Setari Cookie-uri

Cum să-ți organizezi mai bine spațiul din locuință - soluții moderne și eficiente

Ai observat că, oricât de multă curățenie ai face în casă, nu poți menține un design echilibrat pe o perioadă mai lungă de timp? Care ar fi explicația? Sentimentul de ordine este dat de cele mai multe ori de felul în care alegi să încadrezi elementele organizatorice și estetice, nu de frecvența cu care faci curat. La fel de importantă este și atmosfera pe care vrei să o creezi. Amenajarea poate deveni o adevărată provocare, mai ales dacă este făcută fără un plan adecvat.

Într-adevăr, locuința trebuie să te reprezinte, dar există și reguli foarte clare când vine vorba despre amplasarea și organizarea obiectelor. Riscul de supraaglomerare vizuală este destul de ridicat - așadar, nu poți scăpa din vedere niciun detaliu. Iată mai jos care sunt aspectele de care ar trebui să ții cont și care îți vor ușura semnificativ curățenia în casă.

Sfaturi pentru a menține un spațiu ordonat

Nu știi de unde să începi pentru a integra toate componentele tabloului general? Este firesc, amenajarea este un proces laborios, care trebuie să aibă la bază mai mulți factori. Însă cel mai bine ar fi să începi cu următoarele lucruri:

  • Donează sau vinde obiectele de care nu mai ai nevoie. Începe prin a sorta decorațiunile sau piesele de mobilier. Evaluează-le din punct de vedere tehnic și renunță la lucrurile defecte sau care nu contribuie la definirea unui ambient personalizat.

    Citește și:
  • Pune accent pe importanța depozitării. Alege cutii sau coșuri decorative în care poți integra atât lucrurile personale, cât și jucăriile celor mici. Ca să-ți fie mai ușor și să reduci timpul pentru a căuta ceva, poți adăuga inclusiv etichete.

  • Lumina naturală trebuie să primeze pentru a crea un loc aerisit și prietenos. Renunță la culorile mult prea dramatice și la draperiile care obturează complet lumina. Folosește inclusiv oglinzi pentru a crea senzația unui spațiu mai mare.

Organizarea corectă a locuinței de mici dimensiuni

Atunci când trebuie să organizezi un spațiu compact, lucrurile se complică și mai tare. Practic, este necesar să reduci totul la minimum - ceea ce poate fi destul de greu, tocmai pentru că limitează ideile creative. Soluții există, totuși, trebuie doar să le aplici cu responsabilitate și să ții cont de rezultatul pe care vrei să îl obții. Iată doar câteva dintre cele mai versatile metode:

Citește și:
  • Gândește vertical și folosește rafturi suspendate, dar și locul de deasupra ușilor. Nu te opri doar la nivelul ochilor, poți decora fără probleme și partea de sus a peretelui.

  • Profită de toate încăperile din locuință. Spre exemplu, holul de la intrare poate fi folosit drept loc pentru depozitarea încălțămintei și a genților. Alege un pantofar suficient de încăpător, dar care să nu blocheze traficul în zonă.

  • Optează pentru piese de mobilier multifuncționale, de la dulapurile și canapelele cu sertare integrate până la umerașe haine. Un truc foarte bun ar fi să alegi mobilă cu picioare proeminente și să nu o lipești de perete.

  • Folosește o paletă cromatică deschisă. Nuanțele ideale pentru o încăpere compactă sunt cele de alb, bej sau gri. Alege decorațiuni simple și elegante. Eventual, integrează plante în ghivece interesante, pentru a adăuga un element natural spațiului.

    Citește și:
  • Renunță să mai delimitezi camerele, conceptul open space este din ce în ce mai utilizat. În cazul în care vrei să faci, totuși, o trecere elegantă de la living la dining, marchează totul la nivelul pardoselii. Combină materialele în așa fel încât să valorifici estetica și să armonizezi rezultatul final.

Alte soluții moderne de organizare a spațiului

Nu vrei să te mai confrunți cu problema spațiilor dezordonate și lipsite de personalitate? Soluția e simplă - trebuie doar să integrezi următoarele elemente:

  • Insule multifuncționale - Combină spațiul de preparare a mesei cu un bar modern și compartimente spațioase pentru depozitare.

  • Biblioteci cu birou integrat - Creează un colț discret în living sau în dormitor, unde să te poți retrage pentru a lucra

    Citește și:
  • Apelează la tehnologie pentru a organiza casa - Controlează iluminatul prin telefon pentru a spori eficiența energetică, dar și pentru a schimba ambientul general după bunul plac.

  • Renunță la materialele și obiectele greoaie - Achiziționează mobilă cu finisaje delicate, care pot reflecta lumina. Lemnul masiv este o alternativă sofisticată, dar este prea voluminos și greu de transportat.

Una dintre cele mai mari provocări ale amenajării unei locuinței este menținerea unui aspect aerisit și ordonat. Un program încărcat nu îți poate permite să faci zilnic curățenie, dar soluțiile moderne de organizare prezentate mai sus te pot ajuta să creezi un design armonios.

Sursa foto: Freepik

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.