Setari Cookie-uri

Sociologul Gelu Duminică, diagnostic crunt: Conștient că nimic nu e veșnic, dar cu dragoste și recunoștință...

Gelu Duminică se confruntă cu un diagnostic crunt, iar lupta prin care trece în aceste momente este una dificilă.

Gelu Duminică, unul dintre cei mai distinși sociologi din România, se confruntă de mai bine de 12 ani cu o boală autoimună inflamatorie cunoscută sub numele de rectocolită ulcero-hemoragică (RUH). Chiar dacă boala a pus la încercare rezistența sa, Gelu Duminică își exprimă recunoștința pentru tot ceea ce are și trăiește în prezent, obligat fiind să adopte o perspectivă asupra vieții mai profundă.

Recent, pe rețelele de socializare, sociologul a împărtășit cu prietenii virtuali momente din lupta sa continuă cu boala. La vârsta de 47 de ani, Duminică se confruntă cu incertitudinea viitorului său medical, dar privește înainte cu curaj și înțelepciune.

„Habar nu am dacă o să apuc 47 de ani, şi nu asta e important, pentru că sunt conştient că sunt la mâna Bunului care poate decide oricând că planul lui cu mine s-a terminat", a scris sociologul pe Facebook.

Citește și:

Rectocolita ulcero-hemoragică, o afecțiune autoimună inflamatorie, a pus la încercare reziliența lui Gelu Duminică. Cu toate acestea, el a subliniat că boala nu este o blestemare, ci o binecuvântare, căci l-a făcut să conștientizeze importanța vieții și a lucrurilor cu adevărat semnificative.

Într-o postare recentă, sociologul și-a exprimat mulțumirea pentru medicii extraordinari care îl îngrijesc și pentru tratamentul eficient pe care îl primește. De asemenea, a menționat că cea mai puternică motivație pe care o are în viață este fiica sa, Minunea. Sociologul a clarificat că, deși se confruntă cu o afecțiune neplăcută în perioadele de exacerbare, el se simte bine și are sprijinul oamenilor din jur. Într-o notă de optimism și spiritualitate, el a îndemnat la iubire, iertare și împăcare, subliniind importanța de a trăi din plin fiecare moment.

Citește și:

Rectocolita ulcero-hemoragică, o formă de boală inflamatorie intestinală, afectează colonul și rectul, provocând inflamarea mucoasei, ulcerații și sângerări. Gelu Duminică a făcut apel la conștientizarea faptului că nimic nu este veșnic și că viața trebuie trăită cu iubire și recunoștință.

”Lucrul care a schimbat fundamental modul meu de a gândi a fost faptul că m-am îmbolnăvit. Chiar dacă nu este o boală care să mă omoare, cel puţin nu imediat, chinurile ei m-au făcut să realizez ce e important şi ce preţuiesc, cu adevărat, în viaţă. Boala de care sufăr de vreo 12 ani e una tare ciudată. A debutat super-violent şi în mai puţin de 2 săptămâni a fost nevoie de transfuzii de sânge. Chiar dacă toţi cei din jurul meu erau destul de îngrijoraţi de starea mea de sănătate, eu nu am fost deloc speriat. Ştiam că, în cel mai nefericit caz, tata ar fi fost cel care m-ar fi ghidat în lumea de unde nu se întoarce nimeni şi, în mintea mea, asta nu putea fi de rău. Gândul „cât de rău poate să-mi fie lângă tata?“ m-a făcut să fiu împăcat cu mine însumi şi să realizez cât de mult a contat el pentru mine. Ştiam că nu are de ce să fie supărat pe mine şi că m-ar fi ocrotit şi în lumea de dincolo cel puţin aşa cum a făcut-o în lumea de aici şi asta nu putea decât să mă bucure. Toate aceste gânduri m-au făcut ca, în cele mai grele momente, să mă amuz de grijile prietenilor mei şi să le ignor temerile. Le-am apreciat prezenţa, căldura şi dragostea fără de care m-aş fi simţit abandonat”, mai scrie sociologul pe rețelele de socializare, menționând că a avut nevoie și de transfuzii de sânge.

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    15 Decembrie 2023
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.