietari

Iată 6 idei de cadouri de casă nouă pentru prietenii tăi. Lasă-te inspirat și alege varianta ideală din sugestiile de mai jos.

Prietenii tăi buni s-au mutat într-o nouă locuință și te-au chemat în vizită, iar regulile sociale spun că este frumos să le oferi un cadou de casă nouă. Alegerea poate fi dificilă, datorită faptului că uneori nu le poți intui foarte clar gusturile sau te gândești că deja și-au achiziționat toate cele necesare. Soluția este să le cumperi un obiect simbolic ce se poate integra ușor în orice decor. Iată care sunt sugestiile noastre:

  1. Obiecte de colecție din porțelan de calitate superioară

Obiectele din porțelan de calitate superioară sunt o investiție pe termen lung. Ele sunt durabile și rezistente, iar dacă sunt îngrijite corespunzător, pot fi transmise din generație în generație. De asemenea, sunt obiecte de artă care pot adăuga un plus de eleganță și stil oricărui interior.

Citește și:

Spre exemplu, poți oferi o vază cu design modern de portelan Rosenthal. Este un obiect deosebit, util și se adaptează ușor oricărui decor. Dacă știi că persoana căreia îi oferi cadoul este pasionată de colecționarea de obiecte de calitate, un cadou din porțelan rafinat ar fi un plus extraordinar la colecția sa personală.

  1. Set de accesorii pentru vin

Un astfel de set este un cadou elegant și potrivit pentru a sărbători momentul vizitei în noua casă. Setul poate conține diverse elemente în funcție de cât de complex este, printre acestea numărându-se următoarele: tirbușon, dop din oțel, inel de picurare, cutter pentru folie, termometru pentru vin sau un aerator. Toate acestea sunt împachetate în cutii speciale cu design aparte, cum ar fi, de exemplu, cele în formă de carte sau în formă de sticlă de vin.

Citește și:
  1. Obiecte decorative pentru casă

În acest caz posibilitățile sunt nelimitate și cuprind multe categorii de decorațiuni. Cele mai populare sunt plantele de apartament, tablourile, aranjamentele florale, statuetele și multe altele. Tablourile sunt o modalitate de a adăuga culoare, stil și personalitate oricărui interior, dar trebuie să te asiguri că sunt pe placul destinatarului. Plantele de apartament sunt ușor de ales, în special dacă ai cunoștințe despre modul lor de întreținere. Preferabil este să alegi unele care nu necesită o îngrijire exagerată și care nu sunt foarte sensibile la factorii externi.

  1. Vase pentru aromaterapie

Oricui îi place să se relaxeze și să savureze un moment de liniște la final de zi, iar vasele pentru aromaterapie ajută tot acest proces. Aromele terapeutice eliberate în aerul din jurul vasului pot ajuta la destinderea mușchilor și inducerea unei stări de calm și relaxare. Acestea pot contribui la reducerea stresului și pot îmbunătăți în același timp și calitatea somnului.

Citește și:

Este important de menționat că, în timp ce vasele pentru aromaterapie pot oferi aceste beneficii, este recomandat să se utilizeze uleiuri esențiale de calitate și să se respecte indicațiile și instrucțiunile producătorului, pentru a evita eventuale reacții alergice sau probleme de sănătate.

  1. Decorațiuni sau tablouri cu licheni naturali

Frumusețea naturii transmite o stare de liniște și de relaxare, iar decorațiunile cu licheni naturali îți pot îmbunătăți starea de spirit atunci când le privești. Practic, ele aduc un colț de natură în casă, iar marele avantaj este acela că nu au deloc nevoie de îngrijire. Lichenii nu necesită apă, soare sau curățare, deoarece nu rețin praful. Sunt extrem de rezistenți și se păstrează ani de zile în condiții de îngrijire minimă.

Citește și:
  1. Vin sau șampanie

Acestea sunt variante prin care nu poți da greș atunci când nu ești sigur de gusturile prietenilor în materie de decorațiuni interioare. Le puteți servi împreună sau pot fi păstrate pentru alte ocazii speciale.

Poți opta pentru vinuri roșii din soiuri celebre, cum ar fi Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir sau Shiraz. Încearcă să alegi un vin cu o reputație solidă și o binecunoscută regiune producătoare, cum ar fi Bordeaux (Franța), Toscana (Italia) sau Napa Valley (Statele Unite). În ceea ce privește șampania, este recomandat să fie una autentică din regiunea Champagne din Franța sau poți alege alte tipuri de vinuri spumante bine cotate, precum Prosecco din Italia sau Cava din Spania.

Dacă dorești să oferi un cadou personalizat, poți crea chiar tu ceva sau poți cumpăra unul făcut la comandă. Cel mai important este să fie cât mai apropiat de gusturile celor care îl primesc.

Citește și:

Sursa foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.