Setari Cookie-uri

LANSARE ALBUM MIRCEA BANICIU – Best of și mini – recital surpriza cu Ana Baniciu

Mircea Baniciu anunță lansarea unui album special – ediție de colecție – care conține 3 CD-uri cu cele mai bune 40 de melodii compuse și cântate de Mircea Baniciu.

Evenimentul de lansare a acestui album va avea loc joi, 22 iunie, la ora 18.00 în cadrul librăriei Cărturești Carusel (Bd. Lipscani nr. 55), unde va avea loc o întâlnire cu artiștii, sesiune de autografe și un mini-recital Mircea Baniciu & Band împreună cu Ana Baniciu.

Albumul va fi disponibil pentru cumpărare în cadrul librăriilor Cărturești și pe site-ul oficial www.mirceabaniciu.ro.

Primul volum conține în special balade: „Eșarfă în dar", „Cântecul ceasornicarului", „Amintire", „Scrisoare de bun rămas", „La început de drum", „Cu tine în gând", „Dacă ai ghici" și Merg mai departe".

În cel de-al doilea volum se regăsesc refrenele unor piese ultra-cunoscute precum „Vara la țară", „Pisica neagră", „Dealul cu dor", „Andrii Popa", „Un zvon", „În tren" și „Întoarcerea la Orient", iar cel de-al treilea volum (înregistrat în perioada pandemiei din 2020) conține multe piese dragi autorului, care meritau să fie în atenția publicului: „Ce frumoasă întâmplare", „Mașina timpului", „Lanțul coliviilor", „Marea sau Ploaia".

Citește și:

Pe lângă evergreen-urile cântate anterior cu Phoenix sau Pasărea Colibri, în colecția de față și-au găsit locul și melodii precum „Andrii Popa" (Phoenix, 1974), „Din Apuseni la Răsărit" și altele mai noi precum „Merg mai departe" sau „Apa sâmbetei".

Fanii artistului vor descoperi o întreagă poveste în fiecare melodie, și o întreagă lume magică, ascultând din nou și din nou aceste piese nemuritoare despre trecerea timpului, trecut și viitor, locurile natale, viața la țară, dragoste, soare, haiduci și vremuri ce se schimbă, melodii create pe versuri de George Topîrceanu, Ion Minulescu, George Țărnea, Ioan Alexandru, Dan Verona, Alexandru Andrieș și nu în ultimul rând, Mircea Baniciu.

Fiecare dintre ele și-a găsit propriul drum, fiind incluse în concertele pe care Mircea Baniciu le-a susținut de-a lungul timpului în diverse formule concertistice - Phoenix, Pasărea Colibri, Pasărea Rock sau Mircea Baniciu & Band, care au devenit repere ale muzicii românești.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.