Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru o vacanță la schi la un preț avantajos

Vacanțele la schi se planifică de vara. Iată care sunt cele mai importante sfaturi care te pot ajuta să book-uiesti o vacanță la schi la un preț avantajos (pentru tine, prieteni și întreaga familie). 

Vacanțele la schi sunt o modalitate minunată de a te profita de sezonul de iarnă, de a te relaxa, de a face puțină mișcare și, bineînțeles, și de a te bucura de peisajele montane. Cu toate acestea, multe persoane sunt de părere că schiul alpin este un sport costisitor. Adevărul este că, dacă îți faci o planificare atentă și pui în aplicare câteva trucuri importante, te poți bucura de o vacanță de schi la preț accesibil fără a face compromisuri de la distracție sau de la calitatea serviciilor.

În acest articol îți vom oferi câteva sfaturi practice și trucuri eficiente care să te ajute să îți planifici o vacanță la schi la buget redus.

Sfaturi pentru o vacanță la schi la un preț avantajos

1. Book-uiește o vacanță la schi vara

Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi de care ar fi bine să ții cont: book-uiește o vacanță la schi pentru iarnă încă de acum. Multe companii de travel au scos deja la vânzare pachete all-inclusiv la prețuri avantajoase. Aceste pachete includ transport, cazare, abonamente de teleschi, închiriere de echipamente și chiar lecții de schi.

Citește și:

De asemenea, din când în când verifică site-urile de pe care vrei să îți cumperi biletele deoarece pot apărea promoții sau reduceri considerabile.

Caută date și destinații flexibile astfel încât să poți găsi cele mai bune oferte de pachete de vacanță.

foto: © TravelTrex | Martin Miseré

2. Alege destinația potrivită pentru tine

Un alt pas important pentru o vacanță la schi cu familia la prețuri accesibile este alegerea destinației potrivite. În timp ce stațiunile celebre precum Zermatt sau chiar Aspen sună foarte interesant, acestea vin adesea cu prețuri foarte mari. Ia în considerare explorarea stațiunilor de schi mai puțin cunoscute care oferă oportunități excelente de schi cu un buget mult mai mic.

3. Închiriază o cameră într-o pensiune sau un apartament în loc de un hotel

Citește și:

Costurile de cazare pot fi foarte mari într-un hotel all inclusive, mai ales în stațiunile de schi populare. De aceea îți recomandăm să încerci să cauți căbănuțe/ pensiuni sau apartamente în orașele de lângă stațiunile de schi deoarece acestea sunt o alternativă rentabilă (mai ales dacă alegi să călătorești cu întreaga familie). Mai mult, apartamentele vin cu o chicinetă sau chiar o bucătărie complet utilată, oferindu-ti astfel posibilitatea să pregătești mâncarea acasă - și așa economisești bani pentru că nu mai mănânci în oraș.

În plus, împărțirea cazării cu un grup de prieteni sau membrii familiei ajută ca această vacanță să fie și mai accesibilă.

4. Renunță la mesele în oraș și pregătește masa direct la cazare

Citește și:

O continuare și un alt beneficiu al faptului că închiriezi o cameră într-o pensiune sau chiar apartament sau cauți o camera de hotel cu chicinetă/ bucătărie este faptul că poți găti acasă tot timpul. Mic dejun, prânz, cină, pachet pentru pauzele de la schi... toate acestea pot fi pregătite direct la cazare. Nu trebuie decât să îți faci cumpărăturile de la supermarket și să ai inspirație.

5. Cumpără echipamentul necesar în extra sezon

Un alt sfat foarte util este să îți cumperi (sau completezi) echipamentul necesar de schi în extra sezon pentru că atunci sunt cele mai mici prețuri. Caută magazinele dedicate atât online, cât și fizic, în cazul în care vrei să probezi, și nu te grăbi - ai răbdare deoarece retailerii oferă, din când în când, și reduceri (în special în momentele în care apar noile colecții și nu au reușit să vândă toate produsele din vechile colecții).

Citește și:

foto © TravelTrex

6. Profită și de activitățile gratuite disponibile

Caută resorturi sau stațiuni care oferă au și activități și evenimente gratuite, cum ar fi patinajul, concertele de pe pârtie sau activitățile organizate special pentru copii. Aceste momente oferă o distracție suplimentară fără ca tu să fii nevoită să scoți bani din buzunar.

Poți merge într-o vacanță de schi la preț accesibil? Bineînțeles... dacă planifici strategi și faci alegeri inteligente. Selectând destinația potrivită, călătorind atunci când trebuie, utilizând oferte de pachete și ținând cont de cazare, echipamente, permise de teleschi și mese, te poți bucura de o vacanță de schi de neuitat fără a fi nevoită să intri și în economiile adunate în ultimii ani. Așadar, începe să planifici din timp astfel încât să ai totul pregătit pentru momentul în care zăpada se va așterne din nou pe vârfurile munților.

Citește și:

foto main © TravelTrex | Martin Miseré

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.