Setari Cookie-uri

Adda, luptă continuă împotriva bolii Lyme! Cum se simte acum vedeta: Vreau să fiu vie...

Adda a vorbit deschis despre lupta pe care o duce în continuare cu boala Lyme, dar și felul în care această boală teribilă i-a afectat sănătatea mintală.

Adda a ales să vorbească deschis cu fanii ei despre experiența cu boala Lyme, o afecțiune serioasă și complexă care poate avea efecte devastatoare asupra sănătății. Diagnosticată cu boala Lyme cu aproximativ un an în urmă, Adda a împărtășit public detaliile despre boala sa și tratamentul pe care îl urmează, cu scopul de a educa și informa oamenii despre această afecțiune.

„Nu mi-am revenit complet, dar vreau să fiu vie. Nu am de ales. Dar sunt bine. Sunt foarte multe de făcut și vreau să le facem pe toate. Mai am de făcut tratament. Încă trei luni de injecții cu moldamin, din totalul de 18 luni. În primăvară mă testez, să văd dacă ies negativă. Oricum am rămas cu ceva sechele. Mai am dureri foarte mari de oase, uneori. Și obosesc destul de repede. Dar cu astea poți să trăiești. Îți mai dai cu cremă, mai faci masaj. Mie când mi s-a declanșat boala, nu mai puteam respira, eram rău. M-am dus la Urgențe, la o clinică privată, pentru că spitalele erau în carantină. M-a costat 2000 de lei o perfuzie. Dar nu au știut să-mi spună ce am. A doua zi m-am dus din nou acolo, alți 2000 de lei. Deci 4000 de lei s-au dus în 24 de ore”, a declarat Adda pentru cancan.ro.

Citește și:

Boala Lyme este cauzată de o infecție bacteriană transmisă prin mușcătura unei căpușe infectate. Simptomele pot varia de la dureri articulare și musculare până la febră și oboseală extremă. În cazuri severe, boala poate afecta sistemul nervos central și poate provoca simptome psihologice, cum ar fi anxietatea și atacurile de panică.

Adda a descris lupta sa cu boala Lyme ca fiind una dificilă și a explicat că este încă sub tratament, având 14 injecții rămase. Cu toate că se simte mai bine decât înainte, ea a dezvăluit că încă mai are simptome și că boala a afectat și sănătatea sa mentală.

Ea a vorbit despre cum boala Lyme poate cauza anxietate și atacuri de panică, deoarece aceasta poate intra în sistemul nervos central și afecta funcționarea acestuia. Adda a menționat că se confruntă cu întrebări și gânduri constante despre cum să gestioneze aceste simptome legate de sănătatea mintală.

Citește și:

„Sunt încă pe tratament, mai am 14 injecții și apoi voi aștepta câteva luni. Mă voi testa din nou să văd dacă a intrat în remisie. Mă simt mult mai bine, încă am simptome. E foarte ciudat că această boală dă și anxietate, pentru că la nivel chimic a intrat în sistemul nervos central. Eu când am aflat aveam inflamație cerebrală, deja mă loveam de obiecte, scăpam obiectele din mână, nu știam să conduc, paralizie, ajunsesem nasol”, a mai spus Adda în emisiunea EGO Life.

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.