Setari Cookie-uri

Advertorial Părintele Vasile Ioana și Dr. Cristian Manea, în fața publicului, la Sala Rapsodia

Marți, 6 februarie, de la ora 19, la Sala Rapsodia, conferința-dialog „De la Iertare spre Vindecare” îi aduce în fața publicului pe Părintele Vasile Ioana alături de Dr. Cristian Manea, Psihoterapeut.

Conferința explorează în ce măsură iertarea reprezintă mai mult un proces decât un obiectiv, mai mult un drum decât o destinație. Complementaritatea dintre credință și psihoterapie poate aduce cele mai puternice instrumente de vindecare psiho-emoțională.
Există viață fără iertare? Iertarea este un act de curaj, prin care învățăm să ne eliberăm de durere, resentimente și de povara emoțională a trecutului.
Viața fără iertare este incompletă, incapabilă să ne mențină într-un prezent în care să trăim cu acceptare, echilibru și sens. Cei doi invitați, personalități de renume în domeniul teologic și psihologic, vor deschide calea către o cunoaștere mai profundă a impactului asupra sănătății mintale, emoționale și duhovnicești, pe care îl aduce conlucrarea dintre credință și psihoterapie.

Conferința – dialog, „De la Iertare spre Vindecare” este un proiect de suflet care își propune să aducă la cunoștință, în fata unui public larg, procesul vindecării si beneficiile miraculoase ale acestuia asupra stării de sănătate, într-o lume zbuciumată și confuză, o adevarata provocare pentru toți oamenii.

Evenimentul este moderat de Liana Stanciu.

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, Părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri. Distins cu premiul pentru promovarea culturii autentice în mass-media, părintele Vasile Ioana este unul dintre cei mai indrăgiți duhovnici ai României.
„Modelul suprem al iertării este oferit de Dumnezeu! El are puterea să iubească atât de mult lumea încât să-și trimită propriul Fiu din înaltul cerului să moară pentru noi si-a noastră mântuire! Prin iertarea pe care Dumnezeu ne-o oferă după ce desigur vede la noi puțină pocăință, primim modelul suprem al iubirii desăvârșite, al iubirii Dumnezeiești- șansa unui real nou început!” - Părintele Vasile Ioana
Lect. univ. dr. Cristian Manea este cadru didactic la Facultatea de Psihologie - Universitatea Titu Maiorescu. Psihoterapeut și dar și teolog, cu peste 15 ani de experiență în psihoterapia individuală și de grup, autor al cărții Psihologia Religiei, Dr. Cristian Manea aduce perspectiva validității științifice a terapiei cognitiv comportamentale alături de cunoașterea filocalică despre natura umană.
„Iertarea reprezintă un act de noblețe sufletească, o decizie și o alegere în egală măsură. Acordată fie altora, fie nouă înșine, iertarea nu reprezintă o tranzacție rece, ci căutarea liniștii interioare, regăsirea căldurii și a umanității din cadrul relațiilor noastre. Ceea ce constituie particularitatea iertării este sentimentul de pace și de acceptare dobândit, de la care poate porni drumul fiecăruia dintre noi spre adevărata vindecare. Complementaritate dintre psihologie și teologie ne permite să abordăm vindecarea interioară dintr-o perspectivă profundă, integrând aspectele mentale, emoționale și spirituale ale ființei umane. ” – Lect. univ. dr. Cristian Manea.

Evenimentul are o dinamică interactivă, în care ai șansa să fii ascultat și să faci parte dintr-o experiență transformațională! Te așteptăm cu bucurie alături de noi!
https://www.bilet.ro/eveniment/de-la-iertare-la-vindecare-prin-puterea-credintei-si-a-psihoterapiei-12684


Kudika
5 Februarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.