Setari Cookie-uri

Adu-i doina - Eugenia Nicolae - povestea muzicală a unei iubiri atemporale

Piesa ,,Adu-i doina" reprezintă o poveste muzicală plină de magie, desprinsă direct din paginile basmelor, cu o puternică inspirație folclorică.

Piesa ,,Adu-i doina" reprezintă o poveste muzicală plină de magie, desprinsă direct din paginile basmelor, cu o puternică inspirație folclorică. Începând din copilărie și evoluând către o iubire matură, povestea piesei traversează frontierele timpului și spațiului, ajungând în veșnicia nemuririi, așa cum sugerează și versurile melodiei. Compusă pornind de la refrenul memorabil al trupei Class din anii '96, reinterpretarea aduce o notă modernă și vibrantă acestei povești muzicale pline de farmec.

Povestea piesei este una cu tâlc. Linia și textul original au fost scrise de Constantin Arvințe și lansate sub denumirea de ,,Trecui dealul la Băiuț". Ulterior, în '96, Class a lansat remake-ul piese sub denumirea de ,,Adu-i doina". Remake-ul pe care Eugenia vi-l prezintă astăzi a fost realizat de ea alături de Alex Cotoi.

Citește și:

Videoclipul a fost regizat de Rimenescu, 1st AC Saimon Bivol și video production Viorel Gasnaș.

,,Piesa <<Adu-i doina>> dezvoltă o poveste de dragoste inocentă într-o iubire matură. Iubirea dintre cei doi începe din copilărie și se sfârșește prin veșnicia nemuririi, așa cum spune și textul piesei. Este o poveste idealizată. Mie îmi amintește de basmele spuse de bunicul meu. Am compus această piesă pornind de la refrenul cântat de trupa Class prin anii '96. Îmi doream de mult timp să refac această piesă și iată că în final s-a întâmplat.

Mi-a fost foarte drag să lucrez cu Alex Cotoi, producătorul piesei. Eu zic că am adus în actualitate acest refren, l-am îmbrăcat așa cum știm noi mai bine și sper să trezească amintiri frumoase tuturor ascultătorilor.

Citește și:

Așa cum v-am obișnuit, ador folclorul și orice piesă lansată de mine vreau să aibă un flavor tradițional. Îmi plac melismele muzicii noastre, cuvintele din popor uitate, expresiile românești.

Sunt foarte mândră de proiectul care a ieșit alături de Global Records și Bad Sheep Entertainment." ne spune Eugenia Nicolae.

Eugenia Nicolae, născută în Slatina, Olt, și-a început călătoria muzicală alături de tatăl său, absorbând tradițiile folclorului și muzicii lăutărești. Studiind vioara și canto, a continuat la Universitatea Națională de Muzică din București, explorând diverse genuri muzicale. Cu o carieră de trei ani în compoziție, Eugenia a lansat 14 single-uri, pregătindu-se să lanseze un EP și compunând peste 50 de piese pentru artiști precum Puya, Elena Gheorghe și alții. Talentul său versatil și dedicarea pentru muzică o plasează într-o poziție distinctă în peisajul muzical românesc.

Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.