Pentru cei mai mulți angajați, o schimbare majoră în activitatea lor a fost reprezentată de criza sanitară din 2020, care a adus munca remote și automatizările de procese aproape de mai mulți oameni ca niciodată. Ulterior, în viața multor indivizi, dar și a companiilor și-a făcut loc treptat inteligența artificială (AI), iar instrumente precum ChatGPT au ajuns nu pe buzele tuturor, ci și în fluxurile lor de lucru. Însă fiecare schimbare vine, desigur, cu multe nesiguranțe legate de modul în care tehnologiile ne remodelează locurile de muncă. Aproape 40% din joburile la nivel mondial sunt expuse la inteligența artificială, potrivit unui raport realizat de World Economic Forum. Integrarea AI ar putea spori productivitatea în anumite meserii, dar ar putea duce, de asemenea, la reducerea cererii de forță de muncă, scăderea salariilor și pierderea de joburi în altele domenii.

Citeste si:

Asigură-ți un loc în sală și înscrie-te AICI, la conferința HR 2.0 - Piața muncii, între prudență și încetinire economică, din 3 Aprilie

În contextul acestor transformări, viitorul va necesita o serie de abilități specifice pentru a identifica oportunitățile acestei tehnologii, dar și pentru a dezvolta soluții eficiente la problemele noi care vor apărea. Prin urmare, vor fi necesare eforturi atât din partea angajaților, cât și a liderilor din organizații care se traduc în procese precum reskilling și upskilling.

Ce vei afla la HR 2.0 - Piața muncii, între prudență și încetinire economică

  • Cum gestionează România nivelul accelerat de automatizare și cum se reflectă acesta în piața muncii?
  • Cum ne pregătim pentru joburile noi din piață muncii și cât de dispuși sunt angajatorii să introducă programe de reskilling și upskilling
  • Cât de mult „doare” schimbarea și cât de rezilienți sunt angajații și angajatorii în fața acesteia?
  • Cum se raportează angajații și angajatorii la instrumente precum ChatGPT. De unde începe adopția?
  • Există suficiente inițiative de training în rândul companiilor pentru a face față unei piețe a muncii tot mai digitalizată?
  • Va fi AI-ul instrumentul care să ne permită să facem trecerea la o săptămână de lucru de 4 zile, având în vedere că va crește productivitatea? Va produce AI o nouă schimbare culturală în piața muncii?

Acestea sunt doar câteva dintre temele de discuție pe care le vom dezbate alături de Adina Vidroiu, Director de Resurse Umane Microsoft România, Moldova și Ungaria, Adrian Dinu CEO Creasoft și de Diana Stafie, fondator Future Station.

Lista de speakeri conține și alte nume mari din industrie, pe care te invităm să o consulți AICI.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: