Setari Cookie-uri

Recomandările lui Carmen Brumă pentru perioada postului. Ce nu trebuie să ne lipsească din meniu în această perioadă?

Carmen Brumă a mărturisit ce recomandări are pentru perioada postului.

Odată cu începerea Postului Paștelui mulți dintre noi își revizuiesc obiceiurile alimentare pentru a se asigura că mănâncă alimente sănătoase și echilibrate. Carmen Brumă, cunoscută pentru preocuparea sa pentru nutriție și sănătate, a împărtășit recent câteva sfaturi esențiale pentru cei care doresc să țină post fără să acumuleze kilograme nedorite.

Una dintre principalele preocupări ale celor care urmează un regim alimentar în timpul Postului Paștelui este asigurarea unui aport adecvat de proteine vegetale, care să înlocuiască proteinele de origine animală. Carmen Brumă recomandă să includem în dietă alimente bogate în nutrienți, care să ne ofere energia și substanțele necesare pentru a ne menține sănătatea și vitalitatea.

Citește și:

Printre alimentele esențiale pe care le-a dezvăluit Carmen Brumă se numără leguminoasele precum linte, mazăre și fasole, care reprezintă surse excelente de proteine vegetale. De asemenea, ea recomandă consumul de fulgi de drojdie inactivă, quinoa, amaranth, nuci și semințe, neprăjite pentru a completa necesarul de proteine și nutrienți esențiali în timpul postului.

„Alimente pe care trebuie sa le incluzi în meniul de post, pentru că sunt surse bune de proteine vegetale:
– LEGUMINOASE: linte, mazăre, fasole etc.
– FULGI DE DROJDIE INACTIVĂ
– QUINOA și AMARANTH
– NUCI ȘI SEMINȚE ( de preferat neprăjite)”, a scris Carmen Brumă în mediul online.

În timp ce Carmen Brumă oferă sfaturi practice pentru o alimentație sănătoasă în timpul postului, Părintele Vasile Ioana subliniază înțelesul profund al acestei perioade de abstinență și introspecție. El ne îndeamnă să fim atenți la cantitățile pe care le consumăm și să ne concentrăm pe reducerea exceselor, pentru a ne simți mai sănătoși și echilibrați atât fizic, cât și spiritual.

Citește și:

„Adevăratul post este despre reducerea cantităților. Dacă tu mâncai multă carne, iar acum mănânci multă fasole, iar nu e bine. Adică vreau să ne cântărim. Duminică seara e lăsatul secului, vreau ca luni dimineață când ne trezim, când începe postul, pune-te pe cântar.

Dacă ai 86 de kilograme, iar dacă la finalul postului ai 96, nu e în regulă. E adevărat că acum mâncăm mai mulți carbohidrați și avem o predispoziție să ne îngrășăm, dar dacă ai 86, la finalul postului trebuie să ai 80”, a declarat Părintele Vasile Ioana, conform Spectacola.ro

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.